Last minute naar Rome, Parijs of Barcelona?

Eifel Tower, Paris, France

Ben je toe aan een geweldige citytrip naar één van de mooiste steden van Europa? Dan kun je uit verschillende parels kiezen. In deze blog lees je meer over de bezienswaardigheden die je niet mag missen in Rome, Parijs en Barcelona. Het is maar net waar je zin in hebt, maar alle drie de steden bieden je voldoende leuks, avonturen, heerlijk eten en prachtige architectuur aan. Je kunt deze drie steden ook goed als shop citytrip gebruiken. Rome, Parijs en Barcelona hebben allemaal namelijk lange winkelstraten waar je uren in kunt rondstruinen. Dus, voor welke stad kies jij voor je volgende citytrip?

Bezienswaardigheden in Rome

Rome, de hoofdstad van het prachtige Italië. Wanneer je een citytrip naar deze wereldstad boekt, kun je in een aantal dagen erg veel zien, doen en beleven. Rome is de perfecte stad voor musea- en architectuurliefhebbers. Aan de andere kant kun je hier geweldig uit lunchen en dineren, aangezien de beste restaurants van Italië in Rome terug te vinden zijn. Een andere reden om naar Rome te gaan, is als je een geschiedenisfanaat bent. Deze stad lijkt op één groot openluchtmuseum en welke straat je ook ingaat of doorloopt, aan het einde zie je altijd weer een nieuw geweldig gebouw of hoogtepunt voor je opdoemen.

De bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome zijn het Colosseum, Vaticaanstad, de Sixtijnse Kapel, de St. Pieter Basiliek, Trevi fontein, het Forum Romanum, Pantheon en nog veel meer. Wil jij jezelf onderdompelen in het typisch Italiaanse dagelijkse leven? Dan kun je het beste een bezoekje brengen aan de hippe wijk Trastevere. Hier vind je gezellige, groene en smalle straatjes en heel veel goede restaurants terug. Rome is zo’n grote en geweldige stad, dat je niet alles in een aantal dagen kunt bekijken. Dit betekent wel dat je ooit nog een keer terug kan komen om de rest te zien en dat is helemaal geen straf!

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt wereldwijd gezien als dé stad van de liefde en romantiek. Parijs is een geweldige, artistieke, grote en bijzondere stad om tijdens een stedentrip te bezoeken. Er is altijd wel iets te doen, je kunt er goed shoppen, musea bezoeken, prachtige architectuur bekijken en meer creativiteit opdoen. Parijs is namelijk ook de stad van de kunst en je vindt er veel kunstenaars op straat terug. Wanneer je een stedentrip naar Parijs boekt, mag een bezoekje aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Verder kun je de Notre Dame, Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe van dichtbij bekijken.

De beste musea in Parijs zijn uiteraard het Louvre, Musée d-Orsay en het Paleis van Versailles. Weet je nog niet wat te doen in Parijs, wat dacht je van een rondvaart over de Seine? Sommige boten bieden je de mogelijkheid om op de boot te dineren. Hoe romantisch is een etentje op een boot terwijl je langs de Eiffeltoren vaart? Als laatste is Parijs dé stad van de mode. Je kunt hier zoveel shoppen als je wil en er zijn ook veel exclusieve en dure winkels in de stad terug te vinden.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad in Spanje. Je kunt deze stad wellicht kennen van de grote voetbalclub FC Barcelona. Deze stad is een leuke citytrip voor de voetballiefhebber, maar heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Barcelona is een zonnige stad, waar je zelfs in de winterperiode prima weer zal treffen. Het oude stadsgedeelte is prachtig en je kijkt er je ogen uit. De bekendste bezienswaardigheid in Barcelona is de Sagrada Familia, een enorme kerk in de binnenstad. Wanneer je in Barcelona bent, mag je een bezoekje aan Park Güell, Montjuïc, Camp Nou en de Rambla niet missen.

Handig en effectief parkeren op de luchthaven van Brussel Parkeren op Zaventem

Parkeren op de luchthaven van Brussel Parkeren op Zaventem

Als u een vlucht gaat boeken via superlastminutes.be is het zeker aan te raden om een goede parkeerplaats voor uw auto te gaan regelen. Zaventem Brussel Airport is tevens de grootste luchthaven van België. Er zijn dan uiteraard veel parkeer mogelijkheden. Naast speciale parkings zijn veel parkeergarages overvol en is het soms een doolhof om de juiste parkeerplaats te vinden. Om een geschikte veilige plek voor uw auto te vinden kunt u zoeken naar een parkeerplaats via Parkos. Je kunt het aantal dagen kiezen. Zo heb je mogelijkheden om lang en kort te parkeren en valet parking te kiezen of shuttle parking. P1, P2 of P4 kunnen voor een langdurige zoektocht zorgen naar een geschikt plekje. Het scheelt dus benzinekosten om de auto bij een parkeerservice neer te zetten waar je direct naartoe rijdt en de auto achterlaat. Bij Parkings luchthaven Brussel nabij de luchthaven, wordt u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en de auto wordt netjes voor u neergezet op de parkeerplaats die altijd onder een beveiligd toezicht staat.

Waar parkeren op Zaventem?

Parkeren op Zaventem kan bij veel parking bedrijven. Deze kunnen via Parkos worden vergeleken. U kiest de optie die het beste bij uw reisduur en uw budget past. Het voordeel is dat de shuttlebus u direct afzet waarbij u alleen nog een klein stukje met uw koffers de luchthaven inloopt voor de deur. Als u aangeeft op welk tijdstip u weer arriveert tijdens uw terugreis wordt u netjes opgehaald. Dit is fijn omdat het vermoeiend is om na een lange reis eerst helemaal naar uw auto te moeten lopen en te moeten zoeken. U kunt onder andere parkeren bij budget parkeerbedrijven als Aeropark 1000, Holiday Inn hotel op de luchthaven van Brussel, Skyparking en Uparking.

Voor een prettige prijs uw auto parkeren

Naast dat vliegen tegen lage prijzen kan, kunt u ook tegen voordelige tarieven parkeren bij een van de parkeerbedrijven. De meeste parkings liggen nabij de luchthaven. De shuttleservice brengt u naar de vertrekhal. Omdat de parkings zich om de luchthaven bevinden worden de prijzen relatief laag gehouden. Hoe verder de parking is verwijderd, hoe goedkoper. Al zal het nooit heel ver zijn. Parkeerterreinen hebben bewakingscamera’s en beschikken over toezichthouders om de auto’s een veilige stalling te geven. Naast shuttle services zijn er ook parkings waarbij je met het openbaar vervoer naar de luchthaven kunt. Echter worden bij shuttle service koffers voor u gedragen en in en uit geladen. U hoeft veel minder te sjouwen.

Andere soorten parking op Brussel Zaventem

Zaventem heeft naast shuttleservices die op reservering werken, ook valet parking. Deze luxere service is duurder omdat u eerst zelf uw auto naar de vertrekhal rijdt. De medewerker van valet parking wacht u op en haalt uw auto weer op om deze naar de parkeerplaats te rijden. U kunt kiezen voor lang parkeren tegen een goed tarief (enkele weken) of om kort te parkeren zoals enkele dagen. Ook annuleren gaat gemakkelijk en kan tot 24 uur voor vertrek van uw vlucht. Op Parkos kunt u een handige kaart vinden met een volledig overzicht van alle parkings rondom luchthaven Brussel en kunt u alle tarieven en services vergelijken van de parkings die Parkos aanbied.

De voordelen van Parkos

Via Parkos kunt u een parkeerplaats regelen als u onder andere uw ticket boekt via superlastminutes.be. Er zijn totaal acht parkeer aanbieders waaruit u keuze heeft. De keuze hangt af van wat u het prettigst vind en of u het liever dichterbij of verder van de luchthaven af zoekt. Alle parkings hebben een goede ligging met een goede bereikbaarheid. De klanten waarderen Parkos door de heldere vergelijkingsopties. Vijf aanbieders bieden shuttle diensten aan en een biedt Valet Parking aan. Tevens kunt u bij alle parkeerbedrijven rekenen op 24/7 aan bewaking zodat uw auto in de gaten wordt gehouden. De prijzen hangen af van de service en de ligging. Holiday Inn biedt een van de goedkoopste opties om de auto te parkeren omdat u met eigen vervoer naar de luchthaven gaat. De shuttleservices beginnen rond de 60 euro per week. Verder is er altijd iemand aanwezig die u kan helpen om uw auto te parkeren en vervoer naar de luchthaven te regelen.

Tot -70 procent op al de reizen van Vogage Privé! Wacht niet langer en schrijf je in.

voyage prive

Iedere dag iets nieuws.
Tot 70 procent korting!
Schrijf je snel in!

lees meerTot -70 procent op al de reizen van Vogage Privé! Wacht niet langer en schrijf je in.