3x inspiratie voor een heerlijke vakantie in Griekenland!

Griekenland is een heerlijke vakantiebestemming voor een onvergetelijke zomervakantie. Of je nu met het hele gezin op vakantie gaat of met z’n tweeën, in Griekenland zit je goed! Geniet van de prachtige eilanden, stranden, bezienswaardigheden, natuur en niet te vergeten het eten! Maar welke plekken zijn nou de moeite waard om te bezoeken tijdens een reis naar Griekenland? Hieronder lees je het! 

Kreta

Een van de meest populaire bestemmingen van Griekenland is het eiland Kreta. Dit eiland is een ideale bestemming voor zowel gezinnen, stellen en vriendengroepen. Op het eiland kun je genieten van veel verschillende prachtige stranden. Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere Elafonissi strand. Dit strand bestaat uit roze zand, wat natuurlijk erg bijzonder is om te zien. Wil je graag wat steden bezoeken? Dan kan een bezoekje aan de steden Heraklion en Chania niet ontbreken. In Heraklion kun je het archeologische museum en het paleis van Knossos bezoeken. In Chania kun je genieten van de prachtige architectuur en de Venetiaanse haven. Wil je graag op avontuur? Dan is het zeker de moeite waard om de Samariakloof te bezoeken. Deze kloof is erg indrukwekkend en daarom echt een aanrader voor wandelaars om doorheen te lopen! 

Rhodos 

Het eiland Rhodos is ook een aanrader voor een vakantie naar Griekenland. Op het eiland Rhodos kun je genieten van natuur, cultuur, stranden en meer. Voor cultuurliefhebbers is het aan te raden om de oude stad van Rhodos te verkennen. Hier kun je genieten van onder andere het indrukwekkende Paleis van de Grootmeesters. De architectuur in Rhodos stad is ook prachtig om te zien, geniet al wandelend van de middeleeuwse straatjes van de stad. Ook de plaats Lindos is een aanrader. Hier kun je de Akropolis bezoeken en genieten van een indrukwekkend uitzicht. Kun jij op vakantie heerlijk genieten van een aantal stranddagen? Bezoek dan zeker de stranden Faliraki en Tsambika. Deze stranden zijn heerlijk om een dagje te bezoeken. Je merkt het, er is genoeg te zien en te doen op het eiland Rhodos! 

Zakynthos 

Het Griekse eiland Zakynthos is ook een populaire bestemming onder vele toeristen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige strand genaamd ‘Navagio Beach’. Vanaf een uitzichtpunt aan de bovenkant van dit strand kun je prachtige foto’s schieten van het strand. Je kunt ook een boottocht boeken om het strand van dichter bij de bekijken. Een boottocht naar de Blue Caves is ook echt een aanrader. Hier kun je je ogen uitkijken naar de grotten en het helderblauwe water. Bij Turtle Island, een klein eilandje dicht bij het vasteland, kun je goed terecht om te duiken of snorkelen. Kortom, ook Zakynthos is een goede optie voor een onvergetelijke vakantie in Griekenland! 

Met al deze inspiratie kun jij alvast je vakantie naar Griekenland boeken! 

Plaats een reactie