Last minute naar Rome, Parijs of Barcelona?

Ben je toe aan een geweldige citytrip naar één van de mooiste steden van Europa? Dan kun je uit verschillende parels kiezen. In deze blog lees je meer over de bezienswaardigheden die je niet mag missen in Rome, Parijs en Barcelona. Het is maar net waar je zin in hebt, maar alle drie de steden bieden je voldoende leuks, avonturen, heerlijk eten en prachtige architectuur aan. Je kunt deze drie steden ook goed als shop citytrip gebruiken. Rome, Parijs en Barcelona hebben allemaal namelijk lange winkelstraten waar je uren in kunt rondstruinen. Dus, voor welke stad kies jij voor je volgende citytrip?

Bezienswaardigheden in Rome

Rome, de hoofdstad van het prachtige Italië. Wanneer je een citytrip naar deze wereldstad boekt, kun je in een aantal dagen erg veel zien, doen en beleven. Rome is de perfecte stad voor musea- en architectuurliefhebbers. Aan de andere kant kun je hier geweldig uit lunchen en dineren, aangezien de beste restaurants van Italië in Rome terug te vinden zijn. Een andere reden om naar Rome te gaan, is als je een geschiedenisfanaat bent. Deze stad lijkt op één groot openluchtmuseum en welke straat je ook ingaat of doorloopt, aan het einde zie je altijd weer een nieuw geweldig gebouw of hoogtepunt voor je opdoemen.

De bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome zijn het Colosseum, Vaticaanstad, de Sixtijnse Kapel, de St. Pieter Basiliek, Trevi fontein, het Forum Romanum, Pantheon en nog veel meer. Wil jij jezelf onderdompelen in het typisch Italiaanse dagelijkse leven? Dan kun je het beste een bezoekje brengen aan de hippe wijk Trastevere. Hier vind je gezellige, groene en smalle straatjes en heel veel goede restaurants terug. Rome is zo’n grote en geweldige stad, dat je niet alles in een aantal dagen kunt bekijken. Dit betekent wel dat je ooit nog een keer terug kan komen om de rest te zien en dat is helemaal geen straf!

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt wereldwijd gezien als dé stad van de liefde en romantiek. Parijs is een geweldige, artistieke, grote en bijzondere stad om tijdens een stedentrip te bezoeken. Er is altijd wel iets te doen, je kunt er goed shoppen, musea bezoeken, prachtige architectuur bekijken en meer creativiteit opdoen. Parijs is namelijk ook de stad van de kunst en je vindt er veel kunstenaars op straat terug. Wanneer je een stedentrip naar Parijs boekt, mag een bezoekje aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Verder kun je de Notre Dame, Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe van dichtbij bekijken.

De beste musea in Parijs zijn uiteraard het Louvre, Musée d-Orsay en het Paleis van Versailles. Weet je nog niet wat te doen in Parijs, wat dacht je van een rondvaart over de Seine? Sommige boten bieden je de mogelijkheid om op de boot te dineren. Hoe romantisch is een etentje op een boot terwijl je langs de Eiffeltoren vaart? Als laatste is Parijs dé stad van de mode. Je kunt hier zoveel shoppen als je wil en er zijn ook veel exclusieve en dure winkels in de stad terug te vinden.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad in Spanje. Je kunt deze stad wellicht kennen van de grote voetbalclub FC Barcelona. Deze stad is een leuke citytrip voor de voetballiefhebber, maar heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Barcelona is een zonnige stad, waar je zelfs in de winterperiode prima weer zal treffen. Het oude stadsgedeelte is prachtig en je kijkt er je ogen uit. De bekendste bezienswaardigheid in Barcelona is de Sagrada Familia, een enorme kerk in de binnenstad. Wanneer je in Barcelona bent, mag je een bezoekje aan Park Güell, Montjuïc, Camp Nou en de Rambla niet missen.

Een reactie plaatsen