Droom weg: ga je winterdip te lijf met deze top 5 kleurrijke bestemmingen!

Wanneer de lucht grijs en grauw is en er liters regen uit de lucht valt, doet het je humeur goed om weg te dromen bij de mooiste vakantiebestemmingen. En wat is er nu beter voor je gemoedstoestand dan wat kleur aan je leven toe te voegen tijdens deze donkere dagen? Juist, niets! Ga mentaal mee op reis langs de kleurrijkste steden van de wereld of maak alvast vakantieplannen voor het aankomende jaar. Je zult gegarandeerd geïnspireerd raken door onze top 5 van de meest kleurrijke vakantiebestemmingen over de hele wereld. We beginnen dicht bij huis en eindigen onze bontgekleurde wereldreis aan de andere kant van de wereld, namelijk in India! Droom vlug mee..

1. Santorini, Griekenland

Santorini

We kennen dit vakantiebeeld allemaal wel. De prachtige witte huisjes met blauwe daken op rotsachtige gebieden. Het eiland Santorini is misschien wel een van de mooiste Griekse eilanden. Boendien is het veelvuldig gefotografeerd vanwege haar kratervorm. Het beeld is prachtig, maar wist je dat de witte huisjes ook een praktische reden hebben? Doordat de buitenmuren een witte kleur hebben, warmt de woning minder snel op en blijft het binnen heerlijk koel. Inmiddels zijn de blauw-witte huisjes een waar handelsmerk voor de geliefde Griekse eilanden. 

2. Cinque terre, Italië

Cinque terre

Voor de nummer 2 uit deze lijst, blijven we nog even binnen Europa en reizen we door naar het prachtige Italië. Dit keer lichten we graag de Ligurische kust uit waar je Cinque Terre kunt vinden. De naam staat voor vijf prachtig gekleurde dorpjes die langs de kust liggen en tegen de rotsen zijn aangebouwd. Dit geeft een heel bijzonder effect. We hebben het over de dorpen: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Een wandeling langs de rotsachtige kust via deze dorpjes wordt enorm aanbevolen. Vergeet je camera niet mee te nemen!

3. Willemstad, Curacao

Willemstad

We vliegen door naar het Caribisch gebied, dat sowieso al bekend staat om haar kleurrijke verschijning. Maar een van de opvallendste aanzichten is toch wel Willemstad op het eiland Curacao. Straten lang zie je huizen en gebouwen in verschillende kleuren naast elkaar. De ene nog mooier dan de ander. Wist je dat het verven van de huizen in verschillende kleuren vroeger verplicht was op Curacao? Dat kwam door de oogproblemen die veel bewoners kregen door de reflectie van de sterke zon door de voorheen witte huizen.

4. Trinidad, Cuba

Trinidad

Het eiland Cuba kent ook veel kleur. Waarvan de stad Trinidad een goed voorbeeld is. Ondanks dat dit een arme stad is, hangt er een vrolijke sfeer met alle bontgekleurde huisjes en kleurrijke oldtimers. Bezoek in deze stad ook zeker de grot-disco, een ware aanrader!

5. Jodhpur, India

Jodhpur

We eindigen onze reis in India, in de stad Jodhpur. Deze stad wordt ook wel de Blue City genoemd vanwege haar talloze blauwe gebouwen. Wat voor een bijzonder en bijna magisch aanzicht zorgt. Hier kun je wel een paar mooie instagram foto’s maken!

Een reactie plaatsen