Hoe ga je om met kantoortijden?

Kantoortijden zijn doorgaans op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 9:00 uur en 17:00 uur, maar hoe is dit eigenlijk ontstaan? Daarnaast zijn we tegenwoordig steeds meer bezig met flexibele werktijden, dus zullen de kantoortijden nog wel blijven bestaan? Lees in deze blog van SKEPP alles over de werktijden!

Hoe zijn de standaard kantoorteksten ontstaan? 

Meer dan 100 jaar geleden heeft de Tweede Kamer akkoord gegeven op de vaste kantoortijden en sindsdien bestaat een werkdag uit 8 uur. Dit is ontstaan door de opkomst van fabrieken, kantoren en werkplaatsen. De dag werd opgedeeld in 8 uur werken, 8 uur ontspannen en 8 uur slapen. Tegenwoordig werken we minder, maar de vaste kantoortijden zijn gebleven om duidelijkheid te behouden.

De voordelen van vaste kantoortijden

Als eerste voordeel van het aanhouden van vaste kantoortijden is dat je onderneming goed te bereiken is. Mensen gaan er tegenwoordig automatisch vanuit dat bedrijven open zullen zijn gedurende deze tijden en zullen je dan ook op dit moment proberen te bereiken. Daarnaast zorgen vaste kantoortijden voor een afgestemde samenwerking. Alle werknemers zijn tegelijk op kantoor en de lijnen kunnen dus kort gehouden worden. Als laatste geeft het een stukje controle voor de werkgever. Er kan makkelijk overzicht worden gehouden over het aantal gewerkte uren van werknemers. 

De nadelen van vaste kantoortijden 

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen aan de kantoortijden. Het belangrijkste nadeel is het verschil in productiviteit. Niet iedereen is op hetzelfde moment even productief. Je hebt ochtendmensen en avondmensen. Een andere nadeel kan zich voordoen als je veel te maken hebt met internationale klanten. Hierbij kan het namelijk voorkomen dat je in verschillende tijdzones zit en de vaste kantoortijden niet werken. 

De vaste kantoortijden houden?

Zoals hierboven te lezen zijn er zowel voordelen als nadelen aan de vaste kantoortijden. Of het voor jouw onderneming de beste tijden zijn en blijven is afhankelijk van verschillende sectoren. Bekijk dus eerst wat de voordelen en nadelen zijn voor jouw bedrijf en beslis dan of je dit gaat toepassen in jouw kantoor te huur!

Met vlinders in de buik op citytrip deze Valentijn

Ondanks dat er veel leuke plaatsjes in België zijn om samen onder te duiken deze Valentijn, blijft het toch net iets leuker om het buitenland te verkennen. Voel de vlinders opnieuw kriebelen in je buik en ga er een weekendje samen op uit. Afhankelijk van ieders budget kan je kiezen uit één van de volgende romantische aanbiedingen. Mis deze kans niet om je geliefde te verrassen. 

Parijs

Het klinkt misschien cliché, maar Parijs blijft nog altijd één van de meest romantische steden ter wereld. Jezelf verliezen in de oude boeken in Shakes peare & Co, kuieren langs de Seine of een bezoek brengen aan l’Arc De Triomphe. ’s Avonds kunnen jullie romantisch gaan dineren op het drijvende restaurant Paris en Scène en afsluiten met een glaasje champagne tijdens de Moulin Rouge show. Kortom een onvergetelijk weekend waarbij jouw hart en die van je wederhelft zeker sneller zullen slaan. Bij ons kun je alvast voor een speciale prijs een romantische boottocht op de Seine doen. 

Joyeuse Saint Valentin!

Parijs

Rome

Rome

Verras je partner met een onvergetelijk weekendje Rome. Wens de eeuwige liefde bij de Trevifontein en ontdek de populairste plaatsen: het Pantheon, het Colosseum en de Spaanse Trappen. Tijdens het slenteren door de straten kunnen jullie stoppen voor een gelato, een lekker typisch Italiaans ijsje. Geniet van de zonsondergang met een glaasje Prosecco en sluit af in de bar op het dak van Hotel Cesàri, één van de best bewaarde geheimen van Rome. Krijgen jullie het hier helemaal warm van? Boek dan nu deze speciale aanbieding met CODE: 20ROME35.

Buon San Valentino!

New York

New York

Deze wereldstad staat bekend onder de naam The Big Apple óf de stad die nooit slaapt. Er is dus elk moment van de dag wel iets te doen. Neem de subway naar het Vrijheidsbeeld of bezoek Time Square waar het druk maar enorm gezellig is. Tussen de drukte door kunnen jullie gaan wandelen, joggen of fietsen in Central Park. Het meest bekende Amerikaanse pak dat bijna 4 km is, telt jaarlijks meer dan 25 miljoen bezoekers. Leggen jullie elkaar graag nog extra in de watten? Boek dan een helikoptervlucht en geniet van het uitzicht. 

Happy Valentine’s day!

Buenos Aires

Buenos Aires

Mag het net ietsje meer zijn? Kies dan voor Buenos Aires. Nergens anders is er meer passie dan in de stomende straten van de Argentijnse hoofdstad. Volg een tangoles in La Catedral of ga naar de wijk La Boca om de beste dansers ter wereld in actie te zien. Vergeet zeker niet de afvaart naar Tigre en bezoek er het kunstmuseum en Puerto de Frutos. Willen jullie samen genieten van deze ongekende maar bloedmooie schoonheden? Boek dan alvast een originele tour door de stad aan een speciale prijs.

Feliz día de San Valentín!

Venetië

Intiem dineren bij kaarslicht of een innige omhelzing in het romantische Dogenpaleis? Een citytrip naar Venetië is altijd een goede keuze. Een gondelvaart door de talloze kanalen waaronder het Canale Grande, is een must-do in deze prachtige oude stad op het water. Als jullie willen genieten van Sonates, zijn de rustigere kanalen van San Polo de beste plek hiervoor. Bezoek zeker ook de Lagune van Venetië, de meest populaire eilanden: Murano, Burano en Torcello. Kortom alle ingrediënten voor een geslaagd romantisch weekend.

Buon San Valentino!

Venetie