De 5 mooiste bestemmingen in Spanje

Spanje heeft haar zandstranden, bergketens, fantastische steden en authentieke dorpjes. Maar je zal keuzes moeten maken, je kan namelijk niet alles tegelijk bezoeken. Er zijn zoveel plaatsen waar je naartoe zou kunnen gaan. We maken je het iets makkelijker en geven jou de vijf meest unieke plekken die stuk voor stuk iets bijzonders te bieden hebben. Van eiland tot bergen, en van stadse ontspanning tot stille stranden. 

Spaanse eilanden 

Wie Spanje zegt, zegt ook Canarische Eilanden. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Stuk voor stuk heerlijke eilanden waar je zowel kunt luieren op het strand als een actief stranddag kan beleven. Denk maar aan surfen bijvoorbeeld. Met auto huren Spanje raak je makkelijk op alle stranden en ervaar je wat vrijheid is. 

Bergen van Andalusië

Ronda is een stad in de bergen van Andalusië die enorm tot de verbeelding spreekt. De stad oog magisch door de vele bruggen over de Guadelevin rivier. Bruggen die de twee delen waar de stad uit bestaat, met elkaar verbindt. 

Stadse leven van Madrid

Voor cultuur, geschiedenis en het stadse leven ga je best naar Madrid. De hoofdstad van Spanje is een bruisende stad met prachtige gebouwen en natuurlijk het Prado museum. 

Heuvels in Granada

Een andere stad die een bezoekje waard is, is Granada. Niet omdat het zo groots is als Madrid, maar juist kleinschaliger. Dat heeft een enorme charme en daarom bezoek je onder andere het Alhambra dat bestaat uit paleizen, tuinen, torens en kerken, in een prachtige bouwstijl. Dit alles is gebouwd in de 11e eeuw op de Sabikaheuvel. De heuvel ligt zo’n tweehonderd meter boven Granada. 

Stranden van Costa de la Luz

Costa de la Luz ofwel ‘kust van het licht’ in het zuidwesten van Spanje is een minder toeristische regio met een prachtig landschap en een kustlijn van 270 kilometer. Als je houdt van rust en ademruimte moet je hier zijn. Vanuit Faro in Portugal is deze streek goed te bereiken, zeker met een easyterra.nl huurauto. Dan ben je er in een wip. 

Een reactie plaatsen