De leukste bestemmingen voor een last-minute vakantie

Er zijn tal van redenen om voor een last-minute vakantie te kiezen. Niet in de laatste plaats besluit je hiertoe omdat deze in de regel een stuk goedkoper zijn dan vakanties die je verder vooruit boekt. Je voordeel kan oplopen tot tientallen procenten. Maar ook het eenvoudigweg boeken en bijna meteen inpakken en vertrekken bepaalt de charme van een last-minute vakantie. Niet meer eindeloos moeten aftellen, maar lekker spontaan op pad. Dicht bij huis, of misschien eens aan de andere kant van de wereld?

Kaapverdië

Kaapverdië ligt aan de Afrikaanse westkust en staat garant voor een overheerlijke zonvakantie, midden in de Atlantische Oceaan. Van de tien eilanden die deze archipel telt, worden er negen bewoond. De hagelwitte zandstranden van Sal en Boa Vista behoren tot de populairste bestemmingen. De overige eilanden bieden naar verhouding meer cultuur en natuur. ‘De Groene Kaap’ was nog geen vijftig jaar geleden een Portugese kolonie. De bestemming is dan ook een smeltkroes van culturen. Een gegeven dat een reis naar deze plek alleen nog maar interessanter maakt!

Gambia

Een ander tropisch vakantieparadijs is Gambia. The Smiling Coast of Africa verwelkomt je met zijn vrolijke, gastvrije bevolking met open armen. Je geniet er van stranden én een portie cultuur. Het weer in Gambia is het hele jaar door goed te noemen, waardoor het land ook als winterzonbestemming geldt. In het binnenland kun je op avontuur in de mangrovebossen. Daar leven wel meer dan 450 vogelsoorten. Ook nijlpaarden en krokodillen kun je er tijdens een boottocht over de rivier die door de bossen loopt, spotten. En een extra fijne bijkomstigheid: Gambia geldt als een goedkope bestemming. 

Canarische eilanden

Een vakantie boeken naar een van de leukste bestemmingen die er bestaan, betekent natuurlijk niet dat je Europa per se moet verlaten. De Canarische eilanden vormen een plek waar je die gezellige, vertrouwde Spaanse cultuur vindt, maar die ondanks dat toch nét even anders is. En ook nog een eindje verder weg. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Je bent er het hele jaar door zeker van zon. Het subtropische klimaat, de mooie stranden, cultuur en goede accommodaties staan garant voor een vakantie waar je nog lang met plezier op zult terugkijken. 

Bonaire

Ondanks dat Bonaire vaak in de schaduw van het naastgelegen eiland Bonaire ligt, is daar geen enkele aanleiding voor. Op deze zonovergoten bestemming in de Caribische zee vind je namelijk alles wat je voor een geslaagde strandvakantie nodig hebt. Bonaire is vooral een aanrader voor rustzoekers en liefhebbers van natuur en de onderwaterwereld. Gedoken en gesnorkeld wordt er volop. Rondom het kleinschalige Bonaire ligt een beschermd koraalrif dat door de internationale duikwereld als topbestemming wordt aangemerkt. 

Egypte

Egypte is met zijn intrigerende geschiedenis en cultuurschatten een must voor de reizigers die een strandvakantie met cultuur en historie willen verenigen. In dit land, waar duizenden jaren geleden een van de belangrijkste beschavingen ooit ontstond, vind je een bestemming die bijna niet completer kan. ’s Ochtends bezoek je een piramide, ’s middags ontdek je al snorkelend de paradijselijke onderwaterwereld. Hurghada behoort tot de populairste bestemmingen in het Noord-Afrikaanse land. 

Florida

Florida, The Sunshine State! Het kan niet anders dan dat iedere vakantieganger hier met een onuitwisbare glimlach op zijn gezicht rondloopt. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Florida heeft voor ieder wat wils. Hoogtepunten zijn het hippe Miami (waar je misschien wel een beroemdheid treft), het alligator spotten in de Everglades en de tropische eilanden van de Florida Keys. Ook voor kinderen is er genoeg vermaak. Orlando barst van de pretparken waar ook jij eigenlijk nooit meer weg wilt.

Een reactie plaatsen