Op vakantie met de auto? Niet zonder goede autoverzekering!

autoverzekering

Heb je na weken van lockdown en gesloten grenzen zin in een avontuurlijke reis? Dan zit je nergens beter dan in je eigen voertuig! Je blijft in je eigen bubbel en of je nu naar Spanje, Italië, Griekenland of een andere bestemming reist, je hebt alle mogelijkheden om je bestemming te ontdekken naar hartenlust. Om een roadtrip te maken met de auto, of simpelweg naar één bestemming te rijden is het belangrijk om een goede verzekering te hebben, in dit artikel helpen we je opweg!

Een autoverzekering afsluiten doe je best niet op één, twee, drie. Ieder verzekeringskantoor werkt anders, ieder heeft eigen voorwaarden en aanbiedingen. Vergelijken is een must om de beste verzekering af te sluiten. Omdat je steeds meer moet zoeken naar een autoverzekering op maat en het uren in beslag kan nemen om al die verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, werd de website Hopala ontwikkeld. Via Hopala kan je goedkoop en snel alle verschillende autoverzekeringen van ieder verzekeringskantoor met elkaar vergelijken. De beste deal vinden was nog nooit zo simpel!

Hopala vindt de beste deal voor jou. Je vult je gegevens in zoals het land/de landen van bestemming, het aantal reispartners, het type wagen waarmee je wil reizen, een eventuele geschiedenis met ongevallen waardoor sommige verzekeringen duurder worden… Op basis hiervan vergelijkt de machine van Hopala +10 verzekeringskantoren ( Allianz, Baloise, Fidea, AXA, Touring, OPtimico, ARAG, AGDES, euromex, VAB, Athora, DAS en EUROP assistence ). Op deze manier vind het voor jouw de geschikte aanbieding! Het enige dat je nu nog moet doen is deze verzekering afsluiten. Hopala staat ook bekend om zijn after-sales-service, helpt je met een wettelijke opzeg en biedt je 24/7 hulp aan met je verzekeringen. Zo kan je op ieder moment bij Hopala terecht, ook wanneer je pech ondervindt in het buitenland.
Generated button

Een echte prijsvoordelige aanrader is de Corona Direct verzekering. Sluit je bij Corona verzekeringen een autoverzekering af, dan ben je maar liefst de eerste 6000km, na afsluiten van je verzekering, gratis verzekerd! Verder is een Corona Direct ook voordelig voor mensen die op jaarbasis weinig kilometers maken. Je betaalt bij een Corona Direct verzekering enkel voor je gebruik, met andere woorden enkel voor je aantal gereden kilometers, in tegenstelling tot vele andere verzekeringskantoren waar je een vast bedrag betaalt. Indien je in aantal kilometers over de prijs van het vaste bedrag gaat, wordt enkel de vaste prijs aangerekend. Als deze voordelen nog niet genoeg doorwegen is ook de after-sales-service van Corona Direct een grote troef. Ze staan 24/7 voor je klaar en proberen ongevallen ter plaatse op te lossen. Valt het probleem niet ter plaatse op te lossen? Dan regelt Corona binnen de twee uur een vervangwagen!
Generated button

Deze zomer toch op vakantie? Het kan spotgoedkoop bij TUI!

TUI vakantie

Had je deze zomer ook niet verwacht om nog op reis te kunnen gaan? Gelukkig keert het tij en kunnen we spoedig terug onze geliefde bestemmingen bezoeken. Hoewel we tijdens de pandemie ons hart vasthielden voor enorme prijsstijgingen om op vakantie te kunnen gaan, kunnen we je nu weer gerust stellen. De prijzen zijn veel goedkoper dan verwacht!

Natuurlijk zit TUI hier voor iets tussen, want ons favoriete reisbureau zet weer hun beste beentje voor om ons alsnog een onvergetelijke en betaalbare vakantie te kunnen bezorgen. Je had toch echt niet gedacht dat we een hele zomer ‘in ons kot’ gingen blijven zitten?

Zowel voor citytrips, vliegvakanties en autovakanties valen de promoties voor het rapen! Wat dacht je van een weekje naar Kos voor slechts € 299? Of ga je liever met 57% korting naar Mallorca? Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een bezoekje aan Tunesië met een korting van 56%. En dat in luxe resorts met vluchten inbegrepen!
Ga je liever op autovakantie? Goed nieuws! De autovakanties zijn nu 50% goedkoper! Wie had dat kunnen denken! Een avontuur op de weg richting Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken of een van de vele andere locatie’s kan je voor een prikje op de kop tikken. Dit kan allemaal dankzij de topaanbiedingen van TUI.

Bovendien is er bij TUI nu een versoepelde omruilgarantie, zodat je zonder problemen je reis kan verplaatsen tot 7 dagen voor vertrek zonder enige reden te moeten geven. Heerlijk he? Zo kan je echt zorgeloos op vakantie!

Dus hup hup, pak je koffers maar al in en zet je auto alvast klaar, want het is tijd om even te ontsnappen!

Generated button

TUI: Werd je vlucht geannuleerd? Kies voor omboeken of terugbetaling!

Duizenden vluchten werden afgelast omwille van de corona crisis. Vele mensen hebben die welverdiende vakantie aan hun neus voorbij zien gaan. Jammer genoeg waren veel luchtvaartmaatschappijen niet in staat om hun klanten terug te betalen, waardoor vele mensen geld verloren zijn. Gelukkig is onze geliefde TUI een uitzondering op de regel.

Had jij een vlucht geboekt bij TUI en werd deze door het virus geannuleerd? Dan kon je je tot heden verwachten aan een voucher om je reis binnen het jaar om te boeken. Niet iedereen is hiermee tevreden en dat weet TUI! Daarom hebben ze speciaal voor jou een nieuwe regel geïmplementeerd. Vanaf nu kan je je geld gewoon terugkrijgen. Echter is dit wel onder enkele voorwaarden.

Indien je reis werd geannuleerd en je je voucher binnen het jaar niet hebt gebruikt kan je een terugbetaling verwachten. Joepie! Ook kan je je voucher nu inruilen voor een terugbetaling. Had je een pakketreis geboekt? Dan verandert er voorlopig nog niets. TUI zal zijn gedupeerde klanten spoedig contacteren omtrent deze fantastische daad. Heb dus nog even geduld en hou je mailbox in de gaten.

Uitstel is geen afstel: voorbereiden op je volgende reis

Babbel

Zoals we allemaal wel weten, zit reizen er momenteel niet in. Door de globale pandemie hebben we even onze reisplannen moeten uitstellen. Maar uitstel is geen afstel! Stress dus nog niet, voor je het weet zie je The Statue of Liberty of geniet je van je favoriete Italiaanse wijn. Op die reis kan je je alvast voorbereiden, zeker nu we er toch meer dan genoeg tijd voor hebben. Je voorbereiden kan op verschillende manieren. Wij geven je alvast enkele tips.

Ga nog eens over de praktische zaken

Een geluk bij een ongeluk is ook dat je nu meer tijd hebt om je voor te bereiden op de praktische kant van je reis, dat wilt ook zeggen dat je soms wat meer geld kan besparen. Zoek bijvoorbeeld eens goedkope busabonnementen op. Misschien zullen er in de periode waarin je nu gaat wel een heleboel andere evenementen zijn, zeker het opzoeken waard! Er zullen nu ook heel wat annuleringen zijn, dat wilt misschien zeggen dat er meer plaats is in je favoriete hotel. Het moment dat reizen weer goedgekeurd wordt, zal iedereen achter zijn computer springen en hun reis boeken. Maak dus dat je daar ook klaar zit met vooraf afgesproken aankomst- en vertrekdata, het hotel, eventuele evenementen,.. 

Leer de taal

Misschien wel het leukste voordeel van het uitstel van je reis: je kan de taal leren! Hoe handig is het niet dat je gewoon in de nationale taal kan vragen om wegaanwijzingen of leuke adresjes om te eten. Of imponeer heel je familie door in het vlot Italiaans of Spaans eten te bestellen voor iedereen op restaurant. Een extra taal leren is niet enkel handig om te reizen, het staat ook prachtig op je cv en kan je de rest van je leven nog goed te pas komen. Je hebt een heleboel manieren om dit van thuis uit te doen, denk bijvoorbeeld aan apps zoals Babbel. Voor je het weet heb je allerlei talen onder de knie! 

Maken dat alles thuis in orde is

Er is niks belangrijker dan vertrekken op reis met een rustig en relaxerend gevoel. Dat heb je niet als je er nog over twijfelt of de verwarming wel uit is, er wel iemand komt kijken naar de katten of je een raam hebt open laten staan. Daarom is dit het perfecte om een ‘testrun’ te doen. Verdeel onder je gezin de ruimtes en in je huis en stel iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar kamers die correct moeten worden achtergelaten. Vergeet ook je planten niet, die kunnen wel een volledig uitgedroogd zijn tegen dat je terug komt. Nu heb je dus wat extra tijd om iemand te vinden die voor ze zorgt of online lifehacks te zoeken die je hierbij helpen. Als je langer op reis gaat is het misschien handig om bepaalde televisie- of telefoon abonnementen stop te zetten.

Het mag ook goed nieuws zijn: de beste reis memes

corona meme

De laatste tijd krijgen we steeds slechter nieuws en door COVID-19 zijn ook onze reisplannen voor dit jaar grotendeels in het water gevallen. Natuurlijk kunnen we niks doen aan de maatregelen van de overheid. Wat we misschien wel kunnen doen is een glimlach op je gezicht toveren. Hoe doen we dat? Met de allerbeste memes natuurlijk! 

meme

Deze stresserende periode is al zwaar genoeg op zich, dan kan droge humor enkel nog helpen! Met buiten komen en afspreken met vrienden richt je schade aan, met lachen sowieso niet. Iemand die hopelijk ook met de situatie kan lachen nu hij positief getest is op COVID-19, is Tom Hanks. Nu we er aan denken vallen zijn reisplannen nogal vaak in het water, niet?

meme 2

Je hebt ze vast al eens zien passeren op je sociale media, de ‘dit gebeurt er met milieu nu wij binnen blijven’-artikels. Een beetje terecht, want de luchtkwaliteit boven China is bijvoorbeeld al een stuk verbeterd! Toch lijkt het ons een beetje onwaarschijnlijk dat bovenstaande afbeelding de Amerikaanse stad Detroit is. Mocht dat wel zo zijn, bereid je dan maar voor op een reisje naar het zonnige Detroit!

meme 3

Deze reisbestemmingen kunnen we jou momenteel aanbieden, van de prachtige en historische Costa Del Balconia naar het levendige La Rotonda De Sofa. Wil je op een reisje waar je volledig uitgerust van terugkomt? Boek dan een ticket naar Santa Bedroomes. Toch eerder een grote culinaire fan? Dan verlies je zeker en vast je hart aan Las Kitchenas. Geen zorgen, binnen enkele weken beloven we dat je op deze site weer naar echte zonnige en relaxerende bestemmingen kan vertrekken. 

meme 4

Het metrosysteem in drukke steden als Parijs of London kan wel eens een echte breinbreker zijn. Welk kleur moet je nu volgen? Waar ben ik nu? In welke richting rijdt de trein? Geen zorgen, deze periode is ideaal om zodanig te trainen dat jij een echte professional wordt in het rijden van de drukke metro. Voor je het weet leg jij aan de Britten uit welke halte ze moeten zien te bereiken. Ons kan je alvast vinden bij ‘Fridge’ of ‘Couch’. De koelkast of zetel dus.

meme 5

De volgende weken moeten we nog even in het klein België blijven, dat wilt dan ook zeggen dat we nog even moet wachten op de leuke dingen die bij reizen komen kijken. Denk maar aan de vliegtuigreis. De leuke sfeer op de luchthaven, de tax-free winkel, de adrenaline wanneer het vliegtuig snel begint te rijden, de onvoorstelbare zichten die je ziet vanuit je klein raampje… Daarop nog even wachten dus. Wil je je toch al een beetje op een vliegtuig wanen? Ga dan naast je wasmachine zitten, het raampje is even klein en door de bewegingen heb je net het gevoel dat er turbulentie op je vliegtuig is. 

meme 6

We moeten misschien nog even wachten met onze geplande reisjes, maar kijk alvast uit naar hilarische situaties als deze die zeker onze dag zullen opbeuren. Hoe moeilijk de situatie nu ook lijkt, samen slaan we ons er zeker door en in de tussentijd kan het nooit kwaad om eens goed te lachen.

 

Maak het perfecte fotoboek met deze tips

photo

Tijdens deze corona-crisis begrijpen we dat je niet altijd weet wat te doen, maar heb je er al aan gedacht om een fotoalbum te maken? Nu je even niet op vakantie kan, is het wel leuk om herinneringen van je vorige reizen boven te halen.

Daarnaast vertelt een fotoboek een verhaal over al je reiservaringen, zoals de mensen die je hebt ontmoet, nieuw eten dat je hebt ontdekt en activiteiten die je voor altijd zullen bijblijven. Met onderstaande tips maak jij een prachtexemplaar van al deze fantastische momenten en beleef je het allemaal nog een keer opnieuw!

Maak het album niet op één avond

Ben je van plan om een fotoboek in één avond te maken? Fout! Neem er je tijd voor. Het is een eenvoudige tip, maar wel een heel belangrijke. Probeer er een avondje aan te werken, maar herbekijk en reorganiseer zeker nog eens de volgende dag. Denk je klaar te zijn met je boek, wacht toch nog heel even met bestellen. Neem een paar dagen later je ontwerp er terug bij en je zal zien dat je dingen ziet die beter kunnen. Laat het zeker ook eens nakijken door iemand anders, zij hebben misschien een nieuwe en verfrissende kijk!

Voeg tekst toe

Waar exact was de foto getrokken of heb je een leuke anekdote? Zet het er bij! Zo weet je jaren later nog steeds kleine details. Of voeg een passend bijschrift toe waardoor de foto nog leuker of sterker wordt! Voeg ook een paar bekende zinnen toe uit de lokale taal, altijd leuk om deze jaren later nog eens te lezen. 

Gebruik de volledige breedte van dubbele pagina’s

Heb je een fantastische landschapsfoto? Deze ziet er het best uit als die verspreid wordt over twee pagina’s. Let wel op dat deze foto een hoge resolutie heeft voor uitstekende kwaliteit. Daarnaast kan je best kiezen voor een platliggend premium zodat je foto’s er nog beter uitzien. Op die manier wordt je foto zonder onderbrekingen afgedrukt.

Maak van meerdere reizen één boek

Je hebt meerdere reisjes gedaan en je wil één fotoboek maken. Hoe pak je dit aan zonder daar een grote rommel van te maken? Als eerste stap verzamel je van al je reizen je favoriete foto’s. Daarna maak je op de eerste en tweede pagina een introductiepagina waarop je al de reizen aankondigt.

Deel je fotoboek in verschillende delen in en begin elk deel met een voorblad waarop je de bestemming noemt, met één grote foto of door middel van een kaart.

Nog een leuk extraatje: maak je eigen stadsgids! Je familie en vrienden zullen graag naar je aanbevelingen kijken in de vorm van een stadsgids. Voeg adressen van je favoriete cafés en restaurants toe, leuke winkels en tips voor het openbaar vervoer. Zo kan je dit doorgeven aan mensen die de stad ook bezoeken.

Ben je helemaal klaar om je eigen fotoalbum te maken? Geniet dan nu van 15% korting bij Albelli op alle fotoboeken! Gebruik de code AFF15%FB en maak er een plaatje van.

fotoboek

Corona maatregelen van reisinstellingen

SLM corona

Ja, ook wij hebben het nu over het coronavirus. Het is momenteel een niet te vermijden onderwerp. We leven namelijk momenteel samen met deze pandemie. Covid-19 heeft verschillende gevolgen. Bang hoef je er niet voor te zijn maar uitkijken en voorzichtig zijn, is wel een must. Dat het virus onvermijdelijke invloed heeft op vakantie plannen heb je vast gemerkt.

Reizen, citytrips of weekendjes weg boeken, wordt vrijwel onmogelijk en dat kunnen we niet onder stoelen of banken steken. Verschillende instanties hebben dan ook maatregelen getroffen om het coronavirus in te dijken zodat ze je snel weer ten hulp kunnen schieten, om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Wie welke maatregelen heeft genomen, lijsten we hier even op voor jou.

TUI

TUI zeg altijd: ‘Discover your smile’. Jammer genoeg is die glimlach momenteel niet zo breed als anders. Ondanks dat ze er volop voor blijven gaan zullen er tot 31 maart geen pakketreigers naar hun vakantiebestemming worden gebracht. Voor reizen tussen 1 & 15 april zal vanaf 25 maart meer informatie worden verstrekt. Als je reis is geannuleerd ontvang je van TUI een voucher die je kan gebruiken voor een latere reis. Heb je een latere reis gepland? Dan kan je rekenen op de omruilgarantie van TUI. Verder hebben ze een heel uitgebreide FAQ aangemaakt omtrent het coronavirus. Hier kan je terecht met vele vragen. Kan je er nog niet aan uit? De klantendienst staat nog steeds voor je paraat… met een smile! Verdere informatie kan je hier vinden.

CenterParcs

Ook onze geliefde CenterParcs heeft de nodige stappen ondernomen om onze bevolking veilig te houden. De Belgische parken zijn gesloten tot 4 april 2020, Nederlandse parken tot 7 april, Duitse parken tot 3 april en Franse parken tot 15 april. Ben jij de dupe van deze sluitingen? Dan ontvang je een digitale voucher ter waarde van het originele bedrag. Deze bon kan je gebruiken voor een toekomstige reservatie. Verder kan je nu ook nieuwe boekingen plaatsen en pas later je datum beslissen. Verdere informatie kan je hier vinden.

Landal

Ook Landal heeft zijn deuren gesloten om Covid-19 buiten te houden en jou binnen te houden. De regelingen zijn verschillend per land. De Belgische parken zijn gesloten tot en met 3 april. Heb je een boeking gedurende de periode van sluiting? Je kan makkelijk en kosteloos omboeken tot 28 dagen voor vertrek. Landal zal eveneens contact met je opnemen. Verder is je verblijf annuleren ook mogelijk volgens de gewone annulatievoorwaarden. Verdere informatie kan je hier vinden.

Disneyland

En toen leefde ze nog lang en gelukkig. Dit is niet alleen het einde van een sprookje maar ook van het coronavirus. In tussentijd sluit ook Disneyland Paris de deuren. Dit zal gedurende de hele maand maart zijn. Heb je een reservering bij een Disney Hotel of Resort tijdens de sluitingsperiode? Dan zijn je wijzigings- en annuleringskosten gratis. Dit aanbod blijft ook geldig tussen 1 april en 1 juni. Wees geduldig en blijf binnen om spoedig aan je ‘er was eens’ avontuur te kunnen beginnen. Verdere informatie kan je hier vinden.

Sunparks

Ook Sunparks volgt de voorschriften van de overheid. Daarom werden alle parken vanaf 13 maart gesloten. Deze zullen gesloten blijven tot 4 april. Als je een verblijf binnen deze periode had geboekt, zal Sunpark contant met je opnemen via e-mail en sms om je te voorzien van een waardebon voor je boekingsbedrag, zodat je deze op een later tijdstip kan besteden. Zo verlies je niets en kan je spoedig genieten van een virusvrij weekendje weg! Verdere informatie kan je hier vinden.

Sunweb

Het zonnige web heeft als gevolg van de beslissing van Buitenlandse zaken verschillende vliegvakanties moeten annuleren. Zo zijn alle vakanties met het vliegtuig met vertrek tot en met 3 april geannuleerd. Vertrek je vanaf 4 april? Dan blijft momenteel alles nog ongewijzigd momenteel. Tenzij je een reis naar Turkije hebt geboekt, hierbij kan je pas vanaf 18 april weer vertrekken. Het skiseizoen werd wel vroegtijdig stopgezet, maar de zomer is zeker nog niet geannuleerd! Verder blijft Sunweb de adviezen van de overheid opvolgen en houden ze je op de hoogte. Is er voor jou iets gewijzigd? Dan neemt Sunweb zelf met jou contact op. Verdere informatie kan je hier vinden. 

Verder zijn er nog vele andere reisorganisaties die verschillende maatregelen hebben ondernomen om zo snel mogelijk dit virus naar een onbewoond eiland te sturen. Zo kunnen we allemaal samen vechten tegen het coronavirus om snel weer parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën over de hele wereld te gaan bezoeken. Tijdens je quarantaine heb je alvast tijd om na te denken waar je volgende vakantie heen gaat.

Big Smiles bij TUI – korting tot 50%

Big Smiles TUI

Laat coronavirus je niet bang maken. Binnenkort kunnen we weer genieten van een heerlijk reis naar een tropisch paradijs. Binnen de kortste keren liggen we op een parelwit strand te genieten met een cocktail in de hand en zicht op de azuurblauwe zee. Aarzel dus zeker niet om nu een vakantie te boeken aan ongeziene prijzen. PS. Een goede annulatieverzekering kan goed van pas komen.

De Big Smile Weeks zijn terug bij TUI en dit betekent: topdeals waar je blij wordt. Neem snel een kijkje, want je hebt maar een berperkte tijd om een goedkope vakantie te boeken. Gelukkig kan je tijdens je quarantaine periode je reisplannen gedetailleerd uitschrijven en brainstormen! Niet te vergeten, TUI is heel goed voorbereid op het virus!

Wat dacht je van een spontane vliegvakantie met 45% korting? Boek via TUI een RUI hotel en geniet van deze uitzonderlijke korting! Ga je liever op autovakantie? Ontvang tot 50% korting en een waardebon van € 50 op je volgende vakantie! Ook kan je op citytrip verblijven in een luxueus Rui hotel met 25% korting!

Ben je het gure weer in ons kikkerlandje al beu? Boek een last minute bij TUI naar één van de tropische bestemmingen voor een week, voor slechts € 389 all inclusive. Vliegtickets, verblijf en maaltijden inbegrepen! Waar ga jij heen? Er zijn zoveel mooie bestemmingen waar je korting op krijgt. De keuze is aan jou!

Voordelen van een last minute vakantie

Sommige mensen plannen hun vakantie lang vooruit. Voor veel mensen gaat dit juist niet op en die willen juist zo laat mogelijk boeken met een last minute vakantie. Voor beide methodes valt wel wat te zeggen. Maar van welke voordelen profiteer je bij het boeken van een last minute vakantie?

Goedkope vakantie

Een goedkope vakantie, dat is wel de belangrijkste reden dat mensen een last minute vakantie boeken. Hotelkamers en vliegreizen worden meestal van te voren ingekocht door de reismaatschappij. Vervolgens biedt de reismaatschappij ze aan voor hun reizen. Als er niet voldoende reizen verkocht worden, dan mogen de hotelkamers en vliegreizen voor een goedkopere prijs verkocht worden. Soms kun je ook een last minute scoren omdat mensen op het laatste moment de reis geannuleerd hebben. 

last minute

Spontaniteit van last minute vakanties

Het leuke aan een last minute vakantie is, dat je de vakantie spontaan en onverwachts boekt. Je bent misschien heel gestrest en besluit dat je nu een vakantie nodig hebt. Of het is winter en hebt een gruwelijke hekel aan het koude winterweer. Als je op dat moment toch tijd over hebt, dan is een last minute vakantie in een mum van tijd geboekt tegen lage kosten. Een onverwachte en spontane vakantie geeft je ineens een stoot nieuwe energie, want je kunt direct je koffers pakken. Geniet daarom van de spontaniteit van een last minute vakantie. 

Last minute is avontuurlijk

Boek je je reis op tijd, dan heb je soms wel maanden de tijd om je gehele reis goed voor te bereiden. Dit is met een last minute vakantie niet zo. Sterker nog, 

je weet tot op het laatst moment nog niet eens de bestemming. Dit maakt het boeken van een last minute vakantie juist erg avontuurlijk. Je moet natuurlijk wel een beetje flexibel zijn, want je kunt ook tegen onverwachte problemen aanlopen. Dit zal voor de echte avonturier overigens geen enkel probleem zijn.

Niet aftellen tot je vakantie

Om je reis zeker te stellen, kun je je reis op tijd boeken. Maar dit houdt ook in, dat je de dagen, weken en maanden in je agenda blijft afstrepen. Voor sommigen heet dit voorpret, maar er zijn ook mensen die zo’n lange periode vooraf niets vinden. Als je ook depressief wordt van het feit dat je misschien nog wel honderden dagen moet afstrepen, dan is een last minute boeken veel beter.

Waar op letten bij boeken last minute?

Omdat een last minute op het laatste moment geboekt wordt en vaak onverwachts, kun je bepaalde zaken over het hoofd zien. Voor Europese landen zal het niet gelden, maar ga je naar het Midden-Oosten of Australië, dan dien je een visum aan te vragen. Gelukkig kan dit steeds vaker online, zodat je je visum snel hebt. Denk ook aan een reis en annuleringsverzekering. Heb je een doorlopende reis en annuleringsverzekering, dan hoef je hiervoor weinig meer te regelen. Ga je naar een risicovol land? Check dan altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.