We kunnen ons weer voorbereiden op de skivakantie!

De tijd van het mooie weer loopt weer op zijn einde. Misschien hebben we hier en daar nog een opleving, maar het valt niet te ontkennen dat de temperaturen dalen en de zon zich minder laat zien. Maar niet getreurd. Dat betekent ook dat het weer tijd is om ons voor te bereiden op die fantastische skivakantie!

Waar gaat de reis naar toe?

Om te beginnen is het goed om na te gaan naar welk skigebied je wilt.  Misschien ben je al een ervaren skiër en heb je een favoriet skigebied. Maar als beginner is het zeker de moeite waard om te kijken welk skigebied bij jou past. Hoe zijn de accommodaties, wat voor soort pistes zijn er, hoe is de begeleiding en is het een druk gebied? Dit zijn vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden om bij jouw ideale skigebied aan te komen.

Heb je alles bij?

Voor een goede voorbereiding is het belangrijk dat je een lijst hebt met alle dingen die je mee wilt nemen op vakantie. Afhankelijk met welk vervoer je gaat, kun je een lijst met dingen maken die je nodig hebt voor een fantastische vakantie. Ga je met het openbaar vervoer? Dan kun je aanzienlijk minder meenemen dan wanneer je met eigen vervoer gaat. Om ruimte te besparen in de auto kun je bijvoorbeeld een skibox kopen. Zo heb je meer ruimte in de auto en heb je geen last van die lange latten in de auto.

Als je met de bus gaat, is het misschien handiger om je ski’s te huren. Dan kun je deze in ieder geval al thuis laten. Zorg ook voor de juiste kleding en dat je de rest van je materiaal wel bij hebt. Veiligheid staat voorop bij skiën en je wilt niet met een gipsvlucht terug naar huis. 

Fit op vakantie

Een skivakantie is voor de meesten geen rustvakantie. Je bent vaak de hele dag op de pistes te vinden. Zorg er dan ook voor dat je iets aan je conditie hebt gedaan voor je vertrekt. De kans op blessures is dan veel kleiner en je hebt minder last van spierpijn of andere kwaaltjes. Je kunt thuis beginnen met oefeningen voor je benen. Deze hebben tijdens het skiën het meest te verduren.

Met de auto veilig op weg

Kies je ervoor om met je auto te gaan, dan is het verstandig om voor je vertrek je auto na te laten kijken. Ook sneeuwkettingen en winterbanden zijn een must voor een veilige reis. In sommige landen is het ook verplicht om deze te hebben en in te zetten wanneer nodig. Maar kijk ook je oliepijl eens extra na en verander je ruitensproeiervloeistof met antivries vloeistof.

Als je voorbereid op weg gaat, is de kans groter dat je echt kunt genieten van je skivakantie en dat je je nergens zorgen meer over hoeft te maken. Het enige dat je nog hoeft te doen is lekker genieten van je wintersportvakantie.

Een reactie plaatsen