De leukste jobs voor je tussenjaar!

Ben je van plan om aankomend schooljaar een tussenjaar te nemen? Steeds meer studenten kiezen hiervoor. De één wilt graag lang weg en de wereld zien, de ander wilt extra verdienen door te werken. Sommigen willen eerder rusten en ontdekken wat ze echt willen doen. Een tussenjaar brengt veel nieuwe inzichten en voordelen met zich mee. Sommige studenten durven geen tussenjaar te nemen, omdat ze bang zijn niet meer naar school te willen gaan. Het kan altijd gebeuren dat je in de tussentijd iets vindt waar je echt van houdt, maar dan is het alleen maar de juiste keuze geweest! Natuurlijk wil je je tussenjaar veel invulling geven en zo goed mogelijk benutten. Hoe kun je dit best doen?

1. Buitenland, buitenland, buitenland

We horen het heel vaak, veel studenten willen direct vertrekken naar het buitenland. De één wil een lange reis maken, de ander wilt tijdelijk in het buitenland wonen om een taal te leren en sommigen willen zelfs in het buitenland werken. Het kan en mag allemaal! Je kunt het voor jezelf zo gek maken als je wilt. Zo kun je verschillende wensen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een paar maanden reizen en tijdelijk ergens wonen waar je de leukste tijd hebt gehad. Door daar te blijven wonen kun je een bijbaan nemen. In het buitenland zijn een hoop leuke jobs waar je uit kan kiezen! Denk eens aan een recreatiepark waar je een groepsaccommodatie verhuurt en iedere dag weer nieuwe mensen ontmoet. Misschien klinkt een charmant restaurant waar je zelf ook graag eet je iets? Met een extra job in het buitenland kan je veel van de cultuur leren. Zo zal je de taal en ‘het echte leven’ snel onder de knie hebben. 

2. Zelfontwikkeling met de juiste tools

Naar het buitenland gaan is geen verplichting! Niet iedereen wilt dit namelijk. Wanneer je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt, kan een tussenjaar handig zijn. Gebruik dit jaar om verschillende cursussen te volgen en je kennis verder uit te breiden. Zo kan je achterhalen waar je echt blij van wordt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meer focussen te op je hobby waar je misschien wel je carrière mee kan uitbreiden. 

Heb je een moeilijke periode achter de rug? Denk dan aan veel rusten en vooral veel dingen doen waar je blij van wordt. Ga misschien wat vaker sporten of probeer eens iets nieuws uit. Je hebt een tal van opties om uit te kiezen waar jij rust in vindt en kan opladen. 

Een reactie plaatsen