Dit zijn de mooiste vakantieregio’s van Italië

Italiaanse Kust

Italië staat zonder twijfel bekend als een van de populairste vakantielanden van Europa. Maar wanneer we een bestemming willen bepalen dan kan het nog wel eens moeilijk worden. Het is namelijk een groot land en het bestaat uit veel verschillende regio’s en tal van bestemmingen waar je naartoe op vakantie kunt. 

Ons advies is daarom om een regio in het land te kiezen dat jou aanspreekt en daar naartoe op vakantie te gaan. Zodoende kun je verschillende plaatsen in die betreffende regio bezoeken en ontdekken. 

De regio Ligurië staat hoog in ons lijstje

Een van onze favoriete regio’s in Italië is de regio Ligurië. Deze regio ligt in het noordwesten van het land aan de kust. De kust is dan ook een van de redenen waarom deze door ons wordt aangeraden. Daardoor zijn er namelijk veel plekken aan de kust waar je mooie stranden kunt vinden en lekker kunt genieten van je vakantie. 

Maar daarnaast zijn er nog tal van mooie plaatsen en bestemmingen in deze Italiaanse regio. Een van de plekken is de populaire stad Genua. Het is voor ons een van de favoriete steden in Italië om een stedentrip te maken. Dat omdat het lang niet zo populair en toeristisch is als veel andere steden in italië, maar alsnog een grote en prachtige stad. 

Maar in Ligurië zijn nog meer mooie plaatsen. Een van de favoriete gebieden is Cinque Terre. Dit bestaat namelijk uit vijf verschillende kustplaatsen. Deze zijn zeer geschikt om met de auto een tocht langs te maken en te genieten van de plaatjes langs de kustlijn. 

Andere plaatsen die we in Ligurië nog aanraden zijn San Remo, Rapallo, La Spezia of het luxe Portofino. Deze regio is overigens ook nog eens populair, omdat je er met de auto vanuit Nederland nog prima kunt komen en het daarom geschikt is voor een autovakantie. 

Ligurië, Italië

Diversiteit in de regio Campania

Wanneer je verder Italië intrekt dan kun je ook de regio Campania bezoeken. Campania is de regio waar je veel diversiteit tegenkomt. Ook in deze regio kun je zeer geslaagd een stedentrip maken en daarvoor ga je naar Napels. Wij hebben hier een link gevonden met een mooi overzicht van alle populairste bestemmingen in Campania. Bij elke bestemming is is een lange pagina te vinden met veel mooie afbeeldingen van die bepaalde bestemming. Handig om een goede indruk te krijgen van een Italiaanse bestemming!

Vanuit Napels kun je ook een boot nemen naar een van de eilanden die hier voor de kust liggen, zoals Capri of Procida. Capri staat bekend als het eiland van de luxe. Maar daarnaast is het ook een mooi eiland met veel mooie bezienswaardigheden en andere activiteiten. Kortom, voor iedereen een aanrader om eens naar Capri te gaan, maar het is er over het algemeen wel vaak iets prijziger dan andere bestemmingen in Italië. 

Wat Campania ook prachtig maakt is dat Amalfikust hier is te vinden. De Amalfikust staat bekend over de hele wereld. Het is in trek om hier een auto te huren en de kustlijn langs te rijden waar je verschillende bestemmingen bezoekt. De plaatsjes die je hier aan deze kustlijn tegenkomt zijn absoluut heel wat fotomomentjes waard en staat garant voor een mooie vakantie.

Wat voor type vakantie je ook wilt, in Italië is er voor iedereen wel een geschikte vakantie te vinden. Met het diverse aanbod aan de verschillende regio’s is het alleen een kwestie van eventjes zoeken, maar daarna zul je absoluut een mooie vakantie tegenkomen.

5 redenen om je volgende vakantie last minute te boeken

Last Minute Vliegveld Info

Er zijn natuurlijk heel wat redenen om je vakantie last minute te boeken, maar vijf redenen springen er volgens ons uit. Het vliegen en overnachten is bijvoorbeeld extra goedkoop, waardoor je meer geld overhoudt voor activiteiten of om lekker te tafelen. Zo’n lastminute-ingeving is daarnaast ook reuzespannend! Hieronder lees je meer over de vijf belangrijkste redenen om je vakantie last minute te boeken. Berg je grootse vakantieplannen dus maar al op en wacht gewoon tot het laatste moment. Dat is extra leuk.

lees meer5 redenen om je volgende vakantie last minute te boeken

Fietsen in het Antwerpen van Noord-Holland

Fietsvakantie

Haarlem doet in veel opzichten aan Antwerpen denken, de stad is net als de Vlaamse parel aan de Schelde hip, bourgondisch, chic en gemoedelijk. Daarnaast is de Spaarnestad uitermate geschikt voor een fietsvakantie. In enkele minuten rij je vanuit het centrum de natuur in. We geven je (terras)tips voor alle vier de windstreken rondom de stad, allemaal op behapbare afstand.

lees meerFietsen in het Antwerpen van Noord-Holland

Scooter rijden in de herfst: onthoud deze tips

Scooter rijden in de herfst

De zomer is nog niet voorbij of de eerste herfststorm dient zich alweer aan. Niet alleen zorgt dit voor overlast op de weg, het geeft ook gevaarlijke situaties voor weggebruiker. Zeker wanneer deze weggebruikers kwetsbaarder zijn dan anderen. Voetganger, fietsers en scooterrijders lopen tijdens de herfst- en wintermaanden het meeste risico op ongelukken omdat factoren als zichtbaarheid, gladheid en onvoorspelbare weersomslagen niet gunstig zijn voor deze groep. Hoe je als scooterrijder toch deze maanden veilig doorkomt zonder je voertuig aan de kant te zetten? Dat doe je met deze tips. 

lees meerScooter rijden in de herfst: onthoud deze tips

4 tips voor single reizen

Single Reizen

Of je nu de koudere maanden wil ontvluchten op een tropisch eiland, of het voor jou niet koud genoeg kan zijn en je de sneeuw deze winter wil opzoeken, alleen op reis is toch net iets anders dan met twee. Niet beter, niet minder leuk, gewoon anders. Ontdek hier 4 tips voor een geslaagde vakantie als single!

Kies je bestemming

Wil je je onder andere singles begeven? Of mag het voor jou wat rustiger aan? Ibiza staat bijvoorbeeld bekend als topbestemming voor singles, maar ben je hierin niet geïnteresseerd, dan nog is Ibiza de moeite waard om te bezoeken. Het is geen zwart-wit verhaal. Er bestaan ook single reizen die worden georganiseerd door reisbureaus en -organisaties. Neem eens een kijkje op hun website en beslis dan of het iets voor jou is. Ben je eerder op zoek naar een avontuurlijke wintervakantie in Noorwegen? Ook dan zijn er mooie bestemmingen voor jou. Er is echt werkelijk voor ieder wat wils. 

Leesvoer

Lees je graag de prachtige gedichten van Oscar Wilde of kunnen ook de sappige artikels in Elle magazine jou bekoren. Wat het voor jou ook moge zijn, breng voldoende leesvoer mee. Want in het buitenland kan je op veel plaatsen geen Engelse boeken of magazines kopen. Op die heerlijke ‘dode momenten‘ op vakantie, tussen activiteiten in kan een lekker boek of een leuk magazine het ideale gezelschap zijn. Ben je niet zo’n fan van lezen? No worries, met een verrijkende podcast krijg je vaak dezelfde energie. 

Discrete seksspeeltje

Wist je dat er discrete sekkspeeltjes bestaan speciaal voor op vakantie? Het grote en duurdere gerief laat je best thuis, maar zoals er voor mannen een heel discrete fleshlight bestaat, in de vorm van jawel, een zaklamp, bestaan er voor vrouwen trillende ‘lipsticks’ en zoemende badeendjes. Zo vermijd je gênante momentjes bij de scanners op de luchthaven en word je niet tegengehouden door de metaaldetector.  

Flirten op vakantie

Is je lovense lush 3 of je fleshlight veilig ingepakt? Geweldig, dan kan je al in ding zeker gerust zijn: echt koud zal je het ‘s nachts niet hebben. In plaats van discrete seksspeeltjes in je reiskoffer te proppen, kan je natuurlijk ook op zoek gaan naar real action. Zoek voor je vertrek alvast een aantal leuke barretjes op je bestemming uit en kijk wat de avond je daar brengt! Een flirt op vakantie is vaak erg spannend en heerlijk zorgeloos. Just go with flow and enjoy the ride.