Geen zin om te vliegen? Bezoek Amsterdam

Makkelijk met de trein
Bruisende cultuur
Vakantiegevoel vlakbij huis

Geen zin om het vliegtuig te nemen deze zomer, maar ook niet om uren in de wagen te zitten voor je je bestemming bereikt? Dan bezoek je toch gewoon een wereldstad vlakbij? Amsterdam heeft alles van een moderne metropool: lekker eten, sprankelend nachtleven, moderne en originele musea, maar ook veel groen met het Vondelpark en de wereldberoemde grachten.

Nog meer voordelen? Je hoeft er geen woordenboekje bij te halen. Amsterdammers verwelkomen je maar al te graag en doen dat natuurlijk in onze gedeelde moedertaal. De stad kan je makkelijk verkennen met het goedkope openbaar vervoer of zelfs met de fiets. Ook als je de bekendste trekpleisters al eens bezocht, zal de stad je nog weten te bekoren. Want zoals elke dynamische hoofdstad, verandert ook Amsterdam continu. Bovendien zijn er ook heel wat verrassende activiteiten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord had. Things to do in Amsterdam zet al de leukste uitstapjes op een rijtje en biedt je ook heel wat inspiratie mocht dat nodig zijn. Enkele ideetjes?

In de 5-dimensionale attractie This Is Holland maak je kennis met het échte Nederland. Je dacht onze Noorderburen te kennen? Deze onvergetelijke ervaring verandert ongetwijfeld je kijk op Nederland en de onvermoede pracht die het te bieden heeft. In een adembenemende trip vlieg je letterlijk over de meest iconische spots van Nederland.

Een andere leuke dagtrip biedt Madurodam in het makkelijk te bereiken Den Haag. Het miniatuurpark plaatst heel Nederland letterlijk in een nieuw perspectief. Je ontdekt er alles wat Nederland zo typeert: van de Amsterdamse haven tot de authentieke windmolens. Je kinderen voelen zich in hun sas tussen alle monumenten op een minischaal!

Bezeten van cultuur? Dan mag het Rijksmuseum, maar ook het Stedelijk Museum niet op je lijstje ontbreken. Als je graag leeft zoals de lokale Amsterdammer, is een boottripje een must. En natuurlijk moet je ook eens door befaamde buurten als de Walletjes of de Negen Straatjes in de Jordaan hebben gekuierd. Om de avond af te sluiten, kan je misschien een bezoekje brengen aan het Leidseplein of een van de vele gezellige cafeetjes bezoeken? Wij hebben alvast enorm veel zin gekregen om een fijn hotel te boeken en de trein of bus op te springen richting Amsterdam!

Bezocht je Amsterdam echt al té vaak of heb je toch meer zin om eens wat verder te reizen? Bekijk dan zeker eens deze citytrips. Ontdek verborgen parels, verbroeder met de lokale inwoners en verlies de tijd uit het oog terwijl je dwaalt door gezellige steegjes in Europa en elders.

 

Een reactie plaatsen