Schaf een nieuwe camera aan voor je eerstvolgende vakantie

Vakantiefoto's Maken

Leg de mooiste momenten van je vakantie vast met een Sony FX6 of een vergelijkbaar model videocamera. Schiet je liever foto’s onderweg? Kijk in dat geval eens naar de diverse systeemcamera’s van merken als Sony en Nikon. Het maken van foto- en videobeelden is leuk voor later; het biedt je thuis de mogelijkheid de leukste momenten nog eens opnieuw te beleven. Daarbij is het fijn beelden aan mensen om je heen te kunnen laten zien. Het geeft hen een goed beeld van hetgeen je tijdens je vakantie meemaakte. 

Tip: door voor een lastminute vakantie te kiezen, houd je geld over om te investeren in een kwalitatief goede camera. Niet alleen de camera zelf moet van goede kwaliteit zijn, datzelfde geldt voor de lenzen die je gebruikt. Ze hebben een grote impact op de kwaliteit van foto’s en video’s die je maakt op je vakantiebestemming. 

Beste systeemcamera’s van dit moment 

Het kan best lastig zijn een keuze te maken uit het ruime aanbod aan (systeem)camera’s, dat je tegenwoordig online vindt. Wat is de beste systeemcamera van dit moment? Moet ik voor een model van Sony of Nikon kiezen? Enzovoorts. Onder meer de Sony Alpha A7 systeemcamera is het overwegen waard, het model behoort tot de beste camera’s van dit moment. Ook de Canon EOS R6 Mark II en de Sony Alpha A6400 doen het goed op dit moment. Van deze modellen is de Sony Alpha A6400 het goedkoopste model, maar ook de kwalitatief minste. Bepaal voor jezelf, in hoeverre je een professionele systeemcamera nodig hebt. 

Niet alleen Canon en Sony bieden professionele systeemcamera’s aan. Ook de Nikon Z5 of bijvoorbeeld Nikon Z6 zijn het overwegen waard. Andere merken die kwalitatief goede camera’s leveren zijn Fujifilm, Olympus en Panasonic. 

Volg voor je vakantie een cursus fotografie 

Om het maximale uit je nieuwe foto- of videocamera te halen, is het interessant voor vertrek een relevante cursus te volgen. Er zijn verschillende aanbieders van cursussen op dit gebied, die de vraag naar hun diensten sterk hebben zien toenemen de laatste jaren. Dit hangt samen met het hybride werken; men heeft meer tijd om een nieuwe hobby te ontdekken. Foto- en videografie zijn daar voorbeelden van. Tijdens een cursus leer je hoe je objecten, maar bijvoorbeeld ook landschappen het mooist op beeld vast kunt leggen. Het biedt je inzichten die goed van pas komen tijdens je vakantie. Met een professionele systeemcamera is vaak veel meer mogelijk dan men op voorhand vermoedt. 

Leg al je ervaringen en momenten van verschillende vakanties vast

Vakantie Foto's

Ben jij een echte reisfanaat? Dan zul je vast een heleboel landen bezocht hebben. Echter, houdt het ontdekken van de wereld nooit op. Onze planeet heeft namelijk altijd een ander onbekend land dat je kunt ontdekken. Door de wereld te ontdekken kun je veel over verschillende mensen op aarde leren en ook over jezelf. Het is raadzaam om veel foto’s te maken van je ervaringen en momenten op elke bestemming. Wil jij weten hoe je je herinneringen scherp kunt houden? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Maak een fotoboek

Decennia lang zijn mensen gefascineerd geweest met alles wat de wereld te bieden heeft. Zo hebben oude wereldreizigers hun bevindingen altijd vastgelegd. Ondanks zij hun bevindingen voornamelijk schriftelijk hebben vastgelegd, heeft het ervoor gezorgd dat wij de kennis hebben, waar we nu over beschikken.Tegenwoordig gaan reisfanaten te wereld over en leggen zij hun ervaringen en momenten op een andere manier vast. Dit doen zij met een smartphone of met een digitale camera. Het leukste wat je met al foto’s kunt doen, is een fotoboek van je laatste vakanties in elkaar zetten. Wist je dat je dit nu ook online kunt doen? Hiervoor is het belangrijk om een selectie van je foto’s te maken en dit online up te loaden. Vervolgens kun je het formaat en de afwerking van de foto’s en het fotoboek zelf bepalen.

Een foto voor elke maand van het jaar

Naast een fotoboek kun je er ook voor kiezen om online een persoonlijke fotokalender samen te stellen. Gezien een kalender uit 12 maanden bestaat, is het belangrijk om 12 foto’s voor iedere maand van het jaar uit te kiezen. Hoe tof is het dat je de layout van je kalender zelf kunt bepalen? Zo heb je de mogelijkheid om een kalender te creëren die aan jouw wensen en behoeften voldoet. Wanneer je bezig bent met het ontwerpen van jouw kalender, kun je uit verschillende afwerkingen kiezen. Denk maar aan een afwerking als extra mat, mat of hoogglans. Je kunt jouw kalender extra personaliseren door illustraties, teksten of clipart toe te voegen. Met jouw nieuwe kalender kun je al je vakanties inplannen en aftellen naar het moment dat je weer op reis gaat.

Samenvattend, als je een reisfanaat bent, is het belangrijk om veel foto’s op je bestemmingen te maken. Op deze manier kun je je herinneringen scherp houden. Met de foto’s die je gemaakt hebt, kun je online een fotoboek of fotokalender ontwerpen.

Een vakantie naar de Griekse zon

Zomervakantie in Griekenland

Hoewel elke bestemming zijn eigen charme heeft, zijn wij toch wel heel dol op Griekenland. Al die verschillende eilanden zijn prachtig en maken het dan ook de ideale bestemming voor een zonvakantie. Je kunt een bestemming kiezen of eilandhoppen bijvoorbeeld. Dat is een aanrader, omdat je zo meer van Griekenland krijgt te zien. Voor nog meer aanraders, moet je zeker even verder lezen.

De verschillende eilanden

Griekenland telt ongelofelijk veel eilanden en ruim 250 daarvan zijn bewoond. Het is dus best wel even zoeken naar welk eiland je heen wil. Dat is allemaal onderdeel van de voorpret en maakt het alleen maar heel leuk. 

Er zijn een paar eilanden, die heel populair zijn. Dat zijn dan ook meteen de eilanden die wij jou kunnen aanraden. Santorini en Zakynthos zijn in ieder geval favoriet bij menig vakantieganger. Dan heb je natuurlijk ook nog Kreta, Corfu, Rhodes en Kos. Deze 6 eilanden zijn enorm bekend als het om zonvakanties gaat. Naast deze populaire bestemmingen heeft Griekenland natuurlijk nog meer te bieden.

Paros is bijvoorbeeld een eiland, die zich nog aan het ontwikkelen is als toeristische bestemming. Hetzelfde geldt voor Naxos en Milos. Deze eilanden horen bij de Cycladen en zijn nog geen massa toeristische plekken. Datzelfde geldt voor Lesbos. Hoewel Lesbos het derde grootste eiland is van Griekenland, gaan hier relatief weinig mensen naartoe voor een vakantie. 

Andere Griekse bestemmingen zijn bijvoorbeeld het ruige Chios en en het drukbezochte Skiathos. Alle eilanden zijn geschikt voor een prachtige zomervakantie Griekenland

Griekenland staat bekend om

Griekenland heeft natuurlijk prachtige eilanden. Bovenstaande zijn bijvoorbeeld populair bij menig vakantieganger. Natuurlijk zijn er nog meer zaken te benoemen waar Griekenland om bekend staat. De rijke geschiedenis is er bijvoorbeeld al een van. Dat zie je nu ook nog steeds terug. Op het ene eiland wat meer dan op het andere. 

Griekenland staat ook bekend om de stenen zuilen, de tempels, de badhuizen, de openluchttheaters en natuurlijk de witte stranden met het helderblauwe zeewater. Dit maakt Griekenland dan ook de ideale bestemming om te duiken en te snorkelen. Naast al deze zaken waar het land bekend om staat is er nog een belangrijk ding. Dat is natuurlijk het Griekse eten. De Griekse keuken bestaat vooral uit vleesgerechten, waar we dol op zijn, maar ook de tzatziki, moussaka en tomaten rijst.

To do in Griekenland

Elk land of eiland heeft wel bepaalde activiteiten die je gedaan moet hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor Griekenland. Stel je gaat naar Santorini dan is een wijnproeverij op het eiland een leuke activiteit. Daarnaast is het aan te raden om met de boot naar de vulkaan en warmwaterbron te varen.

Op Zakynthos kun je het beste een boottocht maken met een glasbodem boot, zodat je de zeeschildpadden kunt spotten. De boottrip naar het scheepswrak en de blauwe grotten is ook een echte aanrader.

Op Corfu is het leuk om de Pantokratorberg te beklimmen. Je bevindt je dan op het hoogste punt en kunt dan genieten van de prachtige uitzichten. Is 906 meter je te hoog? Bezoek dan het paleis van Achilleion. Vanuit daar heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. 

Zo zie je maar dat Griekenland veel te bieden heeft en een bestemming is voor iedereen. Van een jeepsafari op Kreta tot een bezoek aan de vlindervallei op Rhodos, Griekenland heeft het allemaal te bieden. 

Op Kos kun je nog flamingo’s spotten bij het Alikes zoutmeer. En op Chios kun je ontspannen op het zwarte strand van Mavra Volia. Wie naar Lesbos gaat kan de rots van Petra beklimmen of afkoelen bij de watervallen bij Pesas.

Welke eiland je ook kiest met Griekenland als bestemming kun je nooit fout gaan met je zomervakantie

Frans leren voor je reis naar Frankrijk?

Taalcursus Frans

Op reis gaan naar Frankrijk is altijd een bijzondere ervaring, of je nu naar Parijs gaat om de Eiffeltoren te bekijken, naar de kust om te genieten van de Middellandse Zee of door de wijngaarden van de Bordeaux regio reist. Een belangrijk aspect van je reis naar Frankrijk is dat je enige basiskennis van de Franse taal hebt. Hierdoor kun je je beter verstaanbaar maken en makkelijker communiceren met de lokale bevolking. Maar hoe kun je het beste Frans leren voor je reis naar Frankrijk? Lees er hier meer over!

Privé leraar of intensieve cursus

Er zijn vele manieren om Frans te leren, maar het is belangrijk om de juiste methode voor jou te vinden. Als je snel resultaat wilt, dan kun je overwegen om een privé leraar te nemen of een intensieve cursus te volgen. Dit zal zorgen voor snelle verbetering van je Frans, maar het is belangrijk om realistisch te zijn over de tijd die je hierin wilt steken.

Online cursus of taalboeken

Een andere optie is om zelfstudie te doen door middel van online cursussen of taalboeken. Dit is een meer flexibele en betaalbare oplossing en biedt je de mogelijkheid om op je eigen tempo te leren. Je kunt ook samenwerken met een taaluitwisseling partner, die Frans als moedertaal heeft en jij kunt hen helpen om hun Nederlands of Engels te verbeteren.

Omring jezelf met de Franse taal

Verder is het belangrijk om je te omringen met de Franse taal. Luister naar Franse muziek, kijk Franse films en probeer zoveel mogelijk Frans te spreken, zelfs als dit betekent dat je fouten maakt. Het is belangrijker om vertrouwd te raken met de taal en te proberen te communiceren, dan om perfect Frans te spreken.

Doe je best om Frans te leren!

Als je op reis gaat naar Frankrijk, is het belangrijk om te onthouden dat de Fransen het waarderen als je probeert om Frans te spreken, zelfs als het niet perfect is. Door de moeite te nemen om de taal te leren, zullen ze zich gewaardeerd voelen en zullen ze je hulpvaardiger vinden bij het verkennen van hun prachtige land. Frans leren voor je reis naar Frankrijk is een verrijkende ervaring die je communicatie en reiservaring ten goede zal komen. Of je nu een privéleraar, zelfstudie of taaluitwisseling gebruikt, zorg ervoor dat je op een manier leert die voor jou fijn is. Veel succes!

Redenen om naar de Canarische eilanden te gaan

Canarische Eilanden

Wil je lekker voordelig op vakantie? Dan kan een reis naar de Canarische eilanden weleens wat voor jou zijn. Er zijn altijd wel goede last minutes te vinden die deze bestemming hebben. Het is wel slim om eerst te bekijken of dit bij je past. Gelukkig zijn er voldoende redenen om voor vakanties naar de Canarische eilanden met FTI te kiezen. We zetten hier een aantal van die punten voor je op een rij. Dit maakt het wel heel gemakkelijk om de knoop door te hakken.

Ruimte om te relaxen

De belangrijkste reden om naar de Canarische eilanden te gaan is toch wel dat je er de ruimte krijgt om lekker te relaxen. Je kan er wel van alles doen, maar dat hoeft niet. Je kan er gewoon lekker voor kiezen om onderuit gezakt te genieten van alles wat niet op je afkomt. Hoewel dit ook een echte zonbestemming betreft, is het wel zo dat het hier vaak toch net iets rustiger is dan op de andere plekken met veel zonuren. Daar komen veel meer mensen op af en kan je bijna niet meer spreken van een mogelijkheid om te relaxen.

Het is lekker voordelig

Een ander voordeel van de Canarische eilanden is dat de kosten goed in de hand te houden zijn. Dat geldt in de eerste plaats natuurlijk al voor de mogelijkheid om lekker last minute te reizen. Dat brengt ook al de nodige voordelen met zich mee. Als je vervolgens nog eens bekijkt hoe het op de eilanden zelf is, dan ontdek je dat dit ook niet heel duur hoeft te zijn. In tijden waarin het leven duurder dan ooit lijkt, is dit natuurlijk wel fijn om te weten. Dit kan je over de streep trekken.

Het klimaat

Het is natuurlijk geen geheim dat de meeste reizen naar de Canarische eilanden geboekt worden vanwege het weer. Het is altijd fijn om op een plek te komen waar de zon schijnt, de temperatuur aangenaam is en de kans op regen lekker laag is. Dat zijn stuk voor stuk zaken die je in Nederland veel minder vanzelfsprekend vindt. Juist omdat we tijdens onze vakanties graag de zon opzoeken, is het dus een goed idee om voor deze eilanden te kiezen. Het is nog eens zo dat dit niet alleen in de zomer geldt, maar ook in andere seizoenen.

Europa buiten Europa

Het leuke aan de Canarische eilanden is dat ze een bijzondere plek op de wereldkaart innemen. Het is jouw mogelijkheid om eindelijk eens buiten de grenzen van Europa te komen. Aan de andere kant behoren deze eilanden natuurlijk nog gewoon bij het Europese grondgebied. Dus eigenlijk ben je in Europa buiten Europa. Dat is op zich natuurlijk al iets bijzonders. Ook dat is misschien wel een reden om nu toch eindelijk eens een keer die reis te bekijken of dit ook is wat jij leuk vindt en vervolgens te boeken. Je kan er op elk moment zo naartoe.

Met een gids op reis

Reisgidsen Sunflower

Voor de meesten onder ons is het inhuren van een echte reisgids niet weggelegd. Vaak zijn reisgidsen onderdeel van een groepsreis, waardoor kosten worden gedrukt. Je zult flink de portemonnee open moeten trekken wil je niet deelnemen aan een groepsreis en alleen met jouw eigen gezin of familie een gids inhuren. Een alternatief hiervoor is de ouderwetse reisgids op papier. Jaren geleden al geboren uit deze noodzaak, maar daarnaast ook nog makkelijk op te bergen, te gebruiken wanneer je het nodig hebt en met een minimaal bedrag al aan te schaffen. Reisgidsen van Lonely Planet zijn uiteraard de bekendste, maar er zijn nog veel meer aanbieders. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden.  

Reisgidsen

Online zijn er genoeg aanbieders te vinden van reisgidsen. Het aanbod is werkelijk enorm.
Er zijn genoeg Nederlandstalige reisgidsen te vinden voor bijzondere landen. Zoek even op Google en je komt reisgidsen tegen variërend van in de buurt tot Zuid-Amerika met gidsen over landen als Argentinië en Peru. Dat is bedoeld voor de echte globetrotters onder ons. Het is belangrijk om van te voren te bepalen wat jouw voorkeur van transport is tijdens het reizen. Ga je voornamelijk wandelen of juist liever fietsen? Er zijn namelijk gerichte reisgidsen hiervoor.  Naast specifieke reisgidsen voor gebieden of landen en fiets- en wandelgidsen zijn er zelfs klimgidsen te vinden. De Kilimanjaro beklimmen was nog nooit zo binnen bereik geweest!  Een andere tip hierbij is dat reisgidsen, met name de pocketversies, vaak erg populair zijn.. 

Wandelgidsen

Mocht je graag wandelen op vakantie, ga dan eens op zoek naar een specifieke wandelgids. Deze zijn gemakkelijk te vinden en vaak is er ook een bijbehorende wandelkaart bij te krijgen. Ook hier geldt dat het aanbod ruim is. Er zijn zelfs Nederlandstalige wandelgidsen voor Indië en Tanzania te vinden! Voor Tanzania is er zelfs een bijzonder uitgebreid aanbod aan wandelkaarten, maar liefst vier verschillende aanbieders! Voor €7,95 ben je al voorzien van een wandelgids.

Fietsgidsen

Mocht je liever op fietsvakantie willen, of graag fietsen op vakantie, dan raden we een specifieke fietsgids aan. Het Nederlandstalige aanbod is vaak gericht op Europa, ook omdat het hier veiliger en normaler is om te fietsen. Toch valt het op dat er voor bijzondere landen ook een fietsgids met fietskaart te vinden is. Wat denk je bijvoorbeeld van Wales? Bereid je goed voor als je interesse hebt in een fietsvakantie! Ga op een fietsenmaker cursus, zodat je vaardig bent in het repareren van je fiets en neem genoeg veiligheidsvoorzieningen mee, zoals reflecterende vesten.

Onbezorgd op reis met een last minute

Last Minute Vakantie

Wil je last minute een fijne vakantie boeken? Dan zijn er veel steden waar je uit kunt kiezen voor een klein prijsje. Vaak kun je met enkele dagen al op het vliegtuig stappen. Je kunt de mooiste steden uitzoeken en hier jouw vakantiebestemming van maken of je kunt meerdere steden langsgaan en een roadtrip doen. Wanneer je voor langere tijd op reis gaat dien je goed voorbereid te zijn en voldoende geld mee te nemen. Om extra geld onderweg bij te verdienen of om jezelf onderweg te vermaken kun je meespelen met de Nederlandse online casino. Hier heb je de keuze uit diverse spelletjes die je kunt spelen en waarmee je extra geld kunt verdienen. Zo kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad of aan het strand terwijl je diverse spelletjes speelt op je telefoon. Het zou natuurlijk mooi zijn als je een extraatje verdiend om uit te geven op je welverdiende vakantie. 

Goed voorbereid op vakantie

Voordat je op vakantie gaat moet je jezelf goed voorbereiden. Het zou vervelend zijn als je merkt dat je iets bent vergeten terwijl je al kilometers van huis bent. Maak dus eerst een lijstje van de plekken die je wilt bezichtigen en de spullen die je absoluut niet mag vergeten zoals je paspoort, portemonnee of sleutels. Ook is het belangrijk om een goed boek mee te nemen of iets anders wat je kunt doen ter ontspanning. Zo kun je kiezen voor online spelletjes spelen op je telefoon of laptop zoals: online casino echt geld. Met een beetje geluk verdien je tijdens het spelen van je spelletjes nog een extra zakcentje. Dit komt op vakantie altijd van pas en kun je gebruiken om ’s avonds lekker uit eten te gaan of een drankje te drinken op een terras. 

Met de auto, de trein of per vliegtuig

Door de ruime keuze aan vakantiebestemmingen heb je vaak de keuze om per vliegtuig naar de bestemming te gaan. Wil je liever met de auto of met de trein? Dan zijn hier ook vaak mogelijkheden voor. Wanneer je liever niet naar je vakantiebestemming rijdt omdat je niet zo lang in de auto wilt zitten, of omdat je een goedkoop vliegticket hebt gevonden, kun je ook per vliegtuig naar jouw eindbestemming afreizen. Hierbij ben je wel beperkter als het op bagage aankomt. Een andere manier om naar je bestemming te reizen is per trein.Zo kun je naar Parijs, Brussel, Antwerpen of andere steden. Hierbij ben je wat vrijer als het om bagage aankomt. Voor veel flexibiliteit onderweg en op je vakantiebestemming kun je met de auto gaan. Zo kun je ook in het land van je bestemming de auto pakken naar de mooiste plekjes in de omgeving. 

Overnachten op de camping of in een hotel

Wanneer je jouw vakantie hebt geboekt naar het land van je keuze kun je overnachten op een camping of in verschillende hotels of vakantiehuisjes. Wanneer je een stedentrip boekt zal je eerder kiezen voor een hotel. Wanneer je naar mooie natuurplekken ga kun je kiezen voor een mooie rustgevende camping. In veel gevallen kun je jouw vlucht combineren met een hotel om zo te profiteren van kortingen. Wanneer je met de auto naar je bestemming gaat kun je makkelijk wisselen tussen campings of vakantiehuisjes en heb je veel vrijheid op de locatie. Zo zie je dat een vakantie erg afwisselend kan zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het op vakanties aankomt. Wanneer je met kleine kinderen op reis gaat kan een camping een leuke verblijfplaats zijn met veel activiteiten voor de kinderen. Wanneer je een weekendje op vakantie gaat zal een hotel hier beter bij aansluiten. 

 

Bijna Valentijn, wat nu?

Een Romantische Reis is een Origineel Valentijnscadeau

Roosjes, bloemetjes, chocoladehartjes, knuffelbeertjes, romantische dates, … ik ruik Valentijn. Je weet nog niet wat doen tijdens Valentijn en je bent een last minute persoon zoals mij … Oepsie . Geen zorgen, hieronder vind je 3 ideeën om van jouw Valentijn de leukste herinneringen te maken.

Weekendje weg of bestemmingen dichtbij huis

Je hebt niet veel tijd meer of geen groot budget. No worries, ook dichtbij huis kan je de leukste momenten beleven. Samen naar de bioscoop, Atomium of mini-Europa bezoeken. Gezellig toch. Misschien heb je dit al vaker gedaan en wil je meer dan dat. Klinkt een weekendje weg beter? Een weekendje in België of in de buurlanden, daarvoor heb je geen groot budget nodig. Je kan een hotel boeken in Amsterdam, de perfecte stad om te feesten, shoppen of een gezellige fietstocht te houden met z’n tweeën. Wil je iets romantischer? Denk jij aan wat ik denk? Een romantische dinertje of spadag in de stad van de liefde, Parijs.

Op reis naar zon of sneeuw

Van Valentijn een extravagante week maken. Waarom niet? Dit is het perfecte moment om elkaars valentijn cadeaus uit te wisselen. Heb je liever zon? Perfect, er bestaan verschillende vakantiebestemmingen waar zon aanwezig is. Je hoeft niet perse ver te reizen, in Europa zijn er enkele mooie en warme plaatsen. Denk aan Griekenland, Cyprus, Portugal, Spanje, etc. Ben je al vaak in Europa geweest en wil je zo ver mogelijk gaan? Kies dan voor landen zoals Indonesië, Turkije, Tunesië en Bulgarije.

Ben je niet bevriend met de zon maar wel met sneeuw? I got you. Skiën of snowboarden in Duitsland, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Tsjechië, … tijdens Valentijn. Klinkt leuk toch? Of misschien ben je geen sportfanaat. In dat geval kan je het land bezoeken, leuke sneeuwactiviteiten doen en hun gastronomie uitproberen.

Romantische reis

Je bent een romantische persoon en wil jouw Valentijn spicy maken. Hier zijn een aantal bestemmingen “where all the magic happens”; Parijs, Venetië, Rome, New-York, Barcelona, Buenos Aires, etc. Om de reis geweldig te maken, geef je jouw partner op een van de bestemmingen een origineel valentijnscadeau.

Als ik denk aan Venetië dan denk ik aan boottochtje op het water, leuke wandelingen over bruggen en zeker niet te vergeten laat in de nacht een diner aan het water met de delicieuze Italiaanse gastronomie. Ilhem Saoud

New-York, “the city that never sleeps”, is een stad met prachtige hotels en gebouwen. Hier kan je samen met jouw partner de top van de Empire State Building bezoeken en een leuke wandeling maken in Central Park.

Buenos Aires, de stad van de tango, de perfecte bestemming om te leren dansen. Wat is romantischer dan samen met jouw partner te leren dansen in de stad van de tango?

De leukste bestemmingen voor een last-minute vakantie

Piramides en een Kameel in Egypte

Er zijn tal van redenen om voor een last-minute vakantie te kiezen. Niet in de laatste plaats besluit je hiertoe omdat deze in de regel een stuk goedkoper zijn dan vakanties die je verder vooruit boekt. Je voordeel kan oplopen tot tientallen procenten. Maar ook het eenvoudigweg boeken en bijna meteen inpakken en vertrekken bepaalt de charme van een last-minute vakantie. Niet meer eindeloos moeten aftellen, maar lekker spontaan op pad. Dicht bij huis, of misschien eens aan de andere kant van de wereld?

Kaapverdië

Kaapverdië ligt aan de Afrikaanse westkust en staat garant voor een overheerlijke zonvakantie, midden in de Atlantische Oceaan. Van de tien eilanden die deze archipel telt, worden er negen bewoond. De hagelwitte zandstranden van Sal en Boa Vista behoren tot de populairste bestemmingen. De overige eilanden bieden naar verhouding meer cultuur en natuur. ‘De Groene Kaap’ was nog geen vijftig jaar geleden een Portugese kolonie. De bestemming is dan ook een smeltkroes van culturen. Een gegeven dat een reis naar deze plek alleen nog maar interessanter maakt!

Gambia

Een ander tropisch vakantieparadijs is Gambia. The Smiling Coast of Africa verwelkomt je met zijn vrolijke, gastvrije bevolking met open armen. Je geniet er van stranden én een portie cultuur. Het weer in Gambia is het hele jaar door goed te noemen, waardoor het land ook als winterzonbestemming geldt. In het binnenland kun je op avontuur in de mangrovebossen. Daar leven wel meer dan 450 vogelsoorten. Ook nijlpaarden en krokodillen kun je er tijdens een boottocht over de rivier die door de bossen loopt, spotten. En een extra fijne bijkomstigheid: Gambia geldt als een goedkope bestemming. 

Canarische eilanden

Een vakantie boeken naar een van de leukste bestemmingen die er bestaan, betekent natuurlijk niet dat je Europa per se moet verlaten. De Canarische eilanden vormen een plek waar je die gezellige, vertrouwde Spaanse cultuur vindt, maar die ondanks dat toch nét even anders is. En ook nog een eindje verder weg. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Je bent er het hele jaar door zeker van zon. Het subtropische klimaat, de mooie stranden, cultuur en goede accommodaties staan garant voor een vakantie waar je nog lang met plezier op zult terugkijken. 

Bonaire

Ondanks dat Bonaire vaak in de schaduw van het naastgelegen eiland Bonaire ligt, is daar geen enkele aanleiding voor. Op deze zonovergoten bestemming in de Caribische zee vind je namelijk alles wat je voor een geslaagde strandvakantie nodig hebt. Bonaire is vooral een aanrader voor rustzoekers en liefhebbers van natuur en de onderwaterwereld. Gedoken en gesnorkeld wordt er volop. Rondom het kleinschalige Bonaire ligt een beschermd koraalrif dat door de internationale duikwereld als topbestemming wordt aangemerkt. 

Egypte

Egypte is met zijn intrigerende geschiedenis en cultuurschatten een must voor de reizigers die een strandvakantie met cultuur en historie willen verenigen. In dit land, waar duizenden jaren geleden een van de belangrijkste beschavingen ooit ontstond, vind je een bestemming die bijna niet completer kan. ’s Ochtends bezoek je een piramide, ’s middags ontdek je al snorkelend de paradijselijke onderwaterwereld. Hurghada behoort tot de populairste bestemmingen in het Noord-Afrikaanse land. 

Florida

Florida, The Sunshine State! Het kan niet anders dan dat iedere vakantieganger hier met een onuitwisbare glimlach op zijn gezicht rondloopt. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Florida heeft voor ieder wat wils. Hoogtepunten zijn het hippe Miami (waar je misschien wel een beroemdheid treft), het alligator spotten in de Everglades en de tropische eilanden van de Florida Keys. Ook voor kinderen is er genoeg vermaak. Orlando barst van de pretparken waar ook jij eigenlijk nooit meer weg wilt.

Last Minute naar Macau

The City of Dreams Macau

Macau staat bekend als een van de grootste goksteden ter wereld. Hoewel Las Vegas meer bezoekers trekt, spenderen de Chinezen acht keer zoveel in het live casino in Macau. Wij hebben een leuke trip samengesteld naar de gokstad. Je begint bij een van de grootste casino’s ter wereld en gaat dan door naar de stad. 

The City of Dreams Macau

The City of Dreams, de naam alleen klinkt al magisch. Je komt binnen bij een stijlvol casino met prachtige designs. De high rollers komen hier graag en je zal snel merken waarom. Macau is eigenlijk opgericht voor de middenklasse. De rijkste inwoners gingen toch vaak naar Las Vegas, maar de laatste jaren is dit veranderd.  

In het casino vind je meer dan alleen gokautomaten en live tafelspellen. Een restaurant met Michelin sterren, luxe hotels en de beste house show: The House of Dancing Water. Allemaal redenen waarom the City of Dreams een van de meest exclusieve casino’s in Macau is. 

Klaar om de stad in te gaan

In de tijd dat Portugal de baas was in Macau zijn er veel prachtige gebouwen gebouwd en een deel van de cultuur is echt overgenomen door de stad. Portugees is nog steeds de tweede taal naast Chinees. Macau is tegelijkertijd de eerste kolonie in Azië geweest en ook de laatste. Een bijzondere stad met prachtige bezienswaardigheden.   

Een tripje naar het historische centrum is een heel goed idee. Loop langs alle pittoreske straatjes, huisjes en tempels met oosterse en westerse invloeden. Veel monumenten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na een dag lang lopen is het tijd om iets te eten. In Macau kan je enorm lekker eten door de Portugese invloeden op het Chinese eten. Daarnaast zie je er ook veel Indiase, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden terug in de keuken.  

Ontdek Taipa Village

Macau is een soort gokeiland in plaats van een gokstad. Naast Macau liggen nog twee eilanden. Hier kan je leuke uitstapjes naar doen en bijvoorbeeld Taipa Village bezoeken. Het is een rustig vissersdorpje met genoeg mooie huisjes. Toeristen komen hier massaal op af omdat je veel van de geschiedenis ziet in het dorp. 

Het Taipa House Museum is een bezoekje waard. Het museum bevindt zich in een heel mooi herenhuis dat is gebouwd voor de Portugese gouverneur. Je mag zeker de Taipa Village Art Space niet missen. De muurschilderingen zijn namelijk wel een foto waard. Dwaal daarna rustig af tussen alle koloniale kerken, Chinese tempels en de klassieke pastelkleurige huizen. 

Macau vs Las Vegas 

Las Vegas blijft een iconische stad met veel entertainment en veel meer bezoekers. Wil je een drukke vakantie zonder culturele uitstapjes en niks anders dan entertainment? Ga dan naar Las Vegas. Als je meer diepte wil geven aan je reis is Macau een beter idee. De hele dag in de casino’s zitten met de airconditioning aan is niks als je buiten een hele wereld hebt om te ontdekken. Beide steden zijn ingericht op gokkers van elke klassen en zijn toegankelijk voor iedereen.