5 onverwachte droombestemmingen

Kerst is voorbij, Valentijn is in de aantocht. Dat wil maar één ding zeggen: we kunnen beginnen aftellen naar de zomer en beginnen dromen van de warme zon, de ijsjes, de cocktails (niet dat het daarvoor zomer moet zijn) en zo veel meer. 

En dan komt weer die belangrijke vraag: naar gaan we op reis? Je bent nu al een paar keer gegaan naar Turkije en bent intussen ook al Spanje beu gezien. Je wilt iets nieuws. Iets onverwacht. Iets origineel. Have no fear, Super Last Minutes is hier en wij  bezorgen jou de 5 meest onverwachte reisbestemming! 

Sint-Petersburg.

Niet onder de indruk van de naam? Bedenk je dan maar snel want Sint-Petersburg is niks minder dan indrukwekkend. De tweede grootste stad van Rusland is een mekka van cultuur, geschiedenis en misschien wel het belangrijkst: lekker eten.  

Voor je een gezellig restaurant bezoekt en geniet van de heerlijke Beef Stroganoff zijn er tal van andere zaken en plekken om te bewonderen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken in het Alexanderpark, een wondermooie groene plek met schattige bruggetjes, eenden en pittoreske prieelen. Bezoek daarna de adembenemende Kerk van de Redder en laat je verbazen door de ontelbare details.

Kriebelen je Instagram-vingers al? Bekijk dan zeker eens deze acties en misschien zit jij voor je het weet op een bootje op de Neva River.

Cappadocia

Kunst, cultuur en prachtige uitzichten. Cappadocia heeft het allemaal. Je hebt er misschien nog  niet van gehoord ,maar je hebt een foto van het land sowieso al zien passeren op je social media feed. De ruwe rotsen en bergen, de zonsondergang die de hemel roze kleurt en daartegen hon-der-den luchtballonnen (hierop is het liedje van K3 trouwens gebaseerd), misschien wel één van de mooiste zichten in de wereld. Buiten de luchtballonnen zijn er nog erg leuke dingen te doen in Cappadocia. Je kan keramiek leren, ondergrondse steden bezoeken en talloze foto’s trekken van de kleurrijke bergen. Een extra voordeel is dat je via de juiste acties niet je volledige spaarrekening moet plunderen om hiernaar te reizen.  

Peak District

Peak District

Oei, een vakantiebestemming die niet eindigt op Sol of Mar, zal dat wel goedkomen? Zeker en vast want het Peak District is dé plek voor mensen die op zoek zijn naar rust. Van de kliffen tot eindeloze groene velden, van de ondergrondse grotten tot de prachtige oude kastelen. En laten we de super gezellige hotels niet vergeten die verschillende sites aanbieden. Welke kant je ook opkijkt,The Peak District zal je blijven verbazen. Met stilte als je constante reisgezel kom je helemaal tot rust in dit uitzonderlijk plekje in Engeland. 

Noorwegen

Noorwegen is niet enkel het land waar de bekende schilder Munch van komt. Het prachtige land heeft veel meer te bieden. Fan van mooie uitzichten? Nergens heb je een indrukwekkender zicht dan Pulpit Rock, een klif dat maar liefst 604 meter hoog is. Je kan rijden langs de adembenemende Atlantic Ocean Road, de hypermoderne Arctic Cathedral bezoeken of wandelen door de gigantische bergen in de Geirangerfjorden. Wat zeker aan te raden is, is een tour doen doorheen Noorwegen.  En vergeet je vooral niet te laten verrassen door de wonderlijke Noorderlichten. 

Jordanie

Als ik zeg zon, zee en strand denken jullie waarschijnlijk niet aan Jordanië. Toch bezit het warme land dit allemaal. Full disclosure? Vooral veel zon en heel veel zand, maar toch kun je een plons nemen in de Dode Zee. Je hoeft er zelfs niet mee in te zitten dat de kinderen niet kunnen zwemmen want met werelds hoogste zoutconcentratie blijf je gewoon drijven. Verder kun je jezelf nog onderdompelen in de Jordaanse sfeer en genieten van het onvergetelijke Petra, de levendige stad Amman en veel meer. Ook in dit land is een tour zeker aan te raden.

 

Ik wil boeken

Een reactie plaatsen