Uitstel is geen afstel: voorbereiden op je volgende reis

Zoals we allemaal wel weten, zit reizen er momenteel niet in. Door de globale pandemie hebben we even onze reisplannen moeten uitstellen. Maar uitstel is geen afstel! Stress dus nog niet, voor je het weet zie je The Statue of Liberty of geniet je van je favoriete Italiaanse wijn. Op die reis kan je je alvast voorbereiden, zeker nu we er toch meer dan genoeg tijd voor hebben. Je voorbereiden kan op verschillende manieren. Wij geven je alvast enkele tips.

Ga nog eens over de praktische zaken

Een geluk bij een ongeluk is ook dat je nu meer tijd hebt om je voor te bereiden op de praktische kant van je reis, dat wilt ook zeggen dat je soms wat meer geld kan besparen. Zoek bijvoorbeeld eens goedkope busabonnementen op. Misschien zullen er in de periode waarin je nu gaat wel een heleboel andere evenementen zijn, zeker het opzoeken waard! Er zullen nu ook heel wat annuleringen zijn, dat wilt misschien zeggen dat er meer plaats is in je favoriete hotel. Het moment dat reizen weer goedgekeurd wordt, zal iedereen achter zijn computer springen en hun reis boeken. Maak dus dat je daar ook klaar zit met vooraf afgesproken aankomst- en vertrekdata, het hotel, eventuele evenementen,.. 

Leer de taal

Misschien wel het leukste voordeel van het uitstel van je reis: je kan de taal leren! Hoe handig is het niet dat je gewoon in de nationale taal kan vragen om wegaanwijzingen of leuke adresjes om te eten. Of imponeer heel je familie door in het vlot Italiaans of Spaans eten te bestellen voor iedereen op restaurant. Een extra taal leren is niet enkel handig om te reizen, het staat ook prachtig op je cv en kan je de rest van je leven nog goed te pas komen. Je hebt een heleboel manieren om dit van thuis uit te doen, denk bijvoorbeeld aan apps zoals Babbel. Voor je het weet heb je allerlei talen onder de knie! 

Maken dat alles thuis in orde is

Er is niks belangrijker dan vertrekken op reis met een rustig en relaxerend gevoel. Dat heb je niet als je er nog over twijfelt of de verwarming wel uit is, er wel iemand komt kijken naar de katten of je een raam hebt open laten staan. Daarom is dit het perfecte om een ‘testrun’ te doen. Verdeel onder je gezin de ruimtes en in je huis en stel iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar kamers die correct moeten worden achtergelaten. Vergeet ook je planten niet, die kunnen wel een volledig uitgedroogd zijn tegen dat je terug komt. Nu heb je dus wat extra tijd om iemand te vinden die voor ze zorgt of online lifehacks te zoeken die je hierbij helpen. Als je langer op reis gaat is het misschien handig om bepaalde televisie- of telefoon abonnementen stop te zetten.

Een reactie plaatsen