Dit zijn de mooiste vakantieregio’s van Italië

Italië staat zonder twijfel bekend als een van de populairste vakantielanden van Europa. Maar wanneer we een bestemming willen bepalen dan kan het nog wel eens moeilijk worden. Het is namelijk een groot land en het bestaat uit veel verschillende regio’s en tal van bestemmingen waar je naartoe op vakantie kunt. 

Ons advies is daarom om een regio in het land te kiezen dat jou aanspreekt en daar naartoe op vakantie te gaan. Zodoende kun je verschillende plaatsen in die betreffende regio bezoeken en ontdekken. 

De regio Ligurië staat hoog in ons lijstje

Een van onze favoriete regio’s in Italië is de regio Ligurië. Deze regio ligt in het noordwesten van het land aan de kust. De kust is dan ook een van de redenen waarom deze door ons wordt aangeraden. Daardoor zijn er namelijk veel plekken aan de kust waar je mooie stranden kunt vinden en lekker kunt genieten van je vakantie. 

Maar daarnaast zijn er nog tal van mooie plaatsen en bestemmingen in deze Italiaanse regio. Een van de plekken is de populaire stad Genua. Het is voor ons een van de favoriete steden in Italië om een stedentrip te maken. Dat omdat het lang niet zo populair en toeristisch is als veel andere steden in italië, maar alsnog een grote en prachtige stad. 

Maar in Ligurië zijn nog meer mooie plaatsen. Een van de favoriete gebieden is Cinque Terre. Dit bestaat namelijk uit vijf verschillende kustplaatsen. Deze zijn zeer geschikt om met de auto een tocht langs te maken en te genieten van de plaatjes langs de kustlijn. 

Andere plaatsen die we in Ligurië nog aanraden zijn San Remo, Rapallo, La Spezia of het luxe Portofino. Deze regio is overigens ook nog eens populair, omdat je er met de auto vanuit Nederland nog prima kunt komen en het daarom geschikt is voor een autovakantie. 

Ligurië, Italië

Diversiteit in de regio Campania

Wanneer je verder Italië intrekt dan kun je ook de regio Campania bezoeken. Campania is de regio waar je veel diversiteit tegenkomt. Ook in deze regio kun je zeer geslaagd een stedentrip maken en daarvoor ga je naar Napels. Wij hebben hier een link gevonden met een mooi overzicht van alle populairste bestemmingen in Campania. Bij elke bestemming is is een lange pagina te vinden met veel mooie afbeeldingen van die bepaalde bestemming. Handig om een goede indruk te krijgen van een Italiaanse bestemming!

Vanuit Napels kun je ook een boot nemen naar een van de eilanden die hier voor de kust liggen, zoals Capri of Procida. Capri staat bekend als het eiland van de luxe. Maar daarnaast is het ook een mooi eiland met veel mooie bezienswaardigheden en andere activiteiten. Kortom, voor iedereen een aanrader om eens naar Capri te gaan, maar het is er over het algemeen wel vaak iets prijziger dan andere bestemmingen in Italië. 

Wat Campania ook prachtig maakt is dat Amalfikust hier is te vinden. De Amalfikust staat bekend over de hele wereld. Het is in trek om hier een auto te huren en de kustlijn langs te rijden waar je verschillende bestemmingen bezoekt. De plaatsjes die je hier aan deze kustlijn tegenkomt zijn absoluut heel wat fotomomentjes waard en staat garant voor een mooie vakantie.

Wat voor type vakantie je ook wilt, in Italië is er voor iedereen wel een geschikte vakantie te vinden. Met het diverse aanbod aan de verschillende regio’s is het alleen een kwestie van eventjes zoeken, maar daarna zul je absoluut een mooie vakantie tegenkomen.

Een reactie plaatsen