Een vakantie naar de Griekse zon

Hoewel elke bestemming zijn eigen charme heeft, zijn wij toch wel heel dol op Griekenland. Al die verschillende eilanden zijn prachtig en maken het dan ook de ideale bestemming voor een zonvakantie. Je kunt een bestemming kiezen of eilandhoppen bijvoorbeeld. Dat is een aanrader, omdat je zo meer van Griekenland krijgt te zien. Voor nog meer aanraders, moet je zeker even verder lezen.

De verschillende eilanden

Griekenland telt ongelofelijk veel eilanden en ruim 250 daarvan zijn bewoond. Het is dus best wel even zoeken naar welk eiland je heen wil. Dat is allemaal onderdeel van de voorpret en maakt het alleen maar heel leuk. 

Er zijn een paar eilanden, die heel populair zijn. Dat zijn dan ook meteen de eilanden die wij jou kunnen aanraden. Santorini en Zakynthos zijn in ieder geval favoriet bij menig vakantieganger. Dan heb je natuurlijk ook nog Kreta, Corfu, Rhodes en Kos. Deze 6 eilanden zijn enorm bekend als het om zonvakanties gaat. Naast deze populaire bestemmingen heeft Griekenland natuurlijk nog meer te bieden.

Paros is bijvoorbeeld een eiland, die zich nog aan het ontwikkelen is als toeristische bestemming. Hetzelfde geldt voor Naxos en Milos. Deze eilanden horen bij de Cycladen en zijn nog geen massa toeristische plekken. Datzelfde geldt voor Lesbos. Hoewel Lesbos het derde grootste eiland is van Griekenland, gaan hier relatief weinig mensen naartoe voor een vakantie. 

Andere Griekse bestemmingen zijn bijvoorbeeld het ruige Chios en en het drukbezochte Skiathos. Alle eilanden zijn geschikt voor een prachtige zomervakantie Griekenland

Griekenland staat bekend om

Griekenland heeft natuurlijk prachtige eilanden. Bovenstaande zijn bijvoorbeeld populair bij menig vakantieganger. Natuurlijk zijn er nog meer zaken te benoemen waar Griekenland om bekend staat. De rijke geschiedenis is er bijvoorbeeld al een van. Dat zie je nu ook nog steeds terug. Op het ene eiland wat meer dan op het andere. 

Griekenland staat ook bekend om de stenen zuilen, de tempels, de badhuizen, de openluchttheaters en natuurlijk de witte stranden met het helderblauwe zeewater. Dit maakt Griekenland dan ook de ideale bestemming om te duiken en te snorkelen. Naast al deze zaken waar het land bekend om staat is er nog een belangrijk ding. Dat is natuurlijk het Griekse eten. De Griekse keuken bestaat vooral uit vleesgerechten, waar we dol op zijn, maar ook de tzatziki, moussaka en tomaten rijst.

To do in Griekenland

Elk land of eiland heeft wel bepaalde activiteiten die je gedaan moet hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor Griekenland. Stel je gaat naar Santorini dan is een wijnproeverij op het eiland een leuke activiteit. Daarnaast is het aan te raden om met de boot naar de vulkaan en warmwaterbron te varen.

Op Zakynthos kun je het beste een boottocht maken met een glasbodem boot, zodat je de zeeschildpadden kunt spotten. De boottrip naar het scheepswrak en de blauwe grotten is ook een echte aanrader.

Op Corfu is het leuk om de Pantokratorberg te beklimmen. Je bevindt je dan op het hoogste punt en kunt dan genieten van de prachtige uitzichten. Is 906 meter je te hoog? Bezoek dan het paleis van Achilleion. Vanuit daar heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. 

Zo zie je maar dat Griekenland veel te bieden heeft en een bestemming is voor iedereen. Van een jeepsafari op Kreta tot een bezoek aan de vlindervallei op Rhodos, Griekenland heeft het allemaal te bieden. 

Op Kos kun je nog flamingo’s spotten bij het Alikes zoutmeer. En op Chios kun je ontspannen op het zwarte strand van Mavra Volia. Wie naar Lesbos gaat kan de rots van Petra beklimmen of afkoelen bij de watervallen bij Pesas.

Welke eiland je ook kiest met Griekenland als bestemming kun je nooit fout gaan met je zomervakantie

Een reactie plaatsen