Wat is het verschil tussen last minute en super last minute?

Je ziet ze vast weleens voorbij komen; last minute en super last minute vakanties. Deze vakanties kunnen allerlei verschillende bestemmingen hebben. Het is een spontane manier van reizen, je mag al gauw inpakken en vertrekken. Maar hoe ver van tevoren moet je zo’n vakantie boeken om te profiteren van aanzienlijk lagere prijzen? Wat is precies het verschil tussen een last minute en super last minute? Deze vragen zullen we voor je beantwoorden.

Last minute

Een last minute vakantie is erg handig voor mensen die van wat spontaniteit houden, maar wel nog de tijd willen nemen om hun koffers in te pakken. Last minute betekent vaak namelijk dat de vlucht maximaal twee weken na het boeken vertrekt. Zo kun je nog vrij van je werk regelen of een vervanger zoeken, een oppas voor je huisdier vinden en vragen of iemand langskomt om je planten water te geven. Ook heb je voldoende tijd om je reis te plannen. Denk aan het boeken van een accommodatie als dit nog niet is inbegrepen of het uitzoeken van wat je allemaal wilt zien in het land.  

Super last minute

Een super last minute, morgen vertrekken is al helemaal spontaan. Dit is perfect voor mensen die bijvoorbeeld iemand willen verrassen of vrij zijn om te reizen wanneer zij daar zin in hebben. Helaas heb je bijna geen tijd om zaken te regelen voordat je weggaat, maar dit hoeft niet per se een probleem te zijn. Als je geen huisdieren hebt of maar erg kort weggaat kun je prima de volgende dag vertrekken. Het geeft wel een erg avontuurlijk gevoel om dit zo te doen. Je kunt letterlijk meteen beginnen met het inpakken van je koffers. Misschien moet je wat eerder opstaan om nog inkopen te doen voordat je op reis gaat.

Voordelig op vakantie

Een last minute of super last minute zorgt ervoor dat je voordelig op vakantie kunt. Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om dit te boeken, omdat zij niet zomaar het vliegtuig in kunnen stappen. Als je locatie onafhankelijk werkt of toch al vakantie hebt, dan kan dit wel prima. Maar hoe kan het nu zo goedkoop zijn als je op het laatste moment boekt? Dat komt doordat de reismaatschappij de tickets (en eventueel verblijf) al heeft ingekocht om vervolgens weer door te verkopen. Zijn de vakanties nog niet goed verkocht en zijn er veel lege plekken? Dan mogen ze voor een lagere prijs weg, om ervoor te zorgen dat de reisorganisatie alsnog wat winst kan maken. Daar profiteer jij dus van!

Bestemmingen

De meeste super last minutes vertrekken binnen Europa en zijn dus korte vluchten. Als je buiten Europa reist, moet je vaak meer regelen. Denk bijvoorbeeld aan een visum of vaccinatie. Daarom is het handiger om een bestemming te kiezen waarbij je niet zoveel hoeft te regelen. Je kunt denken aan bestemmingen als Spanje, Portugal, Turkije of Kroatië. Het is maar net afhankelijk van het aanbod van de aanbieder. Houd daarom online alles goed in de gaten. En wie weet vertrek jij de volgende dag al.

Heb je alles wat je nodig hebt? 

Vertrek jij morgen al naar een prachtig eiland voor een scherpe prijs? Dan zul je snel je koffers moeten inpakken. Neem voldoende kleding mee en vergeet je reisdocumenten niet. Denk ook aan medicatie en een boek om te lezen. Heb je een aantal dingen niet in huis? Geen probleem, op het vliegveld of op de plek van bestemming kun je dit vaak ook prima kopen. Het belangrijkst is dat je je paspoort of identiteitsbewijs mee hebt.

Conclusie

Een (super) last minute is een echte aanrader voor mensen die graag spontaan reizen. Je profiteert van lage prijzen en kunt zeker zijn van een prachtige ervaring. Wie weet zit jij voor een klein bedrag morgen al op een zonnige bestemming aan het strand te genieten!

Een reactie plaatsen