Tips om voordelig een vakantie te boeken

Alle prijzen zijn momenteel aan het stijgen en dat zal ook nog wel een tijd zo blijven, dat betekent dat voordelig op vakantie gaan tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend meer is. Normaal gesproken is op vakantie gaan ook niet bepaald voordelig. Uiteraard zijn er wel tips en tricks om het beste uit je vakantie te halen voor zo min mogelijk geld. Ook nu alle prijzen stijgen, kun je je nog steeds gemakkelijk aan je budget houden. We zetten de tips voor je op een rijtje.

Laat je verrassen

Als je voordelig op vakantie wil, dan begint dat eigenlijk met het loslaten van je wensenlijstje. Zet niks vast en laat het op je af komen. Je wil toch op vakantie om nieuwe culturen te ontdekken en uit te rusten? Dat kan in principe overal op de wereld. Houd daarom de vliegtickets in de gaten en boek de goedkoopste vlucht die je tegenkomt. Dit betekent dus ook automatisch dat je geen data vastlegt en vertrekt wanneer de prijzen het laagst zijn. In verband met werk, kan dit niet altijd ideaal uitkomen. Daarom is het beter om de bestemming niet vast te leggen en wel bepaalde data, zo kun je toch nog zo voordelig mogelijk op reis. Ben je een paar weken vrij? Dan wil je wellicht wel met de noorderzon vertrekken en een random reis boeken. Zoek natuurlijk wel een voordelige verblijfplaats erbij, anders heeft het besparen op je vlucht weinig zin. Zo’n vakantie is dan niet alleen voordelig, maar is er ook een voor in de boeken. Het komt namelijk weinig voor dat je jouw bestemming niet vooraf vastlegt. Wil je nog meer besparen? Dan is het wellicht een verrassende optie om met de trein op vakantie te gaan. Vergelijk altijd de prijzen met het vliegticket, soms is vliegen toch veel goedkoper. 

Scoor een kortingscode

Overal zijn kortingscodes voor, dus ook voor vakanties boeken. Maak daar dus zeker gebruik van. Via Knack vind je een heleboel kortingscodes, die ook betrekking hebben op het boeken van vakanties. Wees geen dief van je eigen portemonnee en gebruik de codes als die beschikbaar zijn. Wie voordelig uit wil zijn, moet echt kortingscodes in de gaten houden. Die kunnen er voor zorgen dat je heel wat geld kunt besparen. 

Maak een planning

Als je geld wil besparen, dan komt een planning altijd van pas. Een planning biedt namelijk houvast en overzicht. Op die manier kun je ook een veel beter overzicht krijgen over je uitgaven, die je wellicht gaat maken. Uiteraard heb je een verblijf nodig en wil je daar ook bezienswaardigheden bezichtigen of meedoen aan activiteiten. Zoek alvast uit hoe ver die bezienswaardigheden en activiteiten uit elkaar liggen en bedenk of je die afstand te voet kan overbruggen. Dat helpt je dan ook om een verblijfsplek in de buurt te zoeken, mits die goedkoop is. Door te plannen, kun je dus ook een hoop geld besparen. Want als je alles te voet kunt doen, scheelt je dat weer vervoerskosten. 

Plan en boek alles vanuit huis

Het is altijd verstandig om vanuit huis zoveel mogelijk te regelen. Dat scheelt je een heleboel stress op vakantie, maar ook een hele hoop geld. Beslis bijvoorbeeld al waar je verblijft. Het is namelijk veel handiger om online de prijzen van hotels te vergelijken, dan wanneer je al op vakantie bent. Hetzelfde geldt voor alle excursies en andere activiteiten die je wil gaan doen. Zorg dat je al zoveel mogelijk tickets hebt gekocht vanuit thuis of in ieder geval onderzoek hebt gedaan naar het aanbod. Vaak zijn er bepaalde deals, waar je gebruik van kan maken, zoals bijvoorbeeld combitickets. Op de bestemming zelf krijg je van die aanbiedingen vaak weinig mee. Daarom is het verstandig om dat thuis al op te zoeken. Het zou namelijk zonde zijn om er geen gebruik van te maken, want het kan je toch zomaar een paar tientjes schelen. 

Een reactie plaatsen