Vervelen je kinderen zich tijdens lange autoritten? Lees deze tips!

Het is zover: de jaarlijkse familievakantie. Comfortabel op hotel, actief trekken met de tent of gezellig naar de camping? Jullie beslissen als gezin waar jullie je het prettigst bij voelen. En dat is voor iedereen verschillend. Misschien kiezen jullie ervoor – zoals vele andere landgenoten – om je vakantie door te brengen in Zuid-Frankrijk. En dat doe je natuurlijk makkelijk per auto. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kinderen zich tijdens die lange autorit niet te snel vervelen? Zie hier onze tips!

Food & drinks

Hoe oud je kinderen ook zijn, ze weten het allemaal te appreciëren: snacks! Voorzie altijd genoeg eten en drinken aan boord. Tuurlijk stop je onderweg wel eens aan een tankstation, maar eten en drinken in de auto zorgt altijd voor de nodige afleiding. Koop een elektrische koelbox, zodat je snacks en drankjes altijd lekker fris zijn. Voorzie ook voldoende gezonde snacks zoals fruit of yoghurt en muesli. En wat is leuker dan een traditie inbouw wanneer je naar je vaste plekje in de Languedoc Roussillon reist? Een orangina of een lekker frisse Perrier brengen je alvast in de Franse sfeer!

Pen en papier

In dit digitale tijdperk is het af en toe gewoon leuk om ouderwets papier en pen bij je te hebben. Zijn je kinderen wat jonger, voorzie dan zeker genoeg kleurpotloden of stiften zodat ze een mooie tekening kunnen maken. Oudere kinderen, kunnen zeker en vast spelletjes bedenken met pen en papier om met elkaar te spelen. Geef iedereen ook een vakantieboek mee, op maat van hun leeftijd. De kleinsten kan je ook nog een leuk stickerboek geven.

Videoschermen

Hebben jullie een rit van meer dan 10 uur voor de boeg naar het Zuiden van Frankrijk? Dan kan het heus geen kwaad om je kinderen een film te laten zien. Gebruik hiervoor videoscreens die je aan de achterkant van de hoofdsteunen kan bevestigen. Dit zorgt voor de nodige afleiding en houdt hen zeker anderhalf uurtje zoet. En zo kan jij even in alle rust genieten en al wegdromen van jullie vakantie op de camping in de Provence.

Raamstickers

Laat je kinderen creatief zijn in de wagen. Geef hen leuke raamstickers waar ze elk hun eigen raam mooi mogen mee versieren.

Kidsradio

Zet de Efteling Kids Radio op of stel vooraf een leuke kinderplaylist samen zodat je je kinderen kan vermaken met hun favoriete meezingliedjes.

Hopelijk komen jullie stressloos aan op je vakantiebestemming en genieten jullie samen van een welverdiende vakantie op hotel, in de tent of op de camping!

Een reactie plaatsen