8 redenen om je lokale natuurparken te bezoeken

Bij op vakantie in de natuur gaan denk je misschien snel aan subtropische jungles, spannende safaritochten of de uitgestrekte sneeuwtoendra’s. Maar dichterbij huis heb je ook hele bijzondere natuurparken.

België kent de alom bekende Ardennen of de Kempen en in Nederland heb je de Waddeneilanden of de Veluwe. Ook hier kun je prachtige natuurlandschappen tegenkomen.

Daarom geven je 8 redenen om je lokale natuurparken te bezoeken. 4 in België en 4 in Nederland.

De Kempen

De Kempen bestrijkt een regio in Antwerpen en in Limburg. Zo heb je de Kalmthoutse Heide, veel natuur rond Hasselt en het Tunrhouts Vennengebied. Hier zijn tal van campings en vakantieparken te vinden. Zeker een bezoekje waard!

De Belgische kust

De Belgische kust mag natuurlijk ook niet in dit lijstje ontbreken. Ben je op zoek naar strand, zee en rust? Ga wandelen in de duinen van Panne, bezoek de natuur bij Bredene en de Haan of ga voor activiteit naar Nieuwpoort. Ontdek de duinen bij Middelkerke of het natuurreservaat het Zwin. De keuze is reuze!

De Groene Gordel

De Groene Gordel vind je rondom Brussel en is een benaming voor de diverse groene bossen, parken en tuinen in die regio. Breng eens een bezoekje aan het Hageland ten oosten van Leuven en wandel in de Halve Maan.

De Ardennen

Misschien wel een van de bekendste natuurgebieden van België is de Ardennen. Deze regio mag daarom niet in dit lijstje ontbreken. Wandelen, hiken, mountainbiken het kan allemaal in de Ardennen. Ook ideaal om een romantisch weekend weg te overnachten in de bossen van de Ardennen met je lief!

De Drentse Aa

Nederland kent de Drentse Aa wat een nationaal landschap is met veel boerenland en verschillende dorpen met ieder een uniek karakter. Dit gebied is een geliefde wandellocatie, zeker langs de kronkelende beek. Ideaal om het stadse leven te ontsnappen!

De Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is gelegen in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Een beschermd natuurgebied waar je zomaar oog in oog kunt staan met wisenten. Heerlijk voor een weekendje weg of om een dagje te wandelen.

Het Groene Hart

Voor alle stad liefhebbers is het Groene Hart ideaal. Dit is het groene gebied dat midden in de Randstad ligt. Aan de rand van alle grote steden, maar toch heel groen met bijzondere weidevogels. Het beste van twee werelden!

De Wadden eilanden

De Waddenzee staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en mag daarom niet in dit lijstje ontbreken. In het water vind je vele planten en dieren. En vergeet de zeehonden niet! Elk eiland heeft zo zijn eigen kenmerk. Ontdek het zelf!

Een reactie plaatsen