Black Friday en Cyber Monday koopjes

De vrijdag na Thanksgiving is het “Black Friday” of zoals men in België zegt: “Zwarte Vrijdag”. In Amerika is Thanksgiving een nationale feestdag die gepland staat op de vierde donderdag in november. De achterliggende gedachte van Thanksgiving is het bedanken voor de oogst van het afgelopen jaar. Zowel de Amerikanen als de Canadezen doen mee aan deze feestelijke traditie. Samen eten met familie en vrienden staat centraal op Thanksgiving. De vrijdag erna is het dus Black Friday.

Black Friday een officiële vakantiedag?

In verschillende staten van Amerika is ook de Black Friday inmiddels een officiële vakantiedag geworden. Amerikanen gebruiken de Black Friday als start voor het doen van hun kerstinkopen. Winkels bieden op Black Friday hun producten aan met extreem hoge kortingen. Voor de meeste van die producten geldt dat ze het komende jaar niet goedkoper zullen worden aangeboden. Daarmee is Black Friday dé dag geworden voor koopjesjagers. In Amerika leidt dat tot enorme wachtrijen voor de winkels, parkeerproblemen en verkeersopstoppingen. Regelmatig ontstaan er op Black Friday zelfs vechtpartijen omdat iedereen zijn uiterste best doet om de beste koopjes te bemachtigen.

Black Friday in Nederland en België

Sinds 2015 is Black Friday ook in Nederland en België geïntroduceerd. Waarschijnlijk is deze bekendheid vooral ontstaan door filmpjes die via social media werden verspreid en de gekte lieten zien in de warenhuizen van Amerika. Hier in Nederland vinden we meestal geen lange rijen koopjesjagers voor de winkels. Dit komt omdat de acties met hoge kortingen grotendeels online plaatsvinden via retailers zoals Amazon en Bol.com. Inmiddels profiteren steeds meer online winkels van de Black Friday en trekken met hoge kortingen op deze manier graag nieuwe klanten naar hun webshop. Een groot voordeel voor de shoppers in deze online winkels is dat de kortingsprijzen van Black Friday vaak doorlopen tot Cyber Monday! Cyber Monday is een koopjesfestijn voor uitsluitend webwinkels. Door deze twee dagen aan elkaar te plakken kun je dus vaak online vier volle dagen profiteren van extra hoge kortingen op veel luxe producten.

Goedkoop kerstcadeaus kopen doe je op Black Friday en Cyber Monday

Iedereen wil zijn geliefden in de kerstperiode graag extra verrassen met een mooi cadeau. Het loont dan ook zeker de moeite om met je aankopen te wachten tot Black Friday of Cyber Monday. Webwinkels gaan op deze dagen helemaal los met soms wel kortingen tot 50%. Dit jaar valt Black Friday op 27 November en Cyber Monday op 30 November. Noteer deze datums alvast in je agenda zodat je tijd genoeg hebt om plaats te nemen achter je tablet of laptop.

Nu alvast speuren naar mooie cadeaus met hoge kortingen

Wil je snel een overzicht van alle te verwachten kortingen? Dan kun je die nu al online vinden. De deelnemende webwinkels zijn inmiddels bijna ontelbaar en je vindt kortingen op allerlei artikelen, denk aan tv’s, laptops, sportartikelen, reizen enzovoort. Je vindt zeker iets dat bij jou of één van je geliefden past. Het is zeer waarschijnlijk dat nu, in de tijden van corona nog meer mensen dan vorige jaren online inkopen gaan doen. Mensen vermijden drukke plaatsen, er wordt afgeraden om te gaan funshoppen. Toch willen we elkaar graag verrassen met mooie cadeautjes. De Black Friday en de Cyber Monday zijn dus de ultieme dagen om dergelijke pakjes coronaproof te scoren!

Een reactie plaatsen