5 redenen om je volgende vakantie last minute te boeken

Er zijn natuurlijk heel wat redenen om je vakantie last minute te boeken, maar vijf redenen springen er volgens ons uit. Het vliegen en overnachten is bijvoorbeeld extra goedkoop, waardoor je meer geld overhoudt voor activiteiten of om lekker te tafelen. Zo’n lastminute-ingeving is daarnaast ook reuzespannend! Hieronder lees je meer over de vijf belangrijkste redenen om je vakantie last minute te boeken. Berg je grootse vakantieplannen dus maar al op en wacht gewoon tot het laatste moment. Dat is extra leuk.

Flexibiliteit staat voorop

Een lastminutevakantie heeft het voordeel dat je flexibeler bent en beter kan inspelen op onverwachte zaken. Zo kan je rekening houden met het weer of met allerlei vervelende gebeurtenissen in de familie. Zeker in deze coronatijden, waarbij je sterk afhankelijk bent van hoe de vele cijfertjes evolueren, is het nuttig om nog even de kat uit de boom te kijken.

Uiteraard is dit heus niet bij elke vakantiebestemming nodig en is veel afhankelijk van wat je in het vakantieland doet. Bij een fietsvakantie is het bijvoorbeeld minder relevant, omdat je daarbij sowieso al flexibeler bent. Met de juiste tips voor fietskleding tijdens de winter of zomer laat jij je niet afstoppen door weer en wind. En indien nodig stuur je zelf nog even je vakantie bij door ergens anders heen te trappen.

Spontaan en spannend

Een lastminuteboeking heeft het voordeel dat je lekker spontaan op vakantie kan gaan, bijvoorbeeld als je ineens wil ontsnappen aan de Belgische vrieskou of een vervelende manager. Die soepelheid heb je niet als je al vroeg een reis boekt. Dan moet je eigenlijk maar hopen dat je er op het moment van vertrek nog zin in hebt, terwijl je bij een lastminutereis natuurlijk pas boekt als je het echt ziet zitten. Tegelijkertijd is die spontaniteit ook ongelofelijk spannend, want eigenlijk beslist het lot een beetje mee over waar je naar op reis zal gaan. Dergelijke impulsieve acties staan garant voor heel wat extra energie, iets waar bedrijven als Srprs.me slim op inspelen.

Een lastminutevakantie is goedkoper

Zowel over besparen via vroegboekkortingen als over besparen via lastminuteboekingen valt iets te zeggen. Vroegboekkortingen zijn vaak ook heel scherp en je hebt de ruimste keuze. Natuurlijk moet je wel al maanden op voorhand je reis vastleggen. Zoals eerder aangehaald bieden last minutes meer flexibiliteit en je kan ook flink besparen. De kortingen zijn soms zelfs nog een stuk scherper dan wat je bij vroegboekkortingen krijgt.

Het is razendsnel geregeld

Een last minute heb je snel geboekt. Er gaan geen weken van twijfels aan vooraf en bovendien heb je sowieso niet veel tijd om dingen te regelen. En dat is een goede zaak, want hoe meer tijd je hebt voor al dat regelneven, hoe meer je ook daadwerkelijk zal regelen. Bij een last minute regel je veel van de dingetjes gewoon op het laatste moment of ter plekke. Ideaal voor wie een druk leven heeft en geen weken aan voorbereiding wil verspillen.

Talloze bestemmingen wachten je op

Voor wie denkt dat er op het laatste nippertje geen leuke vakantiebestemmingen meer te vinden zijn: think twice. Zelfs op de momenten waarop wij Belgen massaal met de vakantiekriebels zitten, zijn er altijd wel nog leuke vakantiebestemmingen te vinden. Tijdens een citytrip Riga verkennen, een wandelvakantie in Oostenrijk of een weekje handdoekje leggen in Tenerife? Het kan allemaal, ook als je last minute boekt.

Een reactie plaatsen