Vakantiedagen over? Zo gebruik je ze!

Door het coronavirus zien al onze vakantieplannen er een stuk anders uit. Ongetwijfeld dat ook jouw grote plannen voor een toffe reis anders zijn gelopen dan verwacht. Verschillende landen die de grenzen van de een op de andere dag dichtgooien, reisadviezen met kleuren geel, oranje en rood, verplichtingen tot coronatesten en quarantaine na afloop van je vakantie gooien roet in het eten.

Heb je daardoor een hoop vakantiedagen over? Geen paniek! Je kan gewoon op vakantie hoor. Wat je wel moet weten is hoe en waar je heen kan! Het is altijd een goed idee om een volgend vakantietripje vast te leggen, maar houd het veilig. Lees hier onze top 3 aan tips om toch een vakantie te plannen tijdens corona tijd:

Kies voor de ruimte!

Een van de belangrijkste dingen op dit moment is dat we elkaar ruimte geven. Dat betekent echter niet dat we niet op vakantie kunnen. Kies voor rustige bestemmingen waar social distancing geen probleem is. Dat kunnen plekken zijn die relatief onbekend zijn en waar dus weinig toeristen komen. Wat dacht je van uitgestrekte natuurgebieden? Niets is fijner dan heerlijk je hoofd leegmaken tijdens een wandeling in de Ardennen of een ander prachtig natuurgebied. Bijkomend voordeel is dat er, indien er toch nog andere mensen zouden zijn, er voldoende ruimte is om afstand te houden. Zo hoef je je daar geen zorgen te maken over iemand die ‘je aura’ binnendringt. Want dat is wel het laatste wat je wilt op vakantie. Kortom, zorgeloos vakantie vieren doe je in de natuur!

Toerist in eigen land

Wist je dat er heel veel plekjes zijn in je eigen land waar je nog nooit van gehoord hebt? Dat kan toch eigenlijk niet! Doe daar snel wat aan en ga op avontuur in je eigen land of zelfs binnen je eigen provincie. Heel coronaveilig en we garanderen je dat je zult genieten van allerlei onontdekte parels. Mooie bossen waar je nog nooit van gehoord hebt, bijzondere parkjes of prachtige dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Spannend toch?

Ga voor veilig en kies een lastminute

We weten allemaal nog niet wat het coronavirus in petto heeft voor ons. Hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen is een raadsel. Eén van de veiligste (en spontaanste!) opties voor je vakantie is daarom een last minute vakantie. Bij een last minute vakantie is de kans klein dat je reis wordt geannulleerd omwille van coronamaatregelen. Kijk de maatregelen op je bestemming na en boek een dag voor vertrek.  Veel mooie plekken zijn ook op het laatste moment nog beschikbaar, dus het aanbod is reuze. Waar wacht je nog op?

Een reactie plaatsen