Zonder zorgen met je baby op vakantie

Gezinsvakantie
Met je baby op vakantie
Tips voor jou en je baby

Jonge ouders denken vaak dat het nog jaren zal duren voordat ze nog eens op vakantie kunnen nu ze voor een baby moeten zorgen. Maar niets is minder waar. Neem je kleine spruit gewoon mee! Op vakantie gaan met je baby is een absolute aanrader wanneer je onze tips ter harte neemt.

Kies een babyvriendelijke bestemming

Reis niet te ver met je baby en zoek niet al te hete oorden op. Lange vluchten en grote tijdsverschillen zijn al vermoeiend genoeg voor jezelf. Controleer ook zeker dat de accommodatie gepast is voor jonge baby’s en kinderen. Zijn er de nodige faciliteiten zoals een baby bed?

Zorg voor het nodige comfort aan boord

Je baby zal al het nodige comfort nodig hebben om de reis te kunnen maken. Denk maar aan een kinderzitje, losse kledij, een kussen, een deken, voldoende water … Indien je met de auto op vakantie gaat, plan dan zeker genoeg stopmomenten in en probeer je auto ook altijd in de schaduw te parkeren.

baby reis

Denk aan de juiste voeding onderweg

Het is belangrijk over de juiste voeding te beschikken. Er zal niet altijd de mogelijkheid bestaan om iets op te warmen, dus zorg dat je potjes voeding meeneemt dat niet opgewarmd hoeft te worden. Neem je een koelbox mee en wat stop je erin?

Blijf uit de zon

Jij vindt het misschien wel leuk om in de zon te zitten, maar het is algemeen geweten dat de zon schadelijk is. Zoek dus best altijd de schaduw op. Indien het onmogelijk is om in de schaduw te zitten, neem dan een tentje of parasol mee om schaduw te maken. Zorg ook altijd voor zonnecrème, een zonnebril en een hoedje.

Neem een reisapotheek mee

Niet enkel voor je baby, maar ook voor jezelf is het handig om over reisapotheek te beschikken. Je kan bijvoorbeeld niet altijd een apotheek vinden of de namen verschillen doordat je in een ander land bent. Ga dus na welke medicatie noodzakelijk is en voorzie altijd zaken zoals verbanden, pleisters, ontsmettingsmiddelen …

Een reactie plaatsen