4 handige reisgadgets die niet mogen ontbreken op je volgende trip

Dit jaar op reis gaan in het buitenland zit er waarschijnlijk niet in. Maar je thuis vervelen ook niet. Ook ons eigen landje heeft heel wat te bieden. Ideaal dus om België eens helemaal te ontdekken deze zomer! Je kan een weekje naar de zee of de Ardennen. Of wat dacht je van een citytrip naar Brussel? Daarnaast zijn er ook verborgen pareltjes die zelfs heel wat Belgen niet weten: de Japanse tuin in Hasselt, het Openlucht Beeldenpark Middelheim in Antwerpen, de Sahara in Lommel,… Stippel een route uit en doe ze allemaal! 

In dit artikel vind je 4 reisaccessoires die het je nog makkelijker maken op je volgende trip!

lees meer4 handige reisgadgets die niet mogen ontbreken op je volgende trip

Er is geen betere plek om op reis te gaan dan thuis

Vakantie in eigen thuis

Nu het ernaar uitziet dat we deze zomer misschien geen verre reizen kunnen maken, zit er niks anders op dan thuis creatief te zijn. Niet gevreesd, dat kan super tof zijn. Er zijn zelf een heel aantal dingen die je thuis kan kan doen die op reis niet kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige barbeque met al je vrienden of een citytrip maar ‘s avonds slapen in je eigen comfortabele bed. Nog wat extra inspiratie nodig? Wij hebben alvast enkele leuke ideetjes voor je verzameld. 

Wildkamperen in de tuin

Zijn jullie een echte ‘kampeerfamilie’ en staat de tent al klaar om weer op reis te vertrekken? Dan is kamperen in je eigen tuin een super tof idee. Zet de tent op en gooi er zoveel mogelijk kussens in, zo lig je lekker comfortabel. Koop vooraf een heleboel kampeer snacks en maak ook geen gebruik van je keuken, zo lijkt de kampeerervaring nog echter. Laat liever iets leveren of ga met een meeneem BBQ te werk. Nodig eventueel wat vrienden uit en maak zo je eigen ‘camping village. Het enige wat dit nog perfecter maakt, is een vuurkorf en marshmallows! Plezier en gezelligheid gegarandeerd! Heb je geen tuin? Bekijk dan eens waar je in je buurt mag kamperen of maak gewoon een fort in je woonkamer!

Picknicken in het park

Geen zin in de rompslomp van kamperen, maar wil je toch graag genieten van het reisgevoel? Pak dan een luxueuze lunch in met wraps, fruit, sangria en snacks inbegrepen. Raap je favoriete deken, enkele kaarsjes en een paar kussens bij elkaar en vertrek naar je bestemming. Dat kan gaan over een nabijgelegen park, een bos, het strand of gewoon je tuin. Geniet daar in het zonnetje van je lunch en je voelt je gegarandeerd op reis! Je kan ook een ‘potluck dinner’ houden. Hoe zit dat in elkaar? Je spreekt af met vrienden en iedereen maakt een gerechtje van zijn/haar favoriete reisbestemming. Wanneer jullie samenkomen kan je dan van elkaars eten proeven en je reisverhalen bovenhalen. 

Een internationale filmavond

Niet zo veel tijd, maar wil je toch een internationale avond beleven? Dan hebben wij de ideale tip voor jou! Je kan jezelf namelijk doen geloven dat je in het buitenland zit door een meeslepende film te bekijken die zich in een exotisch land afspeelt. Kijk bijvoorbeeld naar Eat Pray Love en waan je in Rome, India en Thailand! Of kies voor de klassieker: A Good Year. Door deze film waan je je net in de Provence. Natuurlijk moet je omgeving je ook een beetje aan vakantie doen denken, nestel daarom lekker in je tuin met dekentjes en kussens. Koop een projector om op de muur af te spelen en je gaat een super romantische en gezellige avond tegemoet.  

Verander je thuis in een ander land

Nog een leuk idee is om één bepaalde dag te nemen en van die dag een Chinese of Italiaanse dag te maken. Je kan dit eigenlijk met eender welk land doen, de bedoeling ervan is dat je vanaf je opstaat tot je gaat slapen je je in dat land waant. Dat begint bijvoorbeeld al bij het ontbijt. Is het een Amerikaanse dag? Dan haal je best American Pancakes en wafels boven. Ook met kleding, gedragingen en vrije tijd moet rekening worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige kimono die je kunt aantrekken.

Uitstel is geen afstel: voorbereiden op je volgende reis

Babbel

Zoals we allemaal wel weten, zit reizen er momenteel niet in. Door de globale pandemie hebben we even onze reisplannen moeten uitstellen. Maar uitstel is geen afstel! Stress dus nog niet, voor je het weet zie je The Statue of Liberty of geniet je van je favoriete Italiaanse wijn. Op die reis kan je je alvast voorbereiden, zeker nu we er toch meer dan genoeg tijd voor hebben. Je voorbereiden kan op verschillende manieren. Wij geven je alvast enkele tips.

Ga nog eens over de praktische zaken

Een geluk bij een ongeluk is ook dat je nu meer tijd hebt om je voor te bereiden op de praktische kant van je reis, dat wilt ook zeggen dat je soms wat meer geld kan besparen. Zoek bijvoorbeeld eens goedkope busabonnementen op. Misschien zullen er in de periode waarin je nu gaat wel een heleboel andere evenementen zijn, zeker het opzoeken waard! Er zullen nu ook heel wat annuleringen zijn, dat wilt misschien zeggen dat er meer plaats is in je favoriete hotel. Het moment dat reizen weer goedgekeurd wordt, zal iedereen achter zijn computer springen en hun reis boeken. Maak dus dat je daar ook klaar zit met vooraf afgesproken aankomst- en vertrekdata, het hotel, eventuele evenementen,.. 

Leer de taal

Misschien wel het leukste voordeel van het uitstel van je reis: je kan de taal leren! Hoe handig is het niet dat je gewoon in de nationale taal kan vragen om wegaanwijzingen of leuke adresjes om te eten. Of imponeer heel je familie door in het vlot Italiaans of Spaans eten te bestellen voor iedereen op restaurant. Een extra taal leren is niet enkel handig om te reizen, het staat ook prachtig op je cv en kan je de rest van je leven nog goed te pas komen. Je hebt een heleboel manieren om dit van thuis uit te doen, denk bijvoorbeeld aan apps zoals Babbel. Voor je het weet heb je allerlei talen onder de knie! 

Maken dat alles thuis in orde is

Er is niks belangrijker dan vertrekken op reis met een rustig en relaxerend gevoel. Dat heb je niet als je er nog over twijfelt of de verwarming wel uit is, er wel iemand komt kijken naar de katten of je een raam hebt open laten staan. Daarom is dit het perfecte om een ‘testrun’ te doen. Verdeel onder je gezin de ruimtes en in je huis en stel iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar kamers die correct moeten worden achtergelaten. Vergeet ook je planten niet, die kunnen wel een volledig uitgedroogd zijn tegen dat je terug komt. Nu heb je dus wat extra tijd om iemand te vinden die voor ze zorgt of online lifehacks te zoeken die je hierbij helpen. Als je langer op reis gaat is het misschien handig om bepaalde televisie- of telefoon abonnementen stop te zetten.

Het mag ook goed nieuws zijn: de beste reis memes

corona meme

De laatste tijd krijgen we steeds slechter nieuws en door COVID-19 zijn ook onze reisplannen voor dit jaar grotendeels in het water gevallen. Natuurlijk kunnen we niks doen aan de maatregelen van de overheid. Wat we misschien wel kunnen doen is een glimlach op je gezicht toveren. Hoe doen we dat? Met de allerbeste memes natuurlijk! 

meme

Deze stresserende periode is al zwaar genoeg op zich, dan kan droge humor enkel nog helpen! Met buiten komen en afspreken met vrienden richt je schade aan, met lachen sowieso niet. Iemand die hopelijk ook met de situatie kan lachen nu hij positief getest is op COVID-19, is Tom Hanks. Nu we er aan denken vallen zijn reisplannen nogal vaak in het water, niet?

meme 2

Je hebt ze vast al eens zien passeren op je sociale media, de ‘dit gebeurt er met milieu nu wij binnen blijven’-artikels. Een beetje terecht, want de luchtkwaliteit boven China is bijvoorbeeld al een stuk verbeterd! Toch lijkt het ons een beetje onwaarschijnlijk dat bovenstaande afbeelding de Amerikaanse stad Detroit is. Mocht dat wel zo zijn, bereid je dan maar voor op een reisje naar het zonnige Detroit!

meme 3

Deze reisbestemmingen kunnen we jou momenteel aanbieden, van de prachtige en historische Costa Del Balconia naar het levendige La Rotonda De Sofa. Wil je op een reisje waar je volledig uitgerust van terugkomt? Boek dan een ticket naar Santa Bedroomes. Toch eerder een grote culinaire fan? Dan verlies je zeker en vast je hart aan Las Kitchenas. Geen zorgen, binnen enkele weken beloven we dat je op deze site weer naar echte zonnige en relaxerende bestemmingen kan vertrekken. 

meme 4

Het metrosysteem in drukke steden als Parijs of London kan wel eens een echte breinbreker zijn. Welk kleur moet je nu volgen? Waar ben ik nu? In welke richting rijdt de trein? Geen zorgen, deze periode is ideaal om zodanig te trainen dat jij een echte professional wordt in het rijden van de drukke metro. Voor je het weet leg jij aan de Britten uit welke halte ze moeten zien te bereiken. Ons kan je alvast vinden bij ‘Fridge’ of ‘Couch’. De koelkast of zetel dus.

meme 5

De volgende weken moeten we nog even in het klein België blijven, dat wilt dan ook zeggen dat we nog even moet wachten op de leuke dingen die bij reizen komen kijken. Denk maar aan de vliegtuigreis. De leuke sfeer op de luchthaven, de tax-free winkel, de adrenaline wanneer het vliegtuig snel begint te rijden, de onvoorstelbare zichten die je ziet vanuit je klein raampje… Daarop nog even wachten dus. Wil je je toch al een beetje op een vliegtuig wanen? Ga dan naast je wasmachine zitten, het raampje is even klein en door de bewegingen heb je net het gevoel dat er turbulentie op je vliegtuig is. 

meme 6

We moeten misschien nog even wachten met onze geplande reisjes, maar kijk alvast uit naar hilarische situaties als deze die zeker onze dag zullen opbeuren. Hoe moeilijk de situatie nu ook lijkt, samen slaan we ons er zeker door en in de tussentijd kan het nooit kwaad om eens goed te lachen.

 

Maak het perfecte fotoboek met deze tips

photo

Tijdens deze corona-crisis begrijpen we dat je niet altijd weet wat te doen, maar heb je er al aan gedacht om een fotoalbum te maken? Nu je even niet op vakantie kan, is het wel leuk om herinneringen van je vorige reizen boven te halen.

Daarnaast vertelt een fotoboek een verhaal over al je reiservaringen, zoals de mensen die je hebt ontmoet, nieuw eten dat je hebt ontdekt en activiteiten die je voor altijd zullen bijblijven. Met onderstaande tips maak jij een prachtexemplaar van al deze fantastische momenten en beleef je het allemaal nog een keer opnieuw!

Maak het album niet op één avond

Ben je van plan om een fotoboek in één avond te maken? Fout! Neem er je tijd voor. Het is een eenvoudige tip, maar wel een heel belangrijke. Probeer er een avondje aan te werken, maar herbekijk en reorganiseer zeker nog eens de volgende dag. Denk je klaar te zijn met je boek, wacht toch nog heel even met bestellen. Neem een paar dagen later je ontwerp er terug bij en je zal zien dat je dingen ziet die beter kunnen. Laat het zeker ook eens nakijken door iemand anders, zij hebben misschien een nieuwe en verfrissende kijk!

Voeg tekst toe

Waar exact was de foto getrokken of heb je een leuke anekdote? Zet het er bij! Zo weet je jaren later nog steeds kleine details. Of voeg een passend bijschrift toe waardoor de foto nog leuker of sterker wordt! Voeg ook een paar bekende zinnen toe uit de lokale taal, altijd leuk om deze jaren later nog eens te lezen. 

Gebruik de volledige breedte van dubbele pagina’s

Heb je een fantastische landschapsfoto? Deze ziet er het best uit als die verspreid wordt over twee pagina’s. Let wel op dat deze foto een hoge resolutie heeft voor uitstekende kwaliteit. Daarnaast kan je best kiezen voor een platliggend premium zodat je foto’s er nog beter uitzien. Op die manier wordt je foto zonder onderbrekingen afgedrukt.

Maak van meerdere reizen één boek

Je hebt meerdere reisjes gedaan en je wil één fotoboek maken. Hoe pak je dit aan zonder daar een grote rommel van te maken? Als eerste stap verzamel je van al je reizen je favoriete foto’s. Daarna maak je op de eerste en tweede pagina een introductiepagina waarop je al de reizen aankondigt.

Deel je fotoboek in verschillende delen in en begin elk deel met een voorblad waarop je de bestemming noemt, met één grote foto of door middel van een kaart.

Nog een leuk extraatje: maak je eigen stadsgids! Je familie en vrienden zullen graag naar je aanbevelingen kijken in de vorm van een stadsgids. Voeg adressen van je favoriete cafés en restaurants toe, leuke winkels en tips voor het openbaar vervoer. Zo kan je dit doorgeven aan mensen die de stad ook bezoeken.

Ben je helemaal klaar om je eigen fotoalbum te maken? Geniet dan nu van 15% korting bij Albelli op alle fotoboeken! Gebruik de code AFF15%FB en maak er een plaatje van.

fotoboek

Corona maatregelen van reisinstellingen

SLM corona

Ja, ook wij hebben het nu over het coronavirus. Het is momenteel een niet te vermijden onderwerp. We leven namelijk momenteel samen met deze pandemie. Covid-19 heeft verschillende gevolgen. Bang hoef je er niet voor te zijn maar uitkijken en voorzichtig zijn, is wel een must. Dat het virus onvermijdelijke invloed heeft op vakantie plannen heb je vast gemerkt.

Reizen, citytrips of weekendjes weg boeken, wordt vrijwel onmogelijk en dat kunnen we niet onder stoelen of banken steken. Verschillende instanties hebben dan ook maatregelen getroffen om het coronavirus in te dijken zodat ze je snel weer ten hulp kunnen schieten, om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Wie welke maatregelen heeft genomen, lijsten we hier even op voor jou.

TUI

TUI zeg altijd: ‘Discover your smile’. Jammer genoeg is die glimlach momenteel niet zo breed als anders. Ondanks dat ze er volop voor blijven gaan zullen er tot 31 maart geen pakketreigers naar hun vakantiebestemming worden gebracht. Voor reizen tussen 1 & 15 april zal vanaf 25 maart meer informatie worden verstrekt. Als je reis is geannuleerd ontvang je van TUI een voucher die je kan gebruiken voor een latere reis. Heb je een latere reis gepland? Dan kan je rekenen op de omruilgarantie van TUI. Verder hebben ze een heel uitgebreide FAQ aangemaakt omtrent het coronavirus. Hier kan je terecht met vele vragen. Kan je er nog niet aan uit? De klantendienst staat nog steeds voor je paraat… met een smile! Verdere informatie kan je hier vinden.

CenterParcs

Ook onze geliefde CenterParcs heeft de nodige stappen ondernomen om onze bevolking veilig te houden. De Belgische parken zijn gesloten tot 4 april 2020, Nederlandse parken tot 7 april, Duitse parken tot 3 april en Franse parken tot 15 april. Ben jij de dupe van deze sluitingen? Dan ontvang je een digitale voucher ter waarde van het originele bedrag. Deze bon kan je gebruiken voor een toekomstige reservatie. Verder kan je nu ook nieuwe boekingen plaatsen en pas later je datum beslissen. Verdere informatie kan je hier vinden.

Landal

Ook Landal heeft zijn deuren gesloten om Covid-19 buiten te houden en jou binnen te houden. De regelingen zijn verschillend per land. De Belgische parken zijn gesloten tot en met 3 april. Heb je een boeking gedurende de periode van sluiting? Je kan makkelijk en kosteloos omboeken tot 28 dagen voor vertrek. Landal zal eveneens contact met je opnemen. Verder is je verblijf annuleren ook mogelijk volgens de gewone annulatievoorwaarden. Verdere informatie kan je hier vinden.

Disneyland

En toen leefde ze nog lang en gelukkig. Dit is niet alleen het einde van een sprookje maar ook van het coronavirus. In tussentijd sluit ook Disneyland Paris de deuren. Dit zal gedurende de hele maand maart zijn. Heb je een reservering bij een Disney Hotel of Resort tijdens de sluitingsperiode? Dan zijn je wijzigings- en annuleringskosten gratis. Dit aanbod blijft ook geldig tussen 1 april en 1 juni. Wees geduldig en blijf binnen om spoedig aan je ‘er was eens’ avontuur te kunnen beginnen. Verdere informatie kan je hier vinden.

Sunparks

Ook Sunparks volgt de voorschriften van de overheid. Daarom werden alle parken vanaf 13 maart gesloten. Deze zullen gesloten blijven tot 4 april. Als je een verblijf binnen deze periode had geboekt, zal Sunpark contant met je opnemen via e-mail en sms om je te voorzien van een waardebon voor je boekingsbedrag, zodat je deze op een later tijdstip kan besteden. Zo verlies je niets en kan je spoedig genieten van een virusvrij weekendje weg! Verdere informatie kan je hier vinden.

Sunweb

Het zonnige web heeft als gevolg van de beslissing van Buitenlandse zaken verschillende vliegvakanties moeten annuleren. Zo zijn alle vakanties met het vliegtuig met vertrek tot en met 3 april geannuleerd. Vertrek je vanaf 4 april? Dan blijft momenteel alles nog ongewijzigd momenteel. Tenzij je een reis naar Turkije hebt geboekt, hierbij kan je pas vanaf 18 april weer vertrekken. Het skiseizoen werd wel vroegtijdig stopgezet, maar de zomer is zeker nog niet geannuleerd! Verder blijft Sunweb de adviezen van de overheid opvolgen en houden ze je op de hoogte. Is er voor jou iets gewijzigd? Dan neemt Sunweb zelf met jou contact op. Verdere informatie kan je hier vinden. 

Verder zijn er nog vele andere reisorganisaties die verschillende maatregelen hebben ondernomen om zo snel mogelijk dit virus naar een onbewoond eiland te sturen. Zo kunnen we allemaal samen vechten tegen het coronavirus om snel weer parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën over de hele wereld te gaan bezoeken. Tijdens je quarantaine heb je alvast tijd om na te denken waar je volgende vakantie heen gaat.

Big Smiles bij TUI – korting tot 50%

Big Smiles TUI

Laat coronavirus je niet bang maken. Binnenkort kunnen we weer genieten van een heerlijk reis naar een tropisch paradijs. Binnen de kortste keren liggen we op een parelwit strand te genieten met een cocktail in de hand en zicht op de azuurblauwe zee. Aarzel dus zeker niet om nu een vakantie te boeken aan ongeziene prijzen. PS. Een goede annulatieverzekering kan goed van pas komen.

De Big Smile Weeks zijn terug bij TUI en dit betekent: topdeals waar je blij wordt. Neem snel een kijkje, want je hebt maar een berperkte tijd om een goedkope vakantie te boeken. Gelukkig kan je tijdens je quarantaine periode je reisplannen gedetailleerd uitschrijven en brainstormen! Niet te vergeten, TUI is heel goed voorbereid op het virus!

Wat dacht je van een spontane vliegvakantie met 45% korting? Boek via TUI een RUI hotel en geniet van deze uitzonderlijke korting! Ga je liever op autovakantie? Ontvang tot 50% korting en een waardebon van € 50 op je volgende vakantie! Ook kan je op citytrip verblijven in een luxueus Rui hotel met 25% korting!

Ben je het gure weer in ons kikkerlandje al beu? Boek een last minute bij TUI naar één van de tropische bestemmingen voor een week, voor slechts € 389 all inclusive. Vliegtickets, verblijf en maaltijden inbegrepen! Waar ga jij heen? Er zijn zoveel mooie bestemmingen waar je korting op krijgt. De keuze is aan jou!

Kampeer 7 dagen met Vacanceselect en betaal slechts voor 5 dagen

camping

Hey natuurliefhebber, deze actie is speciaal voor jou! Als outdoor fanaat is een kampeervakantie de ideale manier om één te worden met de natuur. Vooral als je op zoek bent naar een gezellige en rustgevende vakantie waarvoor je niet te diep in je portemonnee hoeft te graaien.

Kamperen heeft allerlei voordelen, zo heb je heel veel keuze in bestemmingen en activiteiten. Je kan verblijven op de coolste plaatsen, het is gezellig, je leert makkelijk mensen kennen en kan volop genieten van de buitenlucht. Bovendien is het goed betaalbaar. Vooral bij Vacanceselect.

Bij Vacanceselect je kampeervakantie boeken levert je veel voordeel op. Beter gezegd het levert je 2 gratis nachten op. Dankzij de tijdelijke actie 7=5, betaal je slechts voor 5 nachten wanneer je 7 nachten kampeert.

Wil jij genieten van een voordelige vakantie? Wacht dan niet te lang en ontdek het aanbod! OP = OP

Generated button

Paasvakantie of lastminute bij Landal met 40% korting

Wandelen Landal

Op zoek naar een uniek uitje in de winter of lente met familie of vrienden? Regen of geen regen, het weer speelt geen rol in Landal!

Leg nu je lastminute of paasvakantie vast en geniet van kortingen tot 40%! Zo je verblijf vanaf €89 voor 3 nachten in een prachtige 4-persoons cottage in jouw favoriete park.  Kies tussen ruim 90 vakantieparken in 9 Europese landen.

Geniet van de heerlijke eet en drink gelegenheid, neem een verfrissende indoor of outdoor duik, wandel, fiets, ga minigolfen of relax tijdens een welnessdag. Plezier gegarandeerd!

Generated button

Gratis ontbijt en diner tijdens je verblijf bij HotelSpecials

Gratis diner en ontbijt

Waarom ga jij graag een weekendje weg? Om te ontspannen, te ontsnappen aan de kinderen, iets te vieren, niet te moeten koken of om nieuwe plekken te ontdekken? Misschien wel omwille van al deze factoren samen.

Ga een weekend weg met HotelSpecials en laat jezelf even helemaal verwennen. Je hoeft niets te doen dat je niet wil. Het is zelfs niet nodig om je te verplaatsen om uit eten te gaan als je geen zin hebt. Je weekend staat in het teken van genieten.

Geniet van de uitzonderlijk actie krijg je ontbijt en diner gratis bij jouw boeking. Het gaat over een luxe 3 gangen diner! Zo kan je vanaf €52,50 met 2 naar de Ardennen om je batterijen op te laden.

Geen fan van bosrijke omgeving? Kies dan voor het stadscentrum of een verblijf aan de kust. Want ook daar kan je genieten van een gratis ontbijt en diner.

Generated button