Tips voor een goedkoop weekendje weg

Een goedkoop weekendje weg, het kan gelukkig. Om zo ‘low-cost’ mogelijk op trip te gaan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Waar ga je naartoe, is het leven daar duur, wat is er te doen, … Wij sommen een aantal slimme tips voor je op.

Even uit de sleur

Met een kleine portemonnee is het moeilijk om even écht weg te zijn. Doorgaans beperken mensen zich tot een camping in eigen land. Het betalen van de huur, de auto, de zorgverzekering – als dat allemaal gedaan is, ben je al opgelucht. Maar denk eens aan iets anders dan de camping. Een weekendje weg hoeft niet veel te kosten namelijk. 

Overnachten

Zo zijn er voor het boeken van overnachtingen genoeg websites die je naar goedkope hotels leiden. Ze bevinden zich met een beetje geluk middenin het centrum van mooie steden en soms kost een overnachting slechts 30 euro per kamer voor twee personen. Een andere manier is natuurlijk het zoeken van een Airbnb-adres, of een gratis verblijf bij mensen die willen dat er op huis of de kat gepast wordt. Er zijn ook altijd vele last minute-tripjes!

Vliegen: pas je bestemming aan

Vliegen is goedkoper dan per trein of auto reizen. Soms zit je voor enkele tientjes al in Pisa, Praag, München of Belfast. Die prijzen fluctueren, dus pas je bestemming simpelweg aan. Op deze manier zie je eens een plek waar je normaal nooit naartoe zou gaan. Elke (middel)grote stad in Europa heeft veel te bieden. Wel is het handig om even te kijken of alle bezienswaardigheden op loopafstand zijn, dat scheelt weer kosten aan taxi’s en openbaar vervoer. 

Gratis bezienswaardigheden

De Brandenburger Tor in Berlijn, de Spaanse Trappen in Rome, de Eiffeltoren in Parijs, het Atomium in Brussel: je kunt ze allemaal gratis van buiten bekijken. En zo zijn er veel meer bezienswaardigheden die je kunt fotograferen zonder dat het je ook maar een cent kost. Ook dat is een kwestie van even googelen. 

Eten en drinken

Tot slot: onderzoek van tevoren hoe duur het leven op de plek van bestemming is. Je kan een leuk stadje met een goedkope overnachting hebben gevonden; als het leven er duur is schrik je alsnog. Steden in Oost-Europa staan bekend om hun goedkope horeca en in een land als Italië is eten en drinken goed te betalen. Daarnaast kun je met mooi weer altijd kiezen voor een picknick in plaats van een duur terras.

Goedkoop een weekendje weg, het is eigenlijk een vorm van levenskunst. Je zal zien dat geluk niet duur hoeft te zijn. Veel plezier!

Een reactie plaatsen