Fly-drive met camper

Het is een heerlijke manier om vakantie te vieren: het vliegtuig pakken naar een zonnige bestemming en daar met een camper op pad. Je bent mobiel, huurt je vakantiehuis en vervoermiddel in één en ziet meer van een land of streek dan gewoonlijk. En het huren van een camper bij particulieren is heel simpel!

Afleiding en wegdromen

Even wegdromen mag, toch? Je hebt al genoeg aan je hoofd en wil ook eens ontspannen na het lezen van je e-mail of betalen van je energie. Dwaal gerust nog eens af naar vakantiewebsites. Daar is niks mis mee! Maar zoek dan ook eens op ‘camper huren particulier’ en er komen allemaal plekken tevoorschijn waar je bijzonder goedkoop je eigen rijdende vakantiehuisje kunt huren. 

Voordelen

Naast de lage prijs, ben je bovendien ook enorm mobiel. Je rijdt van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid en met je gsm boek je enkele uren van tevoren jouw ideale camping. Vrijer kan niet! Even een paar dagen geen zin om te rijden? Dan laat je hem lekker staan en plons je in een zwembad op de camping, of in de zee aan je parkeerplaats. Met je kaas en wijn in de koelkast, stoeltjes en tafel in het laadruim, geniet je van een heerlijke dag. Vooral als je een luifel hebt want dan zit je heerlijk beschut. Bovendien ben je niet afhankelijk van reisplannen. En kan je vaak met de verhuurdmaatschappij op het vliegveld afspreken om de camper af te leveren, zodat je verder geen reiskosten hebt.

Europa heeft veel te bieden

Het bespaarde geld kun je beter besteden aan al het moois dat Europa te bieden heeft. Duitsland, Italië, Ierland, Spanje, Tsjechië, Polen, Zweden, waarschijnlijk heb je nog lang niet alles gezien en kun je je laten verrassen door deze landen. Al is het niet gezegd dat je niet naar Canada of Vietnam kunt, want de sites waarop je bij particulieren een camper huurt opereren wereldwijd. Campings en staanplaatsen bestaan overal. Echter doe je er goed aan om je even te verdiepen in je gedroomde vakantieland. Er zijn altijd dingen waar je rekening mee moet houden. 

Hoe werkt het?

Verhuursites werken heel simpel: je voert het aantal personen in, je bestemming en de periode waarin je in dat land met je camper rond wilt rijden. Vervolgens kun je kiezen uit tal van campers en campertjes, van grote Amerikaan (waarvoor je wellicht een groot rijbewijs nodig hebt) tot knus volkswagenbusje. Vervolgens betaal je en spreek je een afhaalpunt af met de verhuurder. Deze zal je bij aankomst wijzen op bepaalde zaken: hoe de koelkast werkt, waar hij de tuinmeubels verstopt heeft en hoe de stroomaansluiting werkt. En dan: op pad. Op naar nieuwe avonturen. Alleen, met z’n tweetjes of met het hele gezin. Waar je maar wilt!

Een reactie plaatsen