Wist je dat soloreizen goed voor je is? Dit is waarom

Wil jij eens een echt avontuur aangaan? Ga dan alleen op reis. Het is iets dat de meeste mensen toch liever overslaan, maar het heeft erg veel voordelen. Laat je dus niet tegenhouden door je angst voor het onbekende. Dit maakt het juist extra plezant. En zo’n vakantie blijkt ook nog eens goed voor je te zijn. Ontdek snel waarom!

Persoonlijke groei

Dit klinkt wellicht heel cliché en je hebt het al vaak moeten aanhoren: ‘’jezelf vinden’’. Je kunt het maar niets vinden of er zelf om lachen, maar het is niet voor niets dat je deze zin zo vaak moet aanhoren. Laten we die typische manier van formuleren dus even links leggen. Wij zien het liever als dichterbij jezelf komen en alsmaar meer over jezelf ontdekken. Tijdens zo’n reis zul je jezelf vaak genoeg tegenkomen. Dit gaat over zowel leuke als minder leuke dingen. Hoe reageer jij bijvoorbeeld op een onverwachte situatie? Je zult zo veel over jezelf leren en dus groeien als persoon.

Vrijheid

Hoe gezellig het ook is om met een vriendengroep of je familie op vakantie te gaan, je zit toch aan ze ‘’vast’’. Hun plannen worden al snel jouw plannen. Hoe fijn is het om helemaal zelf je dag in te plannen? Nooit meer een meningsverschil met een reisgenoot, omdat jullie liever wat anders doen. Doe je een dagje liever niet zo veel? Helemaal prima. Wil je vriend of vriendin duur uit eten, maar wil jij het wat zuiniger aan doen? Dat kan nu. En ook geen discussies meer over wát je gaat eten! Jij hebt ergens zin of juist geen zin in en zo simpel is het. Jij bent compleet de baas over jouw reis en dat voelt geweldig.

Nieuwe taal en cultuurSoloreis

Als ware reiziger ben je vast en zeker geïnteresseerd in diverse culturen en talen. Het is erg makkelijk om met taalgenoten op reis te gaan, maar het is je vast wel eens opgevallen dat je hier veel minder van oppikt. Dit is omdat je minder snel het contact aangaat met andere reizigers en locals. In je uppie zul je daadwerkelijk een vreemde taal moeten spreken om je te redden. In de meeste landen kun je je prima redden met Engels, maar er zijn genoeg uitzonderingen. Doe hier dus van tevoren even kort onderzoek naar. Wil jij je Engels aanscherpen? Of durf je het Spaans of misschien zelfs Chinees aan? Het ligt eraan hoe gemotiveerd je bent, maar in je eentje zul je een nieuwe taal en cultuur veel sneller leren!

Contact

Zoals hierboven ook al kort wordt benoemd, zul je tijdens je soloreis veel meer in contact komen met andere reizigers en locals. Tijdens je eerste vakantie in je eentje zal dit even wennen zijn. Maar zodra de eerste stap gezet is, zul je al snel contact leggen zonder er bij stil te staan. Door een simpele glimlach kan er al een gesprek op gang komen. Wat ook erg leuk is om te weten, is dat soloreizigers vaak andere soloreizigers aantrekken. Als jullie beiden alleen zijn, begin je al snel een gesprek en zullen de verhalen en avonturen je om het hoofd vliegen. Zulke personen zou je nooit hebben ontmoet als je met vrienden of familie reist. Wie weet maak je zo een vriendschap en zelfs toekomstige reispartner voor het leven.

Avontuur

Uitzicht

Een nieuwe plek ontdekken voelt sowieso al avontuurlijk aan, maar dit gevoel wordt alleen maar versterkt als je in je eentje bent. Je zal dagelijks meer dan genoeg dingen meemaken die thuis niet gebeuren. Je stapt geheel uit je comfortzone. Vooral in het begin kan dit erg wennen zijn, maar je weet dat het de ervaring waard is!

Je hebt nu ontdekt welke voordelen er aan soloreizen zitten. Twijfel dus niet en ga zelf ook het avontuur aan.

Een reactie plaatsen