Dingen waar je op moet letten tijdens een reis naar het WK

Heb je kaartjes weten te bemachtigen voor het WK voetbal dat gespeeld wordt in Qatar? Gefeliciteerd! Wat een ervaring zal het zijn om het stadion binnen te lopen en te genieten van een prachtige wedstrijd. Toch zijn er voordat je vertrekt wel een paar dingen die je moet weten. De regels en gebruiken in Qatar zijn namelijk aanzienlijk anders. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent op de reis hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Check het reisadvies

We hopen natuurlijk allemaal om zonder problemen het vliegtuig in te stappen. Toch kan de tijd van het jaar weer voor wat opschudding zorgen op het vliegveld. Houd daarom het reisadvies goed in de gaten. Ook wanneer je al in Qatar bent is het een goed idee om het reisadvies nog af en toe te checken.

Hayya Card

Daarnaast zul je als je tijdens het WK naar Qatar wilt een speciaal visum moeten aanvragen genaamd de Hayya Card. Vergeet dit niet ruim van te voren aan te vragen. Zorg er natuurlijk ook voor dat je een paspoort bij je hebt die nog 6 maanden geldig is op de datum dat je vanuit Qatar vertrekt. Zo weet je zeker dat je niet in de problemen zult raken op het vliegveld.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is ook van groot belang als je naar Qatar vliegt. Als er onderweg iets gebeurd wil je niet in hoeven zitten over de kosten van een ziekenhuisopname of een bezoek aan een arts. 

Regelgeving

Voordat je vertrekt is het ook verstandig om je in te lezen over de regelgeving in Qatar. Deze verschilt nogal met wat we in Nederland gewend zijn. Zo zijn er strenge regels voor alcohol consumptie en is wedden op sport is verboden in Qatar. Het is makkelijk om ongewild een overtreding te maken. De straffen zijn ook een stuk strenger in het land. We raden je dan ook aan om hier voldoende onderzoek naar te doen. Je kunt dit soort dingen over het algemeen gelukkig vragen aan je reisaanbieder.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Qatar zal ingespeeld zijn op de grote hoeveelheid fans die verwacht worden. De kans is dan ook groot dat het bezoek met het openbaar vervoer goed te doen is. Als je zelf naar het stadion wilt rijden is dat ook mogelijk, wel zul je rekening moeten houden met roekeloos rijgedrag. De boetes in Qatar zijn torenhoog. Blijf dus geduldig en let goed op.

Een reactie plaatsen