5 originele binnenlandse bestemmingen in België

Vakantie in eigen land is de laatste jaren steeds populairder geworden in België. En terecht, want op vakantie gaan binnen de landsgrenzen biedt een heleboel voordelen. Een tripje in eigen land is vaak zelfs goedkoper dan de goedkoopste vakantielanden in Europa. Je hoeft niet ver te rijden en je moet geen vliegtuigtickets boeken. Je reist zonder al te veel stress en kan alles op je eigen tempo doen. Bovendien heeft ons land voor iedereen heel wat leuke belevenissen in petto!

De prachtige natuur van Het Maasland

Het Maasland, dat is Limburgse gezelligheid in een prachtig kader. Naast genieten van de streek, is er ongelofelijk veel te doen. Je kan er fietsen, kajakken en wandelingen maken over het blotevoetenpad. Ook kan iedereen er genieten van een terrasje en een stuk Limburgse vla!

De jeneverroute in Hasselt

Wil jij het verhaal achter onze jenever ontdekken? Download dan de app van de Hasseltse Jenever-route. Via foto’s, audiofragmenten en bewegende beelden krijg je een mooi beeld van de rijke Hasseltse jeneverindustrie. Vergeet niet te stoppen voor een borreltje in het volledig vernieuwde Jenevermuseum!

De Ardennen

Blijf je graag dicht bij huis, maar wil je toch even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Overweeg dan een vakantie naar de Belgische Ardennen. Je vindt een waar paradijs met bossen, glooiende heuvels, verrassende vennetjes en rivieren. Wandel over heuvels en rotsformaties. Met wat geluk kan je zelfs herten, everzwijnen en vossen spotten. Ook kan je ronddwalen door middeleeuwse steegjes in gemoedelijke dorpjes. Huur een uniek vakantiehuisje in een gezellig vakantiepark te België en kom helemaal tot rust.

Middeleeuwse steden

Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. De historische gebouwen, sprookjesachtige kastelen en mooie pleinen maken deze stad tot een populaire bestemming. De historische binnenstad staat zelfs op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ben jij al in Brugge geweest? Bezoek dan Namen in Wallonië. Namur heeft namelijk ook heel wat te bieden. Deze prachtige stad heeft een rijke geschiedenis. Verder kan je er genieten van een boottochtje op de Maas of een stevige wandeling maken in de prachtige natuur. Neem dus zeker een kijkje op Checko en koop een top camera om al dit moois vast te kunnen leggen!

Het Africa Museum in Tervuren

Een daguitstap naar Afrika? Het kan! Sinds de heropening van het Africa Museum is het opnieuw mogelijk om Afrikaanse cultuur te gaan opsnuiven in Tervuren. Maak er een boeiende dag van met heel je gezin, want het Africa Museum is een echt familievriendelijk museum. Bij het onthaal krijg je een grondplan met daarop de hoogtepunten voor kinderen zoals muziekinstrumenten om uit te testen, een knutselhoek, een rumba-corner, spelletjes op touchscreens en een Virtual Reality beleving! In het museum staan allerlei dieren in een open opstelling. Aanraken mag echter niet. Wil je toch je zintuigen de kost geven? Het grondplan brengt je naar de plekken waar je kan voelen aan de slagtanden van een olifant en verschillende dierenhuiden.

Een reactie plaatsen