Last minute met de auto op vakantie

Op Vakantie met de Auto

Een reis plannen vraagt soms wat voorbereiding, zeker als u de grens overgaat, of voor langere tijd weg bent. Maar niet iedere reis kan vooraf gepland worden. U krijgt bijvoorbeeld het verzoek om op korte termijn familie in het buitenland te bezoeken, waar u niet op had gerekend. Of u heeft gewoon zin om er gewoon ineens een paar dagen tussenuit te gaan. Afgezien van de dingen die u thuis of op kantoor moet regelen vanwege uw plotselinge afwezigheid, is ook de vraag of u genoeg brandstof in uw auto heeft voor de lange rit. Met een tankkaart hoeft u zich in ieder geval daarover geen zorgen te maken.

Wat is een tankkaart?

Voor al uw kilometers kunt u gebruik maken van een tankkaart. Dit is vergelijkbaar met een creditcard, alleen gebruikt u deze tankkaart alleen voor de kosten die u onderweg met de auto hebt. Denk daarbij aan het tanken, maar ook bijvoorbeeld aan het betalen van de tolwegen die u onderweg tegenkomt. U kunt met de tankkaart in België terecht bij meer dan tweeduizend tankstations, van de bekende merken. Daarnaast wordt deze betaalmogelijkheid ook in Nederland geaccepteerd. Rijdt u regelmatig in andere Europese landen, dan kunt u ook een tankkaart aanvragen die voor Europa geldt.

Hoe werkt de tankkaart?

Het voordeel van een tankkaart, onder andere, is dat u geen contant geld bij u hoeft te hebben als u gaat tanken. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken of u, bijvoorbeeld bij een last minute reis van een paar honderd kilometer, voldoende saldo heeft om onderweg te tanken. Met de tankkaart kunt u de brandstof van uw auto onderweg aanvullen. De kosten hiervan worden via de tankkaart verwerkt. Aan het einde van de maand krijgt u een overzicht waarop alle tankbeurten gespecificeerd staan, zodat u het in een keer af kunt rekenen.

Veilig en betrouwbaar

Om met de tankkaart af te rekenen, toetst u bij de benzinepomp de pincode van uw tankkaart in, en tevens de kilometerstand. Ook als u elektrisch rijdt, is het mogelijk dit systeem te gebruiken, u gebruikt de kaart dan als laadpas bij het oplaadpunt langs uw route. Nadat u heeft afgerekend met de tankpas kunt u verder rijden. Als uw onderneming meerdere bedrijfsauto’s heeft, dan is de tankkaart ook in dat geval een betrouwbare oplossing. Uw medewerkers kunnen tijdens hun zakelijke ritten met dit systeem tanken en u heeft aan de hand van de maandelijkse overzichten een duidelijk beeld van de kosten en gereden kilometers. Daarnaast kunt u een limiet instellen, waardoor de kosten ook gecontroleerd kunnen blijven.

Kosten besparen met de tankkaart

De betaalmethode is algemeen geaccepteerd, waardoor u ook BTW kunt terugvragen op de bedragen die zijn uitgegeven aan brandstof. Dankzij de duidelijke overzichten bespaart u ook een hoop tijd tijdens uw belastingaangifte, omdat alle bedragen gespecificeerd zijn. U kunt dus per bestuurder zien voor welk bedrag er getankt is, bij welke kilometerstand en op welke locatie. Daarnaast profiteert u van het gemak en de informatie van de bijbehorende app, zodat u altijd weet waar het dichtstbijzijnde tankstation is, of waar u voordelig kunt tanken. Zo kunt u last minute in de auto stappen om op reis te gaan en toch goed voorbereid zijn om te gaan tanken onderweg.

Ontdek hoe je het maximum uit je roadtrip haalt

Roadtrip

Een roadtrip is één van de leukste ervaringen in je leven. Het gevoel van niet weten waar je gaat slapen en eten aan het begin van de dag, is gewoonweg een super spannende ervaring. Vind je de spontaniteit die verbonden is met een vakantie roadtrip ook geweldig? Lees dan zeker verder.

Rijd met de wind in je rug

We raden je aan om vooraf de eindbestemming van je roadtrip vast te leggen. Zo heb je een doel om naartoe te rijden. Zorg ervoor dat je de weg naar deze eindbestemming goed uitstippelt, zodat je een idee hebt welke richting je uit moet.

Maar let op: focus niet te hard op deze route en durf af te wijken van je uitgestippelde route. Zie het eerder als een houvast waar je op kan terugvallen voor wanneer het nodig is.

Het is door af te wijken van je vaste route dat je de mooiste plekjes ontdekt om een stop te houden. Je zal er versteld van staan hoeveel verborgen pareltjes je wel niet ontdekt als je van je route durft af te wijken.

Ben je toch iemand dat graag een houvast heeft? Dan raden we je aan om eerst je route te downloaden via Google Maps of Waze. Op deze manier heb je altijd een route achter de hand voor als je jezelf in een regio bevindt waar je geen bereik hebt om de weg terug te vinden. Een ander leuk idee is om vooraf bekende roadtrip routes te zoeken in de Amalfikust van Italië, het zuiden van Zweden en Coastal Route in Ierland. Je hoeft niet meteen voor een zotte roadtrip te gaan. Ook hier ontdek je echte pareltjes.

En wat met lekker eten?

Als je rondtrekt zal je ontdekken dat je op heel wat plaatsen openbare barbecues terugvindt. Daarom raden we je aan om zeker en vast bbq gereedschap mee te nemen op je roadtrip. Een barbecue in de wijde natuur is toch dat ultieme gevoel van vrijheid. Vergeet ook niet om ander kookgerei mee te nemen zodat je ’s avonds aan een vuurtje kan koken en zorg voor genoeg snacks en water voor als je naar afgelegen gebieden reist.

Orde op zaken stellen

Op een roadtrip moet je vaak heel veel spullen meenemen. Naast je bagage is je auto ook volgeladen met slaapgerief, spullen om te koken en nog heel wat meer. Daarom is het aangeraden om wat orde op zaken te stellen. Uit eigen ervaring weten we dat het handig is een opbergbak of twee mee te nemen op je trip om alles een beetje te structuren.

Verdeel alle je losse en kleine spullen (zoals kookgerei, accessoires, handdoeken etc.) over verschillende bakjes. Op deze manier vind je alles snel terug, blijft het langer proper en heb je de mogelijkheid om meer mee te nemen.

Ook al zin in een mooie reis? Je zal zien: de vrijheid van een roadtrip zal er voor zorgen je wil dat het voor eeuwig en altijd blijft duren.

Vraag van de dag: is Disneyland Parijs geschikt voor volwassenen?

disney

Disneyland Parijs is één van de grootste attractieparken ter wereld en trekt jaarlijks zo’n 15 miljoen bezoekers. Toch staat het park vooral bekend als trekpleister voor families en gezinnen met kinderen. Minder geweten is dat Disneyland Parijs ook een echte hit is onder groepen volwassenen en koppels. De magie van het park maakt dus geen onderscheid tussen jong en oud. Toch vragen veel lezers zich af welke attracties, restaurants en bars mikken op een ouder doelpubliek.

lees meerVraag van de dag: is Disneyland Parijs geschikt voor volwassenen?