Wat je vooral niet moet vergeten wanneer je last minute een vakantie boekt

Stel, je kiest er op het laatste moment voor om toch nog even op vakantie te gaan. De timing is perfect, er zijn geen andere afspraken of verplichtingen en het weer op plek van bestemming is heerlijk: dé ingrediënten voor een fantastische vakantie. Maar hoe kun je nou zo’n last minute vakantie het beste regelen? 

1) Check goede last minute deals

Laat boeken kan betekenen dat de kosten oplopen. Let vooral op aanbiedingen die gelden voor lastminute boekingen. Een last minute hotel boeken kan juist door acties vrij goedkoop uitvallen. Ook voor de reis ernaartoe is het vaak de moeite waard om nog even goed te kijken naar lager geprijsde vervoersopties, zoals dagkaarten voor de trein of goedkope vliegtickets. 

2) Neem niet te veel spullen mee

Juist wanneer je laat geboekt hebt en minder tijd hebt om je tot in de puntjes voor te bereiden, kan het makkelijk zijn om niet te veel mee te nemen. Wanneer je ervoor kiest om niet te veel mee te nemen – alleen het belangrijkste – hoef je je niet druk te maken om alle extra bagage die je mee moet zeulen. Minder bagage zorgt voor meer comfort tijdens het reizen en daarnaast heb je uiteindelijk toch altijd minder nodig dan je denkt. Vooral (toilet)artikelen die je kunt delen met reisgenoten bieden oplossingen om minder mee te nemen. Daarnaast kan je op locatie vaak kleding wassen. Op die manier hoef je je van tevoren minder druk te maken tijdens het inpakken van jouw koffer. 

3) Rustig aan doen

Echt even genieten en niet te veel aan je hoofd hebben, is extra fijn wanneer je een vakantie kort van tevoren boekt. Omdat je minder tijd hebt om ernaartoe te leven, is het fijn om tijdens de vakantie zelf echt de tijd en ruimte te nemen om tot rust te komen. Op deze manier laad je echt op tijdens een last minute vakantie en heb je het idee dat je er meer van kan genieten.   

4) Kies voor een bestemming in de buurt

Bij het afreizen naar een bestemming komt vaak best wat kijken. Zo heb je goede nachtrust nodig wanneer je een lang eind moet autorijden. Ook tijdens een vliegreis naar verre oorden moet je rekening houden met een overstap. Deze dingen kunnen voor extra stress zorgen.  Wanneer je er voor kiest om op vakantie te gaan naar een bestemming die meer in de buurt is, zijn dit zaken waar je je niet mee bezig hoeft te houden. Zo houd je extra energie en tijd over om andere dingen – zoals accommodatie, activiteiten en evenementen – te vinden en te boeken. 

Hopelijk geven deze tips jou de mogelijkheid om extra te genieten van een last minute vakantie!

Een reactie plaatsen