Brussel

Luchthaven Brussels Airport

Luchthaven Brussels Airport

Brussel is niet alleen de hoofdstad van Europa, maar ook de thuisbasis van vele internationale bedrijven en instituties. Brussels Airport verbindt deze wereldstad daarom met meer dan 238 bestemmingen wereldwijd. Het is het grootste vliegveld van België en zelfs een van de belangrijkste luchthavens in Europa. Grote kans dat jouw reis naar een mooie bestemming in Europa daarom op luchthaven Brussel start!

Hoe bereik ik de luchthaven van Brussel?

Brussels Airport is zowel vanuit België als Nederland goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit veel grote Belgische stations kun je de luchthaventrein nemen. Hiermee kom je aan onder Brussels Airport. Neem vervolgens de lift naar boven en je staat al in de vertrekhal.

Neem je liever de auto? Volg dan de verkeersborden vanaf de Brusselse Ring. Houd er wel rekening mee dat je in de file kan komen te staan gedurende de piekuren. Om de luchthaven te bereiken dien je autosnelweg E40 te volgen. Er zijn twee vertrekhallen op luchthaven Brussel, dus kijk even goed waar je moet zijn.

Naar welke bestemmingen kan ik vliegen?

Vanaf de luchthaven van Brussel kun je naar verschillende steden in Europa vliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentrip Florence of een weekendje naar Berlijn? Of misschien struin jij binnenkort wel over La Rambla in Barcelona. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je juist iets verder weg dan Europa? Kies dan uit een van de vele internationale bestemmingen. Maak bijvoorbeeld een roadtrip door Amerika of ga op ontdekkingsreis in Azië. Ook Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika behoren tot de mogelijkheden.

Vlieg vanaf Brussel naar:

Welke faciliteiten zijn er?

Net zoals op ieder ander vliegveld zijn er voldoende toiletten aanwezig en heb je gratis bagagekarretjes tot je beschikking. Je hoeft je bovendien niet te vervelen op de luchthaven van Brussel. Er wordt gratis onbeperkte wifi aangeboden. Kijk dus een filmpje, stuur een Whatsappje naar vrienden of zoek alvast de hotspots op van jouw vakantiebestemming terwijl je wacht. Er zijn ook ruimtes beschikbaar voor gebed en meditatie. Heb je dorst? Loop dan naar een van de drinkfonteintjes. Deze zijn te vinden in Pier A en B. Rokers kunnen bovendien gerust hun gang gaan, maar wel in de speciale rookruimtes natuurlijk.

Passagiers kunnen hier ook naar hartenlust shoppen. Er zijn veel verschillende leuke winkeltjes aanwezig. Hierbij kun je denken aan een Victoria’s Secret, The Belgian Chocolate House en de DUTY FREE shop. Een hapje eten, een drankje doen of koffie drinken voor het boarden is ook een mogelijkheid. Stop bijvoorbeeld even bij de Leffe Bar of Starbucks.