Er is geen betere plek om op reis te gaan dan thuis

Nu het ernaar uitziet dat we deze zomer misschien geen verre reizen kunnen maken, zit er niks anders op dan thuis creatief te zijn. Niet gevreesd, dat kan super tof zijn. Er zijn zelf een heel aantal dingen die je thuis kan kan doen die op reis niet kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige barbeque met al je vrienden of een citytrip maar ‘s avonds slapen in je eigen comfortabele bed. Nog wat extra inspiratie nodig? Wij hebben alvast enkele leuke ideetjes voor je verzameld. 

Wildkamperen in de tuin

Zijn jullie een echte ‘kampeerfamilie’ en staat de tent al klaar om weer op reis te vertrekken? Dan is kamperen in je eigen tuin een super tof idee. Zet de tent op en gooi er zoveel mogelijk kussens in, zo lig je lekker comfortabel. Koop vooraf een heleboel kampeer snacks en maak ook geen gebruik van je keuken, zo lijkt de kampeerervaring nog echter. Laat liever iets leveren of ga met een meeneem BBQ te werk. Nodig eventueel wat vrienden uit en maak zo je eigen ‘camping village. Het enige wat dit nog perfecter maakt, is een vuurkorf en marshmallows! Plezier en gezelligheid gegarandeerd! Heb je geen tuin? Bekijk dan eens waar je in je buurt mag kamperen of maak gewoon een fort in je woonkamer!

Picknicken in het park

Geen zin in de rompslomp van kamperen, maar wil je toch graag genieten van het reisgevoel? Pak dan een luxueuze lunch in met wraps, fruit, sangria en snacks inbegrepen. Raap je favoriete deken, enkele kaarsjes en een paar kussens bij elkaar en vertrek naar je bestemming. Dat kan gaan over een nabijgelegen park, een bos, het strand of gewoon je tuin. Geniet daar in het zonnetje van je lunch en je voelt je gegarandeerd op reis! Je kan ook een ‘potluck dinner’ houden. Hoe zit dat in elkaar? Je spreekt af met vrienden en iedereen maakt een gerechtje van zijn/haar favoriete reisbestemming. Wanneer jullie samenkomen kan je dan van elkaars eten proeven en je reisverhalen bovenhalen. 

Een internationale filmavond

Niet zo veel tijd, maar wil je toch een internationale avond beleven? Dan hebben wij de ideale tip voor jou! Je kan jezelf namelijk doen geloven dat je in het buitenland zit door een meeslepende film te bekijken die zich in een exotisch land afspeelt. Kijk bijvoorbeeld naar Eat Pray Love en waan je in Rome, India en Thailand! Of kies voor de klassieker: A Good Year. Door deze film waan je je net in de Provence. Natuurlijk moet je omgeving je ook een beetje aan vakantie doen denken, nestel daarom lekker in je tuin met dekentjes en kussens. Koop een projector om op de muur af te spelen en je gaat een super romantische en gezellige avond tegemoet.  

Verander je thuis in een ander land

Nog een leuk idee is om één bepaalde dag te nemen en van die dag een Chinese of Italiaanse dag te maken. Je kan dit eigenlijk met eender welk land doen, de bedoeling ervan is dat je vanaf je opstaat tot je gaat slapen je je in dat land waant. Dat begint bijvoorbeeld al bij het ontbijt. Is het een Amerikaanse dag? Dan haal je best American Pancakes en wafels boven. Ook met kleding, gedragingen en vrije tijd moet rekening worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige kimono die je kunt aantrekken.

Een reactie plaatsen