Tips voor het besparen van geld tijdens je vakantie

De vakantieperiode zit er weer aan te komen. Mensen gaan weer heerlijk op vakantie naar hun favoriete vakantieland. Echter is voordelig op vakantie gaan een steeds grotere uitdaging. Zoals iedereen weet, stijgen de prijzen. In andere woorden ben je dit jaar meer geld kwijt voor je vakantie, dan vorige jaren. Om je te helpen kosten te besparen, hebben wij een tip! Een veelgenoemde tip: het verstandig is om uw vakantieverblijf en vliegticket ruim van tevoren te reserveren. Maar net zo verstandig is het om uw parkeerplek bij het vliegveld vooraf te reserveren! Benieuwd hoe je je auto veilig en goedkoop kunt parkeren tijdens je afwezigheid? Lees dan verder.

Wat is Parkcare? 

Als je op vliegvakantie gaat, kun je geld besparen door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals ParkCare. Dit is een website waar je parkeeraanbieders met elkaar kunt vergelijken, en vervolgens kunt reserveren. Naast dat het makkelijk is, bent je ook verzekerd van een parkeerplek tegen de laagste prijs. Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals ParkCare, kan je dus al geld besparen voordat je ook maar één stap hebt gezet in het vliegtuig. Begin de vakantie goed en reserveer vooraf een parkeerplaats voor je auto bij het vliegveld waarvan je vertrekt.

Je wensenlijstje 

Op de website kan je terecht voor meerdere vliegvelden door heel Nederland, Duitsland en België. Voorbeelden van vliegvelden zijn Schiphol, Düsseldorf en Zaventem. Per vliegveld hebben ze een groot aanbod aan parkeeraanbieders. Alle parkeeraanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen. Zet dus goed op een lijstje wat jouw wensen zijn. Denk hierbij aan de openingstijden, binnen of buiten parkeren, de aanwezigheid van elektrische oplaadpunten, et cetera. Alle parkeeraanbieders zijn gecontroleerd. Je kunt er dus vanuit gaan dat jouw auto veilig geparkeerd staat bij één van de parkeeraanbieders. 

Hoe werkt het?

Hieronder staat in vier simpele stappen uitgelegd hoe je jouw ideale parkeerplek kunt reserveren:

  1. Je kunt in vier eenvoudige stappen je parkeerplek reserveren. Allereerst begin je met het invullen van de vergelijkingstool. Je vult je gewenste locatie in. We kunnen ‘Zaventem Airport’ als voorbeeld nemen. Vervolgens vul je je vertrek- en aankomstdatum in. Als je je gegevens gecheckt heeft, klik je op ‘Vergelijk de prijzen’ en krijg je een overzicht te zien van de beschikbare parkeeraanbieders nabij Zaventem Airport.
  2. Je kan nu beginnen met vergelijken. Elke parkeeraanbieder is voorzien van een korte omschrijving. Om het vergelijken eenvoudiger te maken, kan je gebruikmaken van de filters. Je kan de filters aanzetten die voor je van belang zijn. Als je een keuze hebt gemaakt, kli je op ‘Reserveer’. 
  3. Daarna verschijnt er een formulier waar je je persoons- en contactgegevens kunt invullen. Als je het reserveringsformulier heb ingevuld, kan je je reservering afronden door middel van de betaling. Je kan met iDeal, PayPal of creditcard betalen.
  4. Binnen 24 uur na het afrond van de betaling ontvang je een reserveringsbevestiging. Deze dien je te laten zien bij aankomst op het parkeerterrein. Check ook je ongewenste mail! De mail kan namelijk daar terecht gekomen zijn.

Een reactie plaatsen