5 Goede redenen om de Provence te bezoeken tijdens de kerstperiode

Als je van plan bent om tijdens de kerstdagen erop uit te gaan, dan is een bezoekje in de Franse Provence een uitstekende manier om een fantastische kerstsfeer mee te maken! Waarom, vraag je? In dit artikel geven we je vijf goede redenen die het waard maken om deze prachtige Franse streek te bezoeken tijdens de wintervakantie.

Bezoek de beste kerstmarkten

Ook in Frankrijk zijn kerstmarkten razend populair! Helemaal tijdens de kerst wordt alles uit de kast getrokken en kan je spectaculaire seizoensmarkten bezoeken die je gegarandeerd in de feeststemming brengen. De Provence staat erom bekend om diverse kerstmarkten. dus neem contact op met jouw hotel of lokale VVV-kantoor om de leukste en mooiste markten een bezoekje te plegen. Wil je een goed startpunt voor jouw tour, begin dan met de kerstmarkt in Aix-en-Provence om direct de feestelijke vrolijkheid op te zoeken! 

Ben je op zoek naar een ontspannende accommodatie tijdens de zuidelijke winterdagen in de Franse streek? Kijk dan vakantiehuis Zuid-Frankrijk voor een breed aanbod. 

Vind een cursus koken

Als jij een culinair fanaat bent, dan ben je in de Provence aan het juiste adres. Ga daarom tijdens de winterkou in een warme restaurantkeuken aan de slag met een cursus koken om het Provençaals koken onder de knie te krijgen!

Doe een wijn tour

De winterdagen is een perfecte tijd van het jaar om de beste wijngaarden te bezoeken en de wijnregionen te verkennen. Doe mee aan van de vele wijngerelateerde evenementen die zowel in de herfst als in de winter plaatsvinden. Gezien de oogst aan het eind van het jaar voorbij is, hebben de wijnmakerijen meer tijd om workshops te organiseren en je een rondleiding te geven in de wijnproductie! 

Maak een uitstapje naar Marseille

Lijkt je het leuk om een stedentrip doen in de Provence, dan is Marseille ongetwijfeld een bezoekje waard! Deze fascinerende stad staat niet alleen bekend om zijn unieke cultuur en cuisine, maar ook om bezienswaardigheden zoals de oude wijk Panier, vol met kunst-ateliers, boetiekjes, barretjes en toegang tot de oude haven. Vergeet ook niet een wandeling te maken naar de kerk van Notre-Dame-de-la-Garde. Het interieur van de kerk is waanzinnig en het spectaculaire uitzicht over de stad maakt de lange wandeling meer dan goed! 

Wil je de winterdagen graag vertoeven in een luxueuze villa in de buurt van Marseille? Zoek dan eens op vakantiehuis Provence voor meer informatie. 

Geniet van een zachte winter 

Als jij de grauwe winterdagen liever achterwege laat, dan is de Provence een ideale bestemming. In het zuiden van de Provence blijft het winterweer namelijk mild en lopen de dagtemperaturen vaak op tot maar liefst 15 graden. Typisch Nederlands winterweer kun je hier dus vergeten, de zon is vaak van de partij en schijnt volop!

Een reactie plaatsen