Oostende

Luchthaven Oostende

Luchthaven Oostende

Luchthaven Oostende staat vooral bekend om de cargovluchten. Maar wist je dat je vanuit dit vliegveld ook naar je favoriete vakantiebestemming kunt vliegen? Reizen vanuit deze regionale luchthaven brengt veel voordelen met zich mee. Parkeren is bijvoorbeeld voordelig, je kunt vlot inchecken en je hebt weinig last van files in Oostende. Waar gaat jouw reis heen?

Hoe bereik ik de luchthaven van Oostende?

Wie aan de hand van het openbaar vervoer naar dit vliegveld wilt reizen, moet eerst de trein naar Oostende nemen. Raadpleeg de website van de NMBS om je route uit te stippelen. Eenmaal aangekomen in Oostende, neem je bus nummer 6 ‘Raversijde via de Luchthaven’. Deze staat klaar op perron 3 en brengt je rechtstreeks naar de luchthaven. De rit duurt ongeveer een kwartier.
Je kunt ook met de auto reizen. Om de luchthaven te bereiken dien je autosnelweg E40 te volgen. Ook voor Nederlanders in de provincie Zeeland is een autorit goed te doen. Het vliegveld ligt namelijk dicht bij de grens. De luchthaven van Oostende ligt aan de Nieuwpoortsesteenweg iets buiten het centrum van de stad Oostende.

Naar welke bestemmingen kan ik vliegen?

Je kunt vanuit deze luchthaven naar maar liefst 25 zonbestemmingen vliegen. Vrijwel elke bekende vakantieregio aan de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden vind je terug in het aanbod. Deze vluchten worden aangeboden door touroperator TUI. Zoek bijvoorbeeld de winterzon op in Tenerife of vier vakantie in Ibiza. Zijn stedentrips meer jouw ding? Vlieg dan voordelig naar Barcelona of Nice. Er zijn daarnaast ook rechtstreekse vluchten naar verschillende Griekse eilanden.

Vlieg vanaf Oostende naar:

Welke faciliteiten zijn er?

Er is gratis wifi beschikbaar voor alle reizigers, van de incheckzone tot aan de gate. Je kunt onbeperkt gebruik maken van de wifi als je je even registreert aan de hand van een e-mailadres. Ook aan de jongste reizigers is gedacht. Zo zijn er diverse voorzieningen voor het verzorgen van baby’s aanwezig. Babyvoeding kun je verwarmen in de brasserie en het restaurant.

Luchthaven Oostende is klein, maar heeft uitstekende eet- en drinkgelegenheden. Nuttig bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd in restaurant Belair, gesitueerd in het passagiersgebouw. Je kunt hier ook snel een warme of koude snack kopen. In de vertrekhal kom je Grand Café de Horizon tegen. Hier kun je terecht voor lunch, diner en een kopje koffie.